Tyhmä kysymys ruuasta: haittaako jos nyhtöpossu jää vähän punertavaksi?
En todellakaan ole hyvä kokki, kuten varmaan voi jo tästä kysymyksestä päätellä. Ostin testiin lihan, joka on nyhtöpossua kypsennetystä porsaan kasslerista. Miltä tämän oikein pitäisi näyttää valmiina? Ohjeen mukaan tää laitetaan uuniin tai grilliin, kääritään folioon. 180 astetta ja 25-30min tän pitäis olla valmis. Mulla ei todellakaan tullut tuossa ajassa valmiiksi, joten lämmittelin sitten pidempään ja kävin sörkkimässä välillä haarukalla. Kuuluuko tämän olla sisältä hieman punertavaa tai haittaako se? Liha muuttui aika mureaksi ja oli hyvää, mutta mietin tuota punertavuutta. Onko siitä jotain haittaa jos jäisi liian raa'aksi?
Kommentit (6)
Siis jos se oli tehty kypsennetyetä kaslerista, niin se oli jo kypsää ja tarvitsi vain lämmittää. Tähän viittaayös tuo aika ohjeessa, koska siankasleri uunissa ei valmistu puolessa tunnissa, vaan vaatii kolmisen tuntia tullakseen nyhtöisen ylikypsäksi. Silloin sen punaisuudella ei ole väliä, punaisuus johtuu mausteista.
Jos taas se oli alunprin raakaa, eikä tehty kypsennetystä kaslerista, niin silloin teoriasa on tuo trikiinimahdollisuus olemassa. Ei kumminkaan käytännössä, koska ei kasvatetuissa elämissä juuri nykyään enää ole sitä. Karhunlihassa lähinnä voi olla. Salmonellavaara on silloin suurempi. Mutta raaka kasler ei ole mureaa, joten en oikein usko aapeen ruoan jääneen raaaksi.
Joo siis tämä oli tehty kypsennetystä kasslerista, sen tiedänkin että täysin raakana toi kassler ei tosiaan hetkessä valmistu ja ohjetta ihmettelinkin, mutta tosiaan ok varmastikin kun on jo jotenkin esikypsennetty. Eli tällaisessa esikypsennetyssä ei oo tuota trikiinimahdollisuutta?
Ap
Vierailija kirjoitti:
Joo siis tämä oli tehty kypsennetystä kasslerista, sen tiedänkin että täysin raakana toi kassler ei tosiaan hetkessä valmistu ja ohjetta ihmettelinkin, mutta tosiaan ok varmastikin kun on jo jotenkin esikypsennetty. Eli tällaisessa esikypsennetyssä ei oo tuota trikiinimahdollisuutta?
Ap
Ei ole. Salmonellamahdollosuus siinä sen sijaan on, koska salmonella voi saastuttaa lihan myös kypsennyksen jälkeen.
Ne kaupan valmiit nyhtöpossut on värjätty, sillä punaisella niissä ei oo mitään tekemistä lihan kypsyyden kanssa.
Ei haittaa. Trikinit voivat korkeintaan tunkeutua hermostoosi, aivoihisi ja silmiisi ja sokeuttaa ja invalidisoida sinut. Joten voit ihan huoleti jättää raa’aksi.