Ostin sika-nauta jauhelihaa
Ei oo ennen ollu niin rasvaista. Olisko pelkkä nauta parempaa? Kumpaa käytätte?
Kommentit (8)
kokeile ensiksi nauta-sikaa jossa naudan lihaa enenmmän kuin sika-naudassa
Riippuen mitä ruokaa teen. Jos keittoa, niin naudan jauhelihaa, jos teen ruuan mihin sopii rasvaisempi jauheliha niin sitten s-n
Sika-nauta on yleensä rasvaisempaa, mutta käyttötarkoitushan tuossa myös ratkaiseen. Esimerkiksi lihapulliin sopii hyvin rasvaisempikin jauheliha.
Rasvaprosenttihan lukee yleensä paketin päällä. Ostin aiemmin aina mahdollisimman vähärasvaista, mutta ne on jauhettu ties mistä sidekudospaloista, ja syödessä sai syljeksiä jänteen- ja rustonpaloja suusta. Nykyään käytän rasvaista jauhelihaa aina kun mahdollista, ja kaadan paistamisen jälkeen rasvan pannulta pois ennen kastikkeen tekoa tai lihan lisäämistä muuhun ruokaan. On parempilaatuista.
Kiitos asiallisista vastauksista. Mä tein tosta sika-naudasta sellaista peruna-liha paistosta uunissa ja se rasva oli valunu paistovuoan pohjalle, oli muuten miettimistä miten kippaan sen pois, ratkaisin asian siten että siirsin paistoksesta päällimmäisen kerroksen, eli noin puolet toiseen vuokaan syötäväksi, loput biojätteisiin.
Opin kantapään kautta.
Ei liity lihaan ollenkaan, vaan valmistajien merkintöihin. Jos prosentteja ei lue pakkauksessa, jauhelihasta voi olla 25% silavaa. Ostan itse aina pelkkää naudan vähärasvaista jauhelihaa, niin siinö on edes vähän järkeä jos lihaa aikoo syödä.