Kuinka monta munaa vatkaat litran lettutaikinaan?
Kommentit (34)
Just tuossa paistoin lettuja ja yksi muna riitti.
Vierailija kirjoitti:
Just tuossa paistoin lettuja ja yksi muna riitti.
Laitoitko sokeria tai öljyä joukkoon?
Yleensä joutuu vain yhtä munaa vatkaamaan.
Vierailija kirjoitti:
Just tuossa paistoin lettuja ja yksi muna riitti.
Maistuivatko yhtä hyvältä tai samalta kuin isommalla munamäärällä?
Yks tai kaks. Liika muna tekee letuista keltaisia ja sitkeitä.
Vierailija kirjoitti:
Yleensä joutuu vain yhtä munaa vatkaamaan.
Riittääkö tuo edes puolen litran taikinaan?
Kolme, tai neljä jos ovat pieniä. Näppituntumalla teen.
Kaksi muistaakseni mies laittaa meillä. Itse en lettuja jaksa paistaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Just tuossa paistoin lettuja ja yksi muna riitti.
Laitoitko sokeria tai öljyä joukkoon?
Sokeria laitoin.
En käytä munia, vaan kolmisen ruokalusikallista perunajauhoja.
Mä mitään munakkaita tee. ;)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Yleensä joutuu vain yhtä munaa vatkaamaan.
Riittääkö tuo edes puolen litran taikinaan?
Ei kyllä riitä, myönnettävä on.
Vierailija kirjoitti:
Yks tai kaks. Liika muna tekee letuista keltaisia ja sitkeitä.
Liika jauho tekee letuista kovia, siis ei-pehmeitä
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Yks tai kaks. Liika muna tekee letuista keltaisia ja sitkeitä.
Liika jauho tekee letuista kovia, siis ei-pehmeitä
Sokerilla saa rapeita. Keraamisella pannulla tulee tasokasta lettua.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Yks tai kaks. Liika muna tekee letuista keltaisia ja sitkeitä.
Liika jauho tekee letuista kovia, siis ei-pehmeitä
Sokerilla saa rapeita. Keraamisella pannulla tulee tasokasta lettua.
Juuri näin. Litran taikinaan tosiaan se yksi muna ja tarpeeksi kuuma pannu, että saa rapeat pitsireunat. 40 vuotta tällä reseptillä ja hyviä on.
1 muna riittää itselle. Tietysti käyttäisin enemmän jos olisi muitakin syöjiä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Yks tai kaks. Liika muna tekee letuista keltaisia ja sitkeitä.
Liika jauho tekee letuista kovia, siis ei-pehmeitä
Sokerilla saa rapeita. Keraamisella pannulla tulee tasokasta lettua.
Juuri näin. Litran taikinaan tosiaan se yksi muna ja tarpeeksi kuuma pannu, että saa rapeat pitsireunat. 40 vuotta tällä reseptillä ja hyviä on.
Huomenna teen yhdellä munalla lättyjä kävi miten kävi.
Alle kolmen en lähtisi edes kokeilemaan...
Neljä.