Miten valmistat lihapullakastikkeen? Kokonaan alusta asti, puolivalmisteista vai kokonaan valmiina tölkistä?
Itse teen puolivalmisteista.
Ostan kaupasta ruskeakastike-ainekset, teen kastikkeen ja laitan sekaan valmiit lihapullat, tietenkin kaupasta ostetut.
Kommentit (16)
En valmista lihapullakastiketta lainkaan. Lihapullia teen kyllä välilä, eineksiä ei käytetä.
"Ehdottoman tärkeää", ei helkutti. :D
Vierailija kirjoitti:
Syön tosi harvoin tuota, mutta silloin, kun teen, niin teen ruotsalaistyyliset lihapullat, jotka pitää ehdottomasti paistaa valurautapannulla rapeaksi, sitten kermakastikkeen oikeasta kermasta ja ehdottoman tärkeää on, että ne tarjoillaan erillään ja voi ottaa lautaselle niitä sitten erillään.
Kuulostaa herkulliselta. 😋 Mä en oo mikään kokkikolmonen niin mun pitää turvautua näihin puolivalmisteisiin. 🙈 Ap
Lihapullat itse tehden, uunissa paistaen, lihaa, sipulia ja mausteita eikä muuta. Muusin kanssa ei kastiketta.
Makaronin kanssa kastikehyllystä lasipurkillinen valmista tomaattikastiketta (=lasketaan meillä pikaruuaksi, lihapullat on tod näk tehty aiempina päivinä tai pakastettu välillä).
Mulla oli tölkkilihapullia jotakin retkeä varten. Tein sitten kumminkin kotona makarooni kanssa. Oli yllättävän hyvää.
Kokonaan purkista, se on ainut jota olen valmistanut. En osaisi tehdä alusta asti.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Syön tosi harvoin tuota, mutta silloin, kun teen, niin teen ruotsalaistyyliset lihapullat, jotka pitää ehdottomasti paistaa valurautapannulla rapeaksi, sitten kermakastikkeen oikeasta kermasta ja ehdottoman tärkeää on, että ne tarjoillaan erillään ja voi ottaa lautaselle niitä sitten erillään.
Kuulostaa herkulliselta. 😋 Mä en oo mikään kokkikolmonen niin mun pitää turvautua näihin puolivalmisteisiin. 🙈 Ap
Ruuanlaittoa voi opetella. Netistä saa reseptejä, ja toki keittokirjojakin voi käyttää. Kotiruokaa on sellainen hyvä perusteos.
Vierailija kirjoitti:
Itse teen puolivalmisteista.
Ostan kaupasta ruskeakastike-ainekset, teen kastikkeen ja laitan sekaan valmiit lihapullat, tietenkin kaupasta ostetut.
Äsken laiskuuttani tein just tolleen, Kivikylän pyöryköitä. Nam.
Lihapullat teen itse, paljon yrttejä, ei maustepippuria. Kastikkeeseen tomaattimurskaa, tomaatteja, mahdollisesti porkkanaa tai paprikaa, yrttejä, sipulia, valkosipulia ja punaviiniä -teen itse, keitän kasaan.
Ei vaadi kokki kolmosta eikä aikaa juurikaan.
Teen ensiksi lihapullat ja paistan ne uunissa. Sitten teen kastikkeen ts. ruskistan jauhot, lisään nestettä, mausteet ja tarvittaessa suurustan lisää maizenalla.
Pastalle voi tehdä tomaattikastikkeen ja silloin voin valmistaa pullatkin kastikkeessa kypsiksi.
En ikinä tee tomaattipohjaista soosia lihapullille, se on mun mielestä niin pahaa. Lihapullat teen kuitenkin siis itse, jos iso määrä niin uunissa, jos vähemmän, niin paistan pannulla. Kastikkeeksi joko vanhanaikainen ruskeakastike tai kermakastike, mutta ei meilläkään niitä sekoiteta, vaan tarjotaan erikseen, sillä kaikki ei käytä kastiketta lainkaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Syön tosi harvoin tuota, mutta silloin, kun teen, niin teen ruotsalaistyyliset lihapullat, jotka pitää ehdottomasti paistaa valurautapannulla rapeaksi, sitten kermakastikkeen oikeasta kermasta ja ehdottoman tärkeää on, että ne tarjoillaan erillään ja voi ottaa lautaselle niitä sitten erillään.
Kuulostaa herkulliselta. 😋 Mä en oo mikään kokkikolmonen niin mun pitää turvautua näihin puolivalmisteisiin. 🙈 Ap
Lihapullat ja ruskea kastike on todella helppo tehdä itse. Eikä edes vie paljoa enempää aikaa kuin tuo einesten "kokkaus". Lihapullien paisto kaikkein aikaavievin osuus. Uunissa menee noin 10min
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Itse teen puolivalmisteista.
Ostan kaupasta ruskeakastike-ainekset, teen kastikkeen ja laitan sekaan valmiit lihapullat, tietenkin kaupasta ostetut.
Äsken laiskuuttani tein just tolleen, Kivikylän pyöryköitä. Nam.
Mulla samoja lihapullia myös. 👍 Ap
Kokonaan alusta. Itse tehdyt pullat ja perinteinen ruskeakastike (rasvassa ruskistetut jauhot+vesi+suola+pippuri). Nam!
Syön tosi harvoin tuota, mutta silloin, kun teen, niin teen ruotsalaistyyliset lihapullat, jotka pitää ehdottomasti paistaa valurautapannulla rapeaksi, sitten kermakastikkeen oikeasta kermasta ja ehdottoman tärkeää on, että ne tarjoillaan erillään ja voi ottaa lautaselle niitä sitten erillään.