Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Sitten ihmetellään, mikseivät suomalaiset käy ulkona syömässä ja baareissa istumassa..

Vierailija
31.08.2018 |

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005810060.html?ref=rss

Ei ole ihme, kun leimataan kaikki nirsoiksi nirppanokiksi ja luulotautisiksi. En ikinä palkkaisi kokkia, joka aloittaa päivityksensä someen kirjoittamalla ensimmäiseen lauseeseen v*ttu-sanan.

Kun tuntee henkilökohtaisesti vakavasti allergisia niin tällainen juttu ei naurata. Ihan sama vaikka joku teeskentelisi, se on teidän työtä. Deal with it. Jos noin v*tuttaa, vaihda hommia poika.

Kommentit (323)

Vierailija
1/323 |
31.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Älä vingu, luitko edes juttua?

Vierailija
2/323 |
31.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Älä vingu, luitko edes juttua?

Luin. Kokki siinä valittaa töistään ja haukkuu asiakkaita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/323 |
31.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Asiasta hän kirjoitti, mutta tuo alatyylinen kirjoitustapa vei huomion. Ei kiinnosta mennä ravintolaan, jossa hän on töissä.

Ei hän oikeasti allergisia haukkunut. Jos on ruokayliherkkyys niin ei siihen kuole. Itsellänikin on ruokayliherkkyys, mutta ravintolassa syön ihan normaalisti.

Vierailija
4/323 |
31.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Älä vingu, luitko edes juttua?

Luin. Kokki siinä valittaa töistään ja haukkuu asiakkaita.

Ja ihan aiheesta.

Vierailija
5/323 |
31.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiva olisikin nähdä oven takana töissä tämä nuori "herrasmies" ja lukea huulilta vtua ja stanaa, ja katsoa kuinka "tatti kasvaa otsaan" kun on niin paska asiakas.

Vierailija
6/323 |
31.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tässä on ihan oikeasti yksi syy, miksi syön mieluimmin kotona. Jos se on niin vaikeaa niin antaapa olla. Ja ei, minulla ei ole vakavaa allergiaa vaan ruokayliherkkyys. Jos ravintolaillallisen jälkeen seurauksena on vesiripuli, ihottuma, turvotus ja parin päivän paska olo niin ei se ole sen arvoinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/323 |
31.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

ällöttää se alkoholin ja tupaka haju

Vierailija
8/323 |
31.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

m85 kirjoitti:

ällöttää se alkoholin ja tupaka haju

No et ole ihan hetkeen tainnut käydä ravintolassa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/323 |
31.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei tainnut ap oikein lukea ja ajatella lukemaansa. Joko ihmisellä on allergia tai ei ole. Se että nirsoilee on vain narsismia ja huonoa käytöstä-

Vierailija
10/323 |
31.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja se kokkikaveri oli harvinaisen oikeassa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/323 |
31.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä ihmettelen myös suomalaisten erityisruokavalioita. Harvassa tuntuvat olevan nykyään ne, joilla ei ole mitään erityisruokavaliota. Kun mietin vaikka kymmentä läheisintä ystävääni, on joukossa sekä laktoosi-intolerantteja, gluteenittomia, fodmap-ruokavaliota noudattavia, kasvissyöjiä että yksittäisille kasviksille allergisia. Oireet ovat varmasti todellisia, mutta miksi samaa ilmiötä ei ole muualla? Useimmissa maissa ruokalistoihin ei ole merkitty annosten tietoja tyyliin laktoositon, gluteeniton, sisältää pähkinää, eikä annoksia muuteta asiakkaan toivomuksesta. Kärsivätkö ihmiset muualla samoista oireista mutta eivät ole ymmärtäneet tehdä asialle mitään vai ovatko suomalaiset muita niin paljon sairaampia?

Ymmärrän kokin turhautumisen, vaikka hän olisi kyllä voinut valita sanansa vähemmän kärjekkäästi, sillä annosten ja tilausten muuttaminen on ravintoloille kallista ja työlästä. Varsinkin tilanteissa, joissa kasvissyöjä tai allergikko, jolle on erikseen vaihdettu valmiin menyyn pääruoka toiseksi, ehkä jopa hankittu raaka-aineet varta vasten, unohtaa erityisruokavalionsa nähdessään muiden herkullisen annoksen ja haluaa samaa muiden kanssa, varmasti harmittaa ravintolaa. Samoin esimerkiksi kontaminaatioriskin vuoksi pitäisi tietää, onko oikeasti kyse allergiasta vai ei. Jos asiakkaalla on oikeasti kala-allergia tai keliakia, ravintolan on oltava tarkka, ettei allergisoivia raaka-aineita käsitellä allergisen asiakkaan annosten läheisyydessä, mikä voi vaatia erityisjärjestelyitä. Kaikki nämä erityisjärjestelyt ja hävikkiruoat heijastuvat tietysti annosten hintoihin, eli lopulta ruokavaliokikkailusta maksavat myös ne, joilla ei mitään erityisruokavaliota ole.

Vierailija
12/323 |
31.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikö nämä "avautumiset" ole jo luettu moneen kertaan? Tämäkin vissiin illan viimeisen lasillisen äärellä ajatellut vähän tuulettaa ajatuksiaan ja aloittaa ytimekkäästi vitulla. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/323 |
31.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vaikka ei haukkunut "oikeasti ruokarajotteisia", niin en silti keliaakikkona uskaltaisi mennä tuollaiseen paikkaan syömään. Lääkärintodistusko pitäisi olla aina mukana, vai millä erottelee ne "oikeat" ja "vale" -ruokarajoitteiset?

Vierailija
14/323 |
31.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Eikö nämä "avautumiset" ole jo luettu moneen kertaan? Tämäkin vissiin illan viimeisen lasillisen äärellä ajatellut vähän tuulettaa ajatuksiaan ja aloittaa ytimekkäästi vitulla. 

Kuinka monessa työssä voi "ytimekkäästi v*ttuilla" asiakkailleen (eli palkkansa maksajilleen) julkisesti?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/323 |
31.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nirsot syököön kotonaan.

Vierailija
16/323 |
31.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei tainnut ap oikein lukea ja ajatella lukemaansa. Joko ihmisellä on allergia tai ei ole. Se että nirsoilee on vain narsismia ja huonoa käytöstä-

Ja jos ei ole allergiaa niin on pelkkää nirsoilua vaikka pää on täynnä paukamia, vatsaa polttelee ja se toimii miten sattuu? Kukaan normaali ihminen ei ota tota kärsimystä vaikka vähän maksettais, mutta joidenkin mielestä semmosesta kärsiminen on ihan jees, jopa nirsoilua jos ei ole valmis kiduttamaan itseään. Sulla ei taida olla vähäisintäkään ymmärrystä yliherkkyydestä joka ei kuitenkaan allergiatesteissä näy.

Vierailija
17/323 |
31.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Eikö nämä "avautumiset" ole jo luettu moneen kertaan? Tämäkin vissiin illan viimeisen lasillisen äärellä ajatellut vähän tuulettaa ajatuksiaan ja aloittaa ytimekkäästi vitulla. 

Kuinka monessa työssä voi "ytimekkäästi v*ttuilla" asiakkailleen (eli palkkansa maksajilleen) julkisesti?

Siis pitääkö voida tehdä ja eikö hän nyt siis tehnyt juuri niin?

Vierailija
18/323 |
31.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Minä ihmettelen myös suomalaisten erityisruokavalioita. Harvassa tuntuvat olevan nykyään ne, joilla ei ole mitään erityisruokavaliota. Kun mietin vaikka kymmentä läheisintä ystävääni, on joukossa sekä laktoosi-intolerantteja, gluteenittomia, fodmap-ruokavaliota noudattavia, kasvissyöjiä että yksittäisille kasviksille allergisia. Oireet ovat varmasti todellisia, mutta miksi samaa ilmiötä ei ole muualla? Useimmissa maissa ruokalistoihin ei ole merkitty annosten tietoja tyyliin laktoositon, gluteeniton, sisältää pähkinää, eikä annoksia muuteta asiakkaan toivomuksesta. Kärsivätkö ihmiset muualla samoista oireista mutta eivät ole ymmärtäneet tehdä asialle mitään vai ovatko suomalaiset muita niin paljon sairaampia?

Ymmärrän kokin turhautumisen, vaikka hän olisi kyllä voinut valita sanansa vähemmän kärjekkäästi, sillä annosten ja tilausten muuttaminen on ravintoloille kallista ja työlästä. Varsinkin tilanteissa, joissa kasvissyöjä tai allergikko, jolle on erikseen vaihdettu valmiin menyyn pääruoka toiseksi, ehkä jopa hankittu raaka-aineet varta vasten, unohtaa erityisruokavalionsa nähdessään muiden herkullisen annoksen ja haluaa samaa muiden kanssa, varmasti harmittaa ravintolaa. Samoin esimerkiksi kontaminaatioriskin vuoksi pitäisi tietää, onko oikeasti kyse allergiasta vai ei. Jos asiakkaalla on oikeasti kala-allergia tai keliakia, ravintolan on oltava tarkka, ettei allergisoivia raaka-aineita käsitellä allergisen asiakkaan annosten läheisyydessä, mikä voi vaatia erityisjärjestelyitä. Kaikki nämä erityisjärjestelyt ja hävikkiruoat heijastuvat tietysti annosten hintoihin, eli lopulta ruokavaliokikkailusta maksavat myös ne, joilla ei mitään erityisruokavaliota ole.

Ainakin keliakiaa sairastaa koko maailman väestöstä noin prosentti, eli esiintyy myös muuallakin.

Vierailija
19/323 |
31.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Allergioissa on myös hengenvaarallisia allergioita. Itselläni on allergia jossa ei kutita ihoa, ei koske vatsaan vaan kaularauhaset turpoavat ja henki lakkaa kulkemasta.

Vierailija
20/323 |
31.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Minä ihmettelen myös suomalaisten erityisruokavalioita. Harvassa tuntuvat olevan nykyään ne, joilla ei ole mitään erityisruokavaliota. Kun mietin vaikka kymmentä läheisintä ystävääni, on joukossa sekä laktoosi-intolerantteja, gluteenittomia, fodmap-ruokavaliota noudattavia, kasvissyöjiä että yksittäisille kasviksille allergisia. Oireet ovat varmasti todellisia, mutta miksi samaa ilmiötä ei ole muualla? Useimmissa maissa ruokalistoihin ei ole merkitty annosten tietoja tyyliin laktoositon, gluteeniton, sisältää pähkinää, eikä annoksia muuteta asiakkaan toivomuksesta. Kärsivätkö ihmiset muualla samoista oireista mutta eivät ole ymmärtäneet tehdä asialle mitään vai ovatko suomalaiset muita niin paljon sairaampia?

Ymmärrän kokin turhautumisen, vaikka hän olisi kyllä voinut valita sanansa vähemmän kärjekkäästi, sillä annosten ja tilausten muuttaminen on ravintoloille kallista ja työlästä. Varsinkin tilanteissa, joissa kasvissyöjä tai allergikko, jolle on erikseen vaihdettu valmiin menyyn pääruoka toiseksi, ehkä jopa hankittu raaka-aineet varta vasten, unohtaa erityisruokavalionsa nähdessään muiden herkullisen annoksen ja haluaa samaa muiden kanssa, varmasti harmittaa ravintolaa. Samoin esimerkiksi kontaminaatioriskin vuoksi pitäisi tietää, onko oikeasti kyse allergiasta vai ei. Jos asiakkaalla on oikeasti kala-allergia tai keliakia, ravintolan on oltava tarkka, ettei allergisoivia raaka-aineita käsitellä allergisen asiakkaan annosten läheisyydessä, mikä voi vaatia erityisjärjestelyitä. Kaikki nämä erityisjärjestelyt ja hävikkiruoat heijastuvat tietysti annosten hintoihin, eli lopulta ruokavaliokikkailusta maksavat myös ne, joilla ei mitään erityisruokavaliota ole.

Ilmeisesti matkustelet ulkomailla pussi päässä`? Erityisruokavaliot on isosti nouseva trendi maailmalla. Ei ehkä näy jossain kanarian rannan ravintolakadulla. Mutta takuulla myös siellä kanarian rannan ravintolakadullakin arkea valmistaa eritysruokavalioille aterioita vaikka sitä ei isoin kirjaimin mainostettaisi että juuri sinäkin sen huomaisit.