Söisitkö yöksi pöydälle unohtunutta nakkisoppaa?
Eli eilen kun tulin iltavuorosta töistä kotiin, tein nakkisopan. Kuumanahan sitä ei voi jääkaappiin laittaa. Tarkoitus oli mennä syömisen jälkeen sänkyyn lepäilemään/nettiä pläräilemään ja laittaa soppa jääkaappiin, kun se on riittävästi jäähtynyt. No siinähän kävi niin, että nukahdin ja heräsin vasta yhdeksän aikaan aamulla, jollouin sen heti tietenkin laitoin jääkaappiin.
Nyt vähän epäröin, että uskallanko syödä sitä tänään töiden jälkeen.
Eli mikä on arvoisan mammaraadin tuomio?
Kommentit (21)
Just noin! Haista ja maista!
Kerran helteillä keitto unohtui hellalle ja porisi ihan itsekseen aamulla. Joten Se oli pilalla.
Vierailija kirjoitti:
Testaisin ensin miehellä.
Naapurin Penalla vai? Enkö minä itse kelpaa koekaniiniksi ;)
ap
Ja ruoka ei kuulu vessanpyttyyn. Väsyttää jo tämä....
Voi v näitä uusavuttomia. Lapsuudessa syötiin keitto kuumennettiin päivittäin ja sitä syötiin niin monta kertaa kun sitä riitti. Eikä ollut edes jääkaappia!
Vierailija kirjoitti:
Ei se yön aikana miksikään mene. Minä jätän usein ruuat yöksi pöydälle jäähtymään ja aamulla vasta jääkaappiin, mitään ei ole sattunut ikinä. Vanha viisaus " haista ja maista" pätee tässäkin. Turha olla hysteerinen.
Itse olen aina hieman oudoksunut tuota "vanhaa viisautta haista ja maista", sillä ei kai niitä pöpöjä välttämättä mitenkään haista. Tuskin se nakkisopan haju hirveästi muuttuisi, vaikka olisi kolmattakin päivää putkeen huoneenlämmössä. En sitä kuitenkaan enää siinä vaiheessa syömään alkaisi. Toki ei minuakaan yön yli pöydälle jäänyt soppa pelottaisi. Ei se ole kuitenkaan hysteriaa, jos miettimättä ei ihan mitä tahansa suuhunsa työnnä.
Vierailija kirjoitti:
Voi v näitä uusavuttomia. Lapsuudessa syötiin keitto kuumennettiin päivittäin ja sitä syötiin niin monta kertaa kun sitä riitti. Eikä ollut edes jääkaappia!
Ei ollut jääkaappia, mutta oli kylmäkomero ja kellari. Ei sitä soppaa silloinkaan pöydälle päiväkausiksi jätetty, ei ainakaan meillä.
Ei se soppa mätäne, se happanee pitempään (2-3vrk)lämpimässä oltuaan. Yön takanen soppa on parempaa kuin vasta keitetty.
Vierailija kirjoitti:
Mikro pelastaa kaiken.
Miten se nyt tässä asiassa yhtään mitään pelastaa?
Vierailija kirjoitti:
Ei se soppa mätäne, se happanee pitempään (2-3vrk)lämpimässä oltuaan. Yön takanen soppa on parempaa kuin vasta keitetty.
Totta kai, eihän siitä tässä ollut kysekään. Nakki/makkarasopan makuhan vain paranee vanhetessaan. Kyse oli nyt vain siitä, kuinka syömäkelpoista ruokaa se on, kun unohtunut yöksi huoneenlämpöön. Vaikka ruoka maistuisi kuinka hyvältä, niin voi se silti laittaa vatsan sekaisin.
Itse syön nakkisoppaa aina kolme päivää (2 annosta per päivä), mutta säilytän soppaa kokoajan jääkaapissa ja otan kattilasta aina vain annoksen suoraan lautaselle, jonka lämmitän mikrossa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mikro pelastaa kaiken.
Miten se nyt tässä asiassa yhtään mitään pelastaa?
No se tappaa pöpöt keitosta ja samalla lämmittää sen, jota perinteisesti pidetään parempana kuin kylmää nakkikeittoa.
En söisi edes juuri äsken tehtyä nakkisoppaa. Hyi!
Josss on kymmmenen purkkkia joisstaa tulee hiljutella tähteet niin ei tarrrvitsee jokaissta purkkia erikseeen täytttää vedelllä vaan voii silllä samallla vedelllä huljutellla ne kaikkki purkitt. Krapulaaaiseen "aaamuvirkuun" tarinoitaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mikro pelastaa kaiken.
Miten se nyt tässä asiassa yhtään mitään pelastaa?
No se tappaa pöpöt keitosta ja samalla lämmittää sen, jota perinteisesti pidetään parempana kuin kylmää nakkikeittoa.
Hahahaahaahahaaaa =D=D=D
Kukaaa vaivauutuu yhdeen hengenn kotitalouuskeittiösssä tekemäään itsellleen nakeeista sopppaa. Opiiskeliija?
Mummolassani kaikki ruoat säilytettiin huoneenlämmössä. Päivämäärienkään kanssa ei ollut niin nuukaa. Lihoja pidettiin joskus viileällä kuistilla. Mummulla ja ukilla ei ollut koskaan mitään ruokamyrkytyksiä.
Kuka v...ttu on niin idiootti, että käyttää sanaa nakkisoppa? Se on keitto. Nakkikeitto.
Ei se yön aikana miksikään mene. Minä jätän usein ruuat yöksi pöydälle jäähtymään ja aamulla vasta jääkaappiin, mitään ei ole sattunut ikinä. Vanha viisaus " haista ja maista" pätee tässäkin. Turha olla hysteerinen.