Onko ti tehty bolognesekastike vielä tänään syöntikunnossa?
Neuroottinen jauhelihan suhteen, vaikka kypsänä onkin säilytetty...
Kommentit (6)
Jos olet säilyttänyt tarpeeksi viileässä jääkaapissa. Näillä helteillä kannattaa pitää kylmäsäilytyksestä huolta.
Ei ole. Vastasin jo tiistaina että bolognese säilyy 45 minuuttia hyvänä ja sen jälkeen se on heitettävä pois. Montako kertaa haluat saada samat vastaukset?
Jos jäähdytit nopeasti, olet säilyttänyt alle 5 asteessa, lämmität kunnolla (voi vaikka kiehauttaakin) ja puhutaan tämän viikon tiistaista sekä ruoka näyttää ja haisee normaalilta, lienee kastike syömäkelpoista. Itse pidän rajana 5 päivää.
Säilyy vaikka viikon kunhan on jäähdytetty tarpeeksi nopeasti, mikä on toki haasteellista tällä säällä. Ja kannattaa pitää huolta muutenkin siitä, että jääkaappi on tarpeeksi kylmälle säädetty. Se liha ei siinä pilaannu nopeiten vaan jos mukana kastikkeessa on esim. porkkanaa niin ne ovat nopeampia pilaantumaan. Tällaisten avausten jälkeen en yhtään ihmettele, että turhaa ruokahävikkiä tulee älyttömiä määriä (kuka edes kehtaa heittää lihaa roskiin/kompostiin?!).
On.