Miten tehdään kakku johon on kääritty sisään eri värisiä kakkupohjia? Auttakaa.
Vähän sekava kysymys, mutta menin lupaamaan kummitytölle että teen hänelle synttäreiksi minkä tahansa (?!) kakun.. Hän oli saanut joskus kaverilla kakkua johon oli sisään kääritty vaaleaa ja tummaa kakkupohjaa, ymmärsin että kakku oli leikatessa ollut hauskan näköinen, raidallinen. Päällä sitten pitäisi olla vaaleanpunainen päällyste eli mahdollisesti marsipaania kaulittuna tai jotain vastaavaa... Kaikkea sitä tuleekin luvattua, mutta osaatteko auttaa?
Kommentit (8)
Kuulostaa, että ko. kakkupohja voi olla tehty " kääretorttutekniikalla" kahdesta eri kääretorttupohjasta (tavall. ja suklaa). Kakkua leikatessa kakun pystyraidat tulevat näkyviin. Tällä tavalla voi tehdä myös " tornimaisen" kakun usealla eri kerroksella.
kuin olisi tehty kaksi kääretorttulevyä, tumma ja vaalea. Niistä leikataan suikaleita, jotka voidellaan esim marmeladilla. Sitten kääritään yksi suikale rullaksi ja nostetaan kakkulautasen keskelle pystyyn. Loput suikaleet kieputetaan tämän keskellä olevan rullan ympärille niin kauan, että kakku on riittävän iso. Kieputa siis vuorotellen tumman ja vaalean levyn suikaleita. Ymmärsitkö mitä tarkoitin?
vaaleanpunaisen kuorrutteen saat monella muullakin tapaa. Katsele blogistani, jos kiinnostaa....
www.Lintu75-2.vuodatus.net
siellä on linkkejä muidenkin sivuille, joilla on upeita luomuksia ja lisää ideoita!
Hei kaikille vastanneille, arvasin että apua löytyy. Nyt pitää siis tehdä kaksi erilaista kääretorttupohjaa, leikata ne suikaleiksi ja rullata. Vähän on vielä hakusessa miten tuo rullaus onnistuu, mutta eiköhän se siitä onnistu. Ehdotuksia millä täytteellä voitelen suikaleet, muuta kuin marmeladilla ja jos marmeladilla niin mikä voisi sopia? Entä kuinka isoja suikaleita leikkaan kääretorttupohjista. Lintu75 pitääpä käydä kurkkaamassa sivujasi.
Tee niin leveitä suikaleita, kun haluat kakulle korkeutta, sillä neän tulevat pystyyn ja vaikuttavat kakun korkeuteen. Ei sinne väliin voi kovin löysiä täytteitä laittaa, eivät pysy oikein kasassa, sillä nehän kieputetaan aina edellisen päälle, itse en kyllä laittaisi kuin marmeladia. Kuulostaa kyllä vähän tylsältä, mutta ota kuorrutteessa takaisin se, mitä täytteessä menetät!
Kiitos lintu75 vinkeistäsi, kävin myös sivuillasi katsomassa, sieltä löytyi aivan ihania kakkuja, aika montaa eri marenkikakkua aionkin kokeilla. Vaaleanpunaisista kakun päällisistä niin mikä olisi sopiva kääretorttukakkuun?
No mansikkakermavaahtohan on ainakin helpoin tapa saada vaaleanpunainen kuorrutus. Sitä myydään tavallisissa ruokakaupoissa ja maistuu miedosti mansikkapehmikseltä. Hieman elintarvikeväriä lisäämällä saa syvemmän vaaleanpunaisen sävyn.
Voit jättää mulle kysymyksiä, ehdotuksia tai muuten vaan kommentteja sivuilleni kuvien alapuolelle, vastaan niihin ja käyn sivuilla useamman kerran päivässä, täällä nykyään harvemmin.
Täytteenhän voit itse valita mielesi mukaan ja kuorruttaa marsipaanilla tms.