Vierailija

10kk ikäinen lapseni on yskinyt juhannuksesta asti kuivaa yöyskää, ilman muita oireita. Juhannuksena tosin etuhampaat puhkesivat ja siitä tuli kuumetta ja nuhaa. Käytin yöyskän takia tällä viikolla lääkärissä josta saatiin mukaan ventolinea, ensin näytti että siitä oli apu, mutta nyt viimeiset kaksi yötä yskiminen on ollut rajumpaa, nenä ja silmät vuotaa, ei halua syödä ja kuumetta viimeyönä kainalosta 38 astetta. Lähdenkö päivystykseen? Voisko tää nyt olla vaan hampaiden tuloa + flunssaa? Ainiin ja viimeksi lääkärinä oli joku kandi, ei ollenkaan pätevä. Huolestutti minut epäilemällä hinkuyskää ja sitten ei laitettu ees testeihi, koska ventoline auttoi ja lapsellamme on rokotus..

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Vierailija

Soita päivystykseen ja kerro asiat kunnolla. Painota tuota pitkään jatkunutta yskää. Yleensähän kai ohje on, että noin kolmantena kuumeisena päivänä lääkäriin, jos ei ota helpottuakseen. Itse vein kolmantena päivänä ja keuhkokuumehan sieltä löytyi. Voi myös olla sitä normiflunssaa tosiaan yhtälailla. Tuo pitkään jatkuneen yskän takia ehkä olisin tavallista tarkempi.

Vierailija

Omalla viisivuotiaalla oli ollut pari viikkoa kuivaa yskää, kun hän sitten eräänä aamuna heräsi kovassa kuumeessa. Tai heräsi ja heräsi, en meinannut saada häntä hereille millään. Soitin päivytystykseen ja sieltä pyysivät käymään, koska sitä yskää oli ollut. Lääkäri epäili keuhkokuumetta, mutta syynä oli paha keuhkoputkentulehdus. Mitään flunssaoireita ei ollut, joten saimme ab-kuurin ja sillä tauti talttui.

Voisit nyt soittaa päivystykseen. Voi olla, että lapsesi on saanut lisäksi vain flunssan. Jos kuiva yskä jatkuu syksyllä, niin itse veisin lapsen sitten yksityiselle lastenlääkärille. Omalla yskän syyksi paljastui astma.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Kuten jo edellä sanottu, soita päivystykseen jos yhtään epäilyttää.

Yleistila on kuitenkin se määräävä piirre. Meneekö juomista, tuleeko pissa? Jos ei, päivystykseen. Jaksaako kiinnostua tavalliseen tapaan asioista, onko oma itsensä? Jos ei ja on kovin flegmaattinen, päivystykseen. Laskeeko kuume lääkkeellä? Jos ei, päivystykseen. Saako henkeä vaivatta? Jos ei, päivystykseen. Jos edellisiin kyllä, seuraa maanantaihin saakka ja jos vielä silloin kuumeilee niin käytte terveysasemalla.

Kuiva yöyskä voi olla viite astmasta mutta kolme viikkoa kestänyt yskä ei vielä ole edes pitkittynyt yskä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla