Mikä ihmeen sipulitee?
Kommentit (11)
On sitä vieläkin olemassa. Maistuu sipuli ja valkosipuli. Tulee muuten harvoin ostettua kun nykyään on niin paljon kaikkea valikoimaa.
Se oli hyvä makkara, ostettiin palana kaupasta samoin ostettiin palana lihatiskiltä pötkö lauantaimakkaraa ja joskus viikonlopuksi saatettiin ostaa siivutettua luostarinmäen metwurstia. 60-luvulla.
Ai...lapsuudessa ostettiin sitä aina kymmenen sentin siipale kyläkaupasta matkalla mökille. Sitten isä pisteli sitä ajaessa poskeensa ja äiti kujersi vieressä 'otatko lisää sipulimakkaraa'?
Ja Leppävirran kohdalla olikin yleensä edessä ratsia johon pysähdyttiin joskus ylinopeuden takia.
Voi niitä kesiä..
Sen nimi tulee saksalaisesta Teewurstista, vaikkei olekaan lainkaan samanlaista. Se on vain nimi, ei viittaa teehen eikä muinaiseen T-kauppaan.
Tee sipulista ruokaa ja keitä sieniteetä makkarat laitetaan grilliin. Sillä sipulitee.
En tykännyt sipuliteestä enkä lauantaista. Balkanista ja meetvurstista kyllä.
Kannuswursti on hyvää (tai oli - en tiedä, valmistetaanko enää).
Vierailija kirjoitti:
Kannuswursti on hyvää (tai oli - en tiedä, valmistetaanko enää).
Kyllä löytyy vielä, itsekin ostin viimeksi viime viikolla
Sipulitee on Paperiteen vanha isotäti.
Mitä v*ttua nyt? Ootko uusavuton?
1. Valmistelu:
Leikkaa sipulin pääty ja kärki pois. Halkaise sipuli kannasta kärkeen.
2. Kuoriminen:
Kuori sipuli, mutta jätä kanta kiinni, jos aiot leikata sen silpuksi. Sipulin kanta pitää puolikkaat kasassa leikkaamisen ajan.
3. Syiden suuntainen leikkaus:
Aseta sipulin puolikas leikkuupinta alaspäin leikkuulaudalle. Leikkaa sipuli syiden suuntaisesti ohuiksi viipaleiksi.
4. Viimeistely:
Tee poikittaisia viiltoja sipulin puolikkaaseen, jotta se muistuttaa verkkoa.
5. Silppuaminen:
Leikkaa sipuli lopuksi pieneksi silpuksi. Jätä kanta kokonaan leikkaamatta, ja hienonna loput sipulista.
Laita kattilaan veden kanssa ja lisää teepussi.
Ennen oli T- kauppaketju. Olisko ollut heidän oma makkara? Muistaakseni se oli nykyisen lauantai makkaran tapaista jossa oli mausteena sipulia.