Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Paras mokkapala ohje?

Vierailija
08.06.2018 |

En koskaan saa mokkapaloja onnistumaan, en tiedä miksi. Olen kokeillut eri reseptejä ja ikinä ne ei ole täydellisiä.
Kertokaas nyt oikeasti hyvä ohje mokkapaloille?
Jos vielä kerran kokeilisi 😂.

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 |
08.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

kaksplussan palstalta joskus kopioin tämän ja on toimiva, tosi rasvainen, mutta siksi just hyvä

Mokkapalat

Raaka-aineet 

5 dl vehnäjauhoja 

4 munaa 

3 dl sokeria 

2 dl maitoa 

200 g voisulaa 

3 rkl kaakaojauhetta 

3 tl leivinjauhetta 

2 tl vaniliinisokeria 

kuorrutus

1 paketti tomusokeria 

50 g voisulaa 

5 rkl vahvaa kahvia 

1 rkl kaakaojauhetta 

2 tl vaniliinisokeria 

Ohjeet

• Sulata rasva ja laita jäähtymään 

• vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi 

• sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen taikinaan 

• sekoita joukkoon voisula 

• kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille 

• paista uunissa 200 asteessa noin 15 min 

• sulata kuorrutusta varten voi, sekoita muut aineet keskenään, sekoita seos voisulan joukkoon 

• levitä kuorrutus nopeasti jäähtyneen pohjan päälle, kuorrute jähmettyy nopeasti 

• koristele halutessasi vaikka nomparelleilla 

• ja tosiaan reseptiin menee tomusokeria paljon!

Vierailija
2/8 |
08.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

3 kananmunaa

3 dl sokeria

200 g voita tai margariinia

2 dl maitoa

4 rkl kaakaojauhetta

5 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

3 tl vaniljasokeria

Kuorrutus:

4 dl tomusokeria

5 rkl vahvaa kahvia

5 rkl voita tai margariinia

2 tl vaniljasokeria

2 rkl kaakaojauhetta

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään.

3. Lisää taikinan joukkoon vuorotellen maito ja kuivat aineet.

4. Lisää lopuksi sulatettu rasva.

5. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä.

6. Valmista kuorrute liedellä kattilassa. Mittaa kattilaan kaikki aineet ja keitä seosta kunnes hieman paksuuntuu. Kaada jäähtyneen piirakan päälle ja koristele esim. strösseleillä.

Olen tehnyt tällä ohjeella mokkapaloja myös niin, että vaihdoin strösselit pistaasipähkinärouheeseen. Mielettömän hyvää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/8 |
08.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suht. samanlainen on oma mokkapalaresepti kuin ykkösen ohje, mutta tarkoitetaanko tuossa tosiaan uusia puolen kilon tomusokeripaketteja vai niitä vanhoja litteitä pakkauksia? Nimittäin omaan ohjeeseen tuli vanhanmallinen paketti ja kun laittoi 500g niin tuli aika jähmeät kuorrutukset. :D

Vierailija
4/8 |
08.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Suht. samanlainen on oma mokkapalaresepti kuin ykkösen ohje, mutta tarkoitetaanko tuossa tosiaan uusia puolen kilon tomusokeripaketteja vai niitä vanhoja litteitä pakkauksia? Nimittäin omaan ohjeeseen tuli vanhanmallinen paketti ja kun laittoi 500g niin tuli aika jähmeät kuorrutukset. :D

Ei taida tosiaan olla niin iso paketti, hyvä kun huomautit. :) Itse en juuri mittaile sitä tomusokeria, vaan kaadan erissä sen verran kuin tarvitsen, niin en huomannut tuota, että paketti on nykyään isompi, toisaalta Lidlin myymä on pienempikin kai kuin se entinen Suomen sokerin paketti. 

5/8 |
08.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sellainen neuvo, että älä käytä mokkapaloihin leivontamargariinia, vaan voita. Korkeintaan oivariinia. Jos ohjeessa neuvotaan laittamaan margariinia, kannattaa etsiä toinen ohje.

Olen kerran tehnyt margariinilla mokkapaloja, ja niistä ei tullut lähimainkaan niin hyviä kuin voilla leivotuista. Leivontamargariinissa on sellainen terävä, teollinen maku, jonka erotan heti. Joku joka on tottunut siihen makuun, ei välttämättä kyllä pidä sitä huonona.

Vierailija
6/8 |
08.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vahvan kahvinmaun saa kun käyttää pikakahvijauhetta. Sillä saa parhaan aromin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/8 |
08.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuoretta vaippakakkaa pelille ja naattimaan.

Vierailija
8/8 |
20.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Valion ohjeella tulee ihan sairaan hyviä ja niin pehmoisia.