Miten voi olla että REKO:ssa raparperi maksaa 5 eur / kg kun kaupasta saa 3,96 eur / kg?
Onko muutkin REKO-tuotteet kalliimpia vaikka ostaa suoraan tuottajalta? Ei ollut mitään luomua kumpikaan.
Kommentit (16)
Vierailija kirjoitti:
Totta kai ne on kalliita, että tuottaja saa hyvän hinnan. Ihmiset maksavat innoissaan, kun on niin suoratuotantoa että.
Olen siis ymmärtänyt REKO:n idean ihan väärin (niin että hinnat olisivat edullisemmat kun kauppias-välistävetäjä jää pois).
Todennäköisesti ne on luomua, mutta ei sertifioitua. Silloin sitä ei saa kutsua luomuksi.
REKOssa pohjana on se kiva hassunhauska pienviljely, jossa unohdetaan koneet ja tehdään paljon käsityötä. Todennäköisesti nuokin raperperit on jossain puutarhan perukalla muutaman neliön alueella, kasvatus ja korjuu tehty manuaalisin menetelmin.
Kaikki muut saavat laskuttaa työstä paitsi maanviljelijä.
Raparperissä hinta/laatusuhde tuskin sellainen, että kannattaa hirveästi maksaa ekstraa, mutta esim Reko lihoista ym kasviksista maksan mielelläni.
Sekin on otettava huomioon, että sille myyjälle teettää työtä enemmän Reko myynti kuin esim suoraan kauppaan tai tukkuun toimitettu iso erä.
Ja tuskin raparperiäkään kukaan kilosotalla ostaa eli makso mistä mitäkin ei kukaan konkurssia sentään tee.
Itse arvostan Rekoa paljon ja mielelläni maksan enemmän tuottajalle suoraan kuin prismalle
Rahat pois tyhmiltä. Raparperi on muuten maailman helpoin kasvatettava, itsellä on katoksen alla, jossa ei saa edes kunnolla vettä ja hyvin puskee.
Vierailija kirjoitti:
Kaikki muut saavat laskuttaa työstä paitsi maanviljelijä.
No pitääkö käyttää keskiaikaisia menetelmiä. Tehotuotanto on keksitty...
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Totta kai ne on kalliita, että tuottaja saa hyvän hinnan. Ihmiset maksavat innoissaan, kun on niin suoratuotantoa että.
Olen siis ymmärtänyt REKO:n idean ihan väärin (niin että hinnat olisivat edullisemmat kun kauppias-välistävetäjä jää pois).
Itse näen niin, että tuottaja pärjää paremmin näin myyjällä ja ostaja saa tuoretta suoraan myyjältä ilman välikäsiä.
Vierailija kirjoitti:
Rahat pois tyhmiltä. Raparperi on muuten maailman helpoin kasvatettava, itsellä on katoksen alla, jossa ei saa edes kunnolla vettä ja hyvin puskee.
Millä hinnalla möisit sitä ja kuljettaisit sen myytäväksi niputettuna?
Vierailija kirjoitti:
Rahat pois tyhmiltä. Raparperi on muuten maailman helpoin kasvatettava, itsellä on katoksen alla, jossa ei saa edes kunnolla vettä ja hyvin puskee.
No en tiedä kasvaisiko pohjoisparvekkeella kuitenkaan. Olen miettinytkin että ostaisin taimen jonka istuttaisin jonnekin (minne) niin saisi omasta takaa. Tykkään raparperista ja ostaisin sitä varmaan joku 5-10 kg jos saisi hyvää. Olisi ihana tehdä mehuja ja siirappeja ym myös siitä mutta menisi varmaan näin kerrostaloasunnossa hukkaan hifistelyt.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Rahat pois tyhmiltä. Raparperi on muuten maailman helpoin kasvatettava, itsellä on katoksen alla, jossa ei saa edes kunnolla vettä ja hyvin puskee.
Millä hinnalla möisit sitä ja kuljettaisit sen myytäväksi niputettuna?
Ei ole tarvetta myydä, koska menee omaan käyttöön.
Mutta vastaus kysymykseen on tietenkin siihen hintaan, jonka asiakas on valmis maksamaan, sillä tavalla se aina menee. Jos menee alle kustannusten, sitten ei kannata kasvattaa sitä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Rahat pois tyhmiltä. Raparperi on muuten maailman helpoin kasvatettava, itsellä on katoksen alla, jossa ei saa edes kunnolla vettä ja hyvin puskee.
No en tiedä kasvaisiko pohjoisparvekkeella kuitenkaan. Olen miettinytkin että ostaisin taimen jonka istuttaisin jonnekin (minne) niin saisi omasta takaa. Tykkään raparperista ja ostaisin sitä varmaan joku 5-10 kg jos saisi hyvää. Olisi ihana tehdä mehuja ja siirappeja ym myös siitä mutta menisi varmaan näin kerrostaloasunnossa hukkaan hifistelyt.
Raparperi on huipputuote ja parhaimmillaan juuri nyt nuorena, mutta kaupoissa sen sesonki on turhan lyhyt ja saatavuus välillä aika heikkoa. Johtuisiko juuri siitä, että se on sellainen perinteinen oman pihan kasvi. En tiedä voiko sitä kutsua aliarvostetuksi, mutta kutsun nyt silti, koska ehkä nykyään harvempi tekee kuitenkin enää itse pihasta asti ruokaansa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kaikki muut saavat laskuttaa työstä paitsi maanviljelijä.
No pitääkö käyttää keskiaikaisia menetelmiä. Tehotuotanto on keksitty...
Mutta kun suomalainen ei halua syödä tehotuotettua ruokaa, hipsterille kelpaa vain sellainen raparperi,jolla on oma nimi kuten Toby tai Anje ja jolla on mukanaan kuvallinen kertomus kasvuolosuhteista.
REKOn ideana on se, että ei tehotuoteta, tuotetaan pienesti ja somasti ja kerrotaan tarinoita.
Ketjun innoittamana hain puskastani raparepereja:)
On 2 puskaa kasvamassa. Aikoinaan saatiin naapurilta. Toisen puskan annoin siskolleni mutta jäi sitten pala juurta jäljelle ja siitä kasvoi uusi puska.
Vierailija kirjoitti:
Ketjun innoittamana hain puskastani raparepereja:)
On 2 puskaa kasvamassa. Aikoinaan saatiin naapurilta. Toisen puskan annoin siskolleni mutta jäi sitten pala juurta jäljelle ja siitä kasvoi uusi puska.
Teen siis kiisselin. Mansikka jäässä pakastimessa:(
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Rahat pois tyhmiltä. Raparperi on muuten maailman helpoin kasvatettava, itsellä on katoksen alla, jossa ei saa edes kunnolla vettä ja hyvin puskee.
No en tiedä kasvaisiko pohjoisparvekkeella kuitenkaan. Olen miettinytkin että ostaisin taimen jonka istuttaisin jonnekin (minne) niin saisi omasta takaa. Tykkään raparperista ja ostaisin sitä varmaan joku 5-10 kg jos saisi hyvää. Olisi ihana tehdä mehuja ja siirappeja ym myös siitä mutta menisi varmaan näin kerrostaloasunnossa hukkaan hifistelyt.
Teen raparperistä simaa käyttämällä. Maistuu ihan lonkerolta.
Totta kai ne on kalliita, että tuottaja saa hyvän hinnan. Ihmiset maksavat innoissaan, kun on niin suoratuotantoa että.