On kyllä tuo ravintolassa syöminen Suomessa kallista
En ollutkaan vähän aikaan käynyt. Nyt käytiin. 2x naudan ulkofilepihvi ranskalaisilla. Vesi. Cocis. Kaksi jälkiruokaa (marjaa, kermavaahtoa, keksimurua tms). Ainiin ja salaattipöytä oli myös... salaattia, punasipulia, tomaattia, papuja, perunalohkoja, kesäkurpitsaa ja muutama salaatinkastike...
Hinta yhteensä tälle 75e. Ja ravintolan taso oli luokkaa Rosso, ruoka oli ihan hyvää mutta ei mitään sen ihmeellisempää. Siis meikäläinen saa tehdä päivän töitä että voi puolison kanssa käydä kerran tuommosessa tuulipukuravintolassa 😅 On tää vaan niin hullua tää Suomen meno. Kai nyt kaikki näivettyy pystyyn näillä hinnoilla, turha sellaista on ihmetellä!! (ja kyllä,ymmärrän että myös ravintolayrittäjät imetään kuiviin).
Kommentit (57)
35 euroa per pää? Kyllä siihen hintaan saa kunnon ruokaakin. Ainakin Helsingissä. Ei varmaan kannata mennä niihin rossoihin.
Itseasiassa ravintoloilla menee Suomessa tällä hetkellä aika hyvin. Kauppa käy ja kaikenlaisiin riittää asiakkaita.
Suomi on toki poikkeus, meillä käydään noissa Rossoissakin. Esim Saksassa ja Hollannissa tilanne on nyt se, että mättöpaikat ja fine dining -paikat menestyy, mutta keskinkertaista ruokaa keskinkertaisilla hinnoilla tarjoavilla ei mene ihan niin hyvin. Saa nähdä onko tämä kohta meilläkin tilanne. Ehkä ei ihan niin kuitenkaan.
Suomessa on täysin kohtuuttomat ravintolahinnat ja ennenkaikkea alkoholin verotus. Kohtuullisen lounaan saa 10,40€ eurolla mutta jos haluat lasillisen viiniä sen kanssa niin sen viinin hinta on sama kuin lounaalla.
Toki jonkinlaisen lounaan voi saada halvemmalla. Mutta naudanpihvi listalta niin en usko että kovin monesta paikkaa kovin paljon halvemmalla irtoaa.
Vierailija kirjoitti:
Suomessa on täysin kohtuuttomat ravintolahinnat ja ennenkaikkea alkoholin verotus. Kohtuullisen lounaan saa 10,40€ eurolla mutta jos haluat lasillisen viiniä sen kanssa niin sen viinin hinta on sama kuin lounaalla.
En käy kovin usein ravintolassa, syy on se että ruuan hinta on justiinsa sen 40-60 euroa per annos. Viimeksi kun käytiin, ruoka oli kamalaa ja jäähtynyttä. Ei kyllä käydä siellä enää sitä seuraavaa kertaa.
En käy "oikeissa" ravintoloissa illallisella Suomessa tai muissa korkean hintatason maissa ollenkaan juuri sen takia, että rahaa menee yli satanen helpostikin, mutta laadusta ei voi tietää etukäteen yhtään mitään. Ja olemme mieheni kanssa hyvätulosia - ikinä ei kuitenkaan ole napannut ns. ostaa sikaa säkissä, ja sitähän ravintoloissa syöminen on. Syömme usein ravintoloissa ulkomailla, ja siellä yleensä ruoka sekä hinnat ovat jotain aivan muuta, kuin Suomessa. Jos joskus käykin huonompi tuuri, niin ei se parinkympin lasku niin paljon harmita verrattuna yli sataseen.
Olin eilen Ricossa tms syömässä. Alkumalja, alkuruoka, kasvisruoka, vettä. 27e. Ei todellakaan mielestäni kohtuutonta, kun ei viikoittain käy. Toki jos pari kertaa viikossa pitäisi viedä perhe ulos syömään niin kävisihän se kukkarolle.
Vierailija kirjoitti:
Suomessa on täysin kohtuuttomat ravintolahinnat ja ennenkaikkea alkoholin verotus. Kohtuullisen lounaan saa 10,40€ eurolla mutta jos haluat lasillisen viiniä sen kanssa niin sen viinin hinta on sama kuin lounaalla.
Tuo viinin hinta ravintoloissa sieppaa aina minuakin. Kiva olisi ottaa pari lasia viiniä ravintolassa ruuan kanssa, mutta kun lasillinen maksaa melkein saman verran kuin kokonainen pullo Alkossa, niin ei yksinkertaisesti raaski sitä hintaa maksaa.
Vierailija kirjoitti:
En käy "oikeissa" ravintoloissa illallisella Suomessa tai muissa korkean hintatason maissa ollenkaan juuri sen takia, että rahaa menee yli satanen helpostikin, mutta laadusta ei voi tietää etukäteen yhtään mitään. Ja olemme mieheni kanssa hyvätulosia - ikinä ei kuitenkaan ole napannut ns. ostaa sikaa säkissä, ja sitähän ravintoloissa syöminen on. Syömme usein ravintoloissa ulkomailla, ja siellä yleensä ruoka sekä hinnat ovat jotain aivan muuta, kuin Suomessa. Jos joskus käykin huonompi tuuri, niin ei se parinkympin lasku niin paljon harmita verrattuna yli sataseen.
Suomessa ravintolatyöntekijät saavat kunnollista palkkaa. Ulkomailla ravintolatyöntekijät ovat usein niitä alipalkattuja, joiden halpatyöstä johtuvat edulliset hinnat.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Suomessa on täysin kohtuuttomat ravintolahinnat ja ennenkaikkea alkoholin verotus. Kohtuullisen lounaan saa 10,40€ eurolla mutta jos haluat lasillisen viiniä sen kanssa niin sen viinin hinta on sama kuin lounaalla.
Tuo viinin hinta ravintoloissa sieppaa aina minuakin. Kiva olisi ottaa pari lasia viiniä ravintolassa ruuan kanssa, mutta kun lasillinen maksaa melkein saman verran kuin kokonainen pullo Alkossa, niin ei yksinkertaisesti raaski sitä hintaa maksaa.
Sellainen viinipullo mikä Keski-Euroopassa maksaa ruokakaupassa pari euroa ja Suomessa Alkossa kympin saattaa aivan hyvin maksaa suomalaisessa ravintolassa 40 euroa.
Aika erikoinen ilmiö, kun viinivero ei Suomessa sinällään ole "kuin" päälle kolme euroa litralta.
Jos tännekin tulis se, että viinipullon saa viedä itse ravintolaan, niin tulis käytyä enemmän syömässä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En käy "oikeissa" ravintoloissa illallisella Suomessa tai muissa korkean hintatason maissa ollenkaan juuri sen takia, että rahaa menee yli satanen helpostikin, mutta laadusta ei voi tietää etukäteen yhtään mitään. Ja olemme mieheni kanssa hyvätulosia - ikinä ei kuitenkaan ole napannut ns. ostaa sikaa säkissä, ja sitähän ravintoloissa syöminen on. Syömme usein ravintoloissa ulkomailla, ja siellä yleensä ruoka sekä hinnat ovat jotain aivan muuta, kuin Suomessa. Jos joskus käykin huonompi tuuri, niin ei se parinkympin lasku niin paljon harmita verrattuna yli sataseen.
Suomessa ravintolatyöntekijät saavat kunnollista palkkaa. Ulkomailla ravintolatyöntekijät ovat usein niitä alipalkattuja, joiden halpatyöstä johtuvat edulliset hinnat.
"Ulkomailla"? Kai ymmärrät, että tuohon käsitteeseen kuuluu parisataa maata? Hintatasoja on siis laidasta laitaan, MUTTA vain harvassa maassa on yhtä korkeat hinnat, kuin Suomessa.
Suomessa ei ravintolatyöntekijöillä ole mitenkkään eurooppalaisittain erityisen kovat liksat. Monessa Euroopan maassa tienataan ravintola-alalla saman verran kuin Suomessakin, mutta hinnat voi puolittaa, niin päästään lähelle totuutta. Edulliset hinnat johtuvat huokeammasta verotuksesta sekä yleisestä hintatasosta - harvoin palkkatasosta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En käy "oikeissa" ravintoloissa illallisella Suomessa tai muissa korkean hintatason maissa ollenkaan juuri sen takia, että rahaa menee yli satanen helpostikin, mutta laadusta ei voi tietää etukäteen yhtään mitään. Ja olemme mieheni kanssa hyvätulosia - ikinä ei kuitenkaan ole napannut ns. ostaa sikaa säkissä, ja sitähän ravintoloissa syöminen on. Syömme usein ravintoloissa ulkomailla, ja siellä yleensä ruoka sekä hinnat ovat jotain aivan muuta, kuin Suomessa. Jos joskus käykin huonompi tuuri, niin ei se parinkympin lasku niin paljon harmita verrattuna yli sataseen.
Suomessa ravintolatyöntekijät saavat kunnollista palkkaa. Ulkomailla ravintolatyöntekijät ovat usein niitä alipalkattuja, joiden halpatyöstä johtuvat edulliset hinnat.
Kunnon palkkaa? Anteeksi nyt vaan mutta ihan p*skaa palkkaahan ne saa 😂 Kun suhteutat suomalaisen tarjoilijan tulot SUOMEN hintatasoon niin kyllä he on todella pienipalkkaisia.
Verot tellit ja lellithän ne on syynä tähän kaikkeen. Pienestäkin palkasta menee helposti 15-20% veroa. Ruuan alvit. Autovero, bensavero. Kaikesta mitä ostat niillä nettotuloillasi menee vielä lisää veroa. Mikähän on Suomessa kokonaisverotusaste? Huh!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En käy "oikeissa" ravintoloissa illallisella Suomessa tai muissa korkean hintatason maissa ollenkaan juuri sen takia, että rahaa menee yli satanen helpostikin, mutta laadusta ei voi tietää etukäteen yhtään mitään. Ja olemme mieheni kanssa hyvätulosia - ikinä ei kuitenkaan ole napannut ns. ostaa sikaa säkissä, ja sitähän ravintoloissa syöminen on. Syömme usein ravintoloissa ulkomailla, ja siellä yleensä ruoka sekä hinnat ovat jotain aivan muuta, kuin Suomessa. Jos joskus käykin huonompi tuuri, niin ei se parinkympin lasku niin paljon harmita verrattuna yli sataseen.
Suomessa ravintolatyöntekijät saavat kunnollista palkkaa. Ulkomailla ravintolatyöntekijät ovat usein niitä alipalkattuja, joiden halpatyöstä johtuvat edulliset hinnat.
Kunnon palkkaa? Anteeksi nyt vaan mutta ihan p*skaa palkkaahan ne saa 😂 Kun suhteutat suomalaisen tarjoilijan tulot SUOMEN hintatasoon niin kyllä he on todella pienipalkkaisia.
Verot tellit ja lellithän ne on syynä tähän kaikkeen. Pienestäkin palkasta menee helposti 15-20% veroa. Ruuan alvit. Autovero, bensavero. Kaikesta mitä ostat niillä nettotuloillasi menee vielä lisää veroa. Mikähän on Suomessa kokonaisverotusaste? Huh!
niin, eihän se tietenkään hyvä ole perustarjoilijalla. Mutta siksi esim.tippikulttuuri edelleen on useissa maissa voimissaan että saavat vähän minimipalkkansa päälle.
Suomi on sairaan kallis maa. Käytiin hiljattain syömässä, alkupaloina leipää, voita, oliiveja, sitten isot ihanat pihvit, salaattia, ranskalaiset, jälkkärinä isot juustokakkupalat ja kahvit. Juomina vesi, pieni viinipullo ja yksi irish coffee. Kolme henkeä ja lasku oli hieman yli 60 euroa.
Niin hyviä pihvejä tuskin Suomesta edes saa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En käy "oikeissa" ravintoloissa illallisella Suomessa tai muissa korkean hintatason maissa ollenkaan juuri sen takia, että rahaa menee yli satanen helpostikin, mutta laadusta ei voi tietää etukäteen yhtään mitään. Ja olemme mieheni kanssa hyvätulosia - ikinä ei kuitenkaan ole napannut ns. ostaa sikaa säkissä, ja sitähän ravintoloissa syöminen on. Syömme usein ravintoloissa ulkomailla, ja siellä yleensä ruoka sekä hinnat ovat jotain aivan muuta, kuin Suomessa. Jos joskus käykin huonompi tuuri, niin ei se parinkympin lasku niin paljon harmita verrattuna yli sataseen.
Suomessa ravintolatyöntekijät saavat kunnollista palkkaa. Ulkomailla ravintolatyöntekijät ovat usein niitä alipalkattuja, joiden halpatyöstä johtuvat edulliset hinnat.
Kunnon palkkaa? Anteeksi nyt vaan mutta ihan p*skaa palkkaahan ne saa 😂 Kun suhteutat suomalaisen tarjoilijan tulot SUOMEN hintatasoon niin kyllä he on todella pienipalkkaisia.
Verot tellit ja lellithän ne on syynä tähän kaikkeen. Pienestäkin palkasta menee helposti 15-20% veroa. Ruuan alvit. Autovero, bensavero. Kaikesta mitä ostat niillä nettotuloillasi menee vielä lisää veroa. Mikähän on Suomessa kokonaisverotusaste? Huh!
niin, eihän se tietenkään hyvä ole perustarjoilijalla. Mutta siksi esim.tippikulttuuri edelleen on useissa maissa voimissaan että saavat vähän minimipalkkansa päälle.
Taisit nyt vähän käsittää väärin. Tuossa kirjoittaja siis valitti sitä, että Suomessa palkat ovat huonot ravintola-alalla.
Ei ravintolassa kannata käydä muuta kuin syömässä lounasta. Se kymppi on vielä siedettävä hinta ruuasta+juomasta, kunhan nyt ei joka päivä käy.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En käy "oikeissa" ravintoloissa illallisella Suomessa tai muissa korkean hintatason maissa ollenkaan juuri sen takia, että rahaa menee yli satanen helpostikin, mutta laadusta ei voi tietää etukäteen yhtään mitään. Ja olemme mieheni kanssa hyvätulosia - ikinä ei kuitenkaan ole napannut ns. ostaa sikaa säkissä, ja sitähän ravintoloissa syöminen on. Syömme usein ravintoloissa ulkomailla, ja siellä yleensä ruoka sekä hinnat ovat jotain aivan muuta, kuin Suomessa. Jos joskus käykin huonompi tuuri, niin ei se parinkympin lasku niin paljon harmita verrattuna yli sataseen.
Suomessa ravintolatyöntekijät saavat kunnollista palkkaa. Ulkomailla ravintolatyöntekijät ovat usein niitä alipalkattuja, joiden halpatyöstä johtuvat edulliset hinnat.
Kunnon palkkaa? Anteeksi nyt vaan mutta ihan p*skaa palkkaahan ne saa 😂 Kun suhteutat suomalaisen tarjoilijan tulot SUOMEN hintatasoon niin kyllä he on todella pienipalkkaisia.
Verot tellit ja lellithän ne on syynä tähän kaikkeen. Pienestäkin palkasta menee helposti 15-20% veroa. Ruuan alvit. Autovero, bensavero. Kaikesta mitä ostat niillä nettotuloillasi menee vielä lisää veroa. Mikähän on Suomessa kokonaisverotusaste? Huh!
niin, eihän se tietenkään hyvä ole perustarjoilijalla. Mutta siksi esim.tippikulttuuri edelleen on useissa maissa voimissaan että saavat vähän minimipalkkansa päälle.
Taisit nyt vähän käsittää väärin. Tuossa kirjoittaja siis valitti sitä, että Suomessa palkat ovat huonot ravintola-alalla.
niin. Mutta täällä kuitenkin niillä elää. Toisin monissa maissa joissa ihmisillä ei esim.ravintolatyössä ole minläänlaista työaikaa. Ja palkalla hädin tuskin elää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En käy "oikeissa" ravintoloissa illallisella Suomessa tai muissa korkean hintatason maissa ollenkaan juuri sen takia, että rahaa menee yli satanen helpostikin, mutta laadusta ei voi tietää etukäteen yhtään mitään. Ja olemme mieheni kanssa hyvätulosia - ikinä ei kuitenkaan ole napannut ns. ostaa sikaa säkissä, ja sitähän ravintoloissa syöminen on. Syömme usein ravintoloissa ulkomailla, ja siellä yleensä ruoka sekä hinnat ovat jotain aivan muuta, kuin Suomessa. Jos joskus käykin huonompi tuuri, niin ei se parinkympin lasku niin paljon harmita verrattuna yli sataseen.
Suomessa ravintolatyöntekijät saavat kunnollista palkkaa. Ulkomailla ravintolatyöntekijät ovat usein niitä alipalkattuja, joiden halpatyöstä johtuvat edulliset hinnat.
Kunnon palkkaa? Anteeksi nyt vaan mutta ihan p*skaa palkkaahan ne saa 😂 Kun suhteutat suomalaisen tarjoilijan tulot SUOMEN hintatasoon niin kyllä he on todella pienipalkkaisia.
Verot tellit ja lellithän ne on syynä tähän kaikkeen. Pienestäkin palkasta menee helposti 15-20% veroa. Ruuan alvit. Autovero, bensavero. Kaikesta mitä ostat niillä nettotuloillasi menee vielä lisää veroa. Mikähän on Suomessa kokonaisverotusaste? Huh!
niin, eihän se tietenkään hyvä ole perustarjoilijalla. Mutta siksi esim.tippikulttuuri edelleen on useissa maissa voimissaan että saavat vähän minimipalkkansa päälle.
Taisit nyt vähän käsittää väärin. Tuossa kirjoittaja siis valitti sitä, että Suomessa palkat ovat huonot ravintola-alalla.
niin. Mutta täällä kuitenkin niillä elää. Toisin monissa maissa joissa ihmisillä ei esim.ravintolatyössä ole minläänlaista työaikaa. Ja palkalla hädin tuskin elää.
Toisaalta niissä maissa ihmiset eivät loikoile työttömyyskorvauksella vaan ovat töissä, vaikkakin sitten pienellä palkalla.
Kun palkka on pieni, niin työnantajilla on varaa palkata ihmisiä ja toisaalta asiakkailla on varaa ostaa tuotteita.
Riippuu paikasta. Eräs päivä mietittiin kaverin kanssa töiden jälkeen kaljalla, että tuoppi maksoi about 10 euroa. Lounas maksoi vähemmän.