Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mikä on " kiinteä vaahto/levite" kakun päälle?

25.04.2006 |

Voi höh kuinka sekava otsikko :) Kaipailen siis neuvoa synttärikakun päälliseen...Eli synttäreiksi meinaan yrittää vääntää pojan iloksi junakakun, ja tuntuu että pelkkä kermavaahto on liian löllöä. Mikä siis olisi parempi, kiinteämpi vaihtoehto?

Kiitos taas!!!

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 |
25.04.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minttusuklaa kuorrutus:



1 pss (200 g) minttusuklaapalloja



1. Kuorrutusta varten sulata minttusuklaapallot vesihauteessa.

2. Varo, että suklaan joukkoon ei pääse vettä.

3. Valuta kuorrutus jäähtyneen kakun päälle.





Kinuskikuorrutus 1:



2 dl vispikermaa

1 1/2 dl fariinisokeria



1. Keitä kattilassa kolme minuuttia kermaa ja fariinisokeria.

2. Siirrä kattila jäähtymään.

3. Kaada kakun pinnalle jäähtynyt kinuski.





Kinuskikuorrutus 2:



1 1/2 dl vispikermaa

1 1/2 dl fariinisokeria

1 tl voita tai margariinia



1. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan.

2. Keitä kinuskia hiljalleen välillä sekoittaen noin 5-10 minuuttia, kunnes seos on sakeaa.

3. Kinuski on valmista, kun pudotat tipan kinuskia kylmään veteen ja se jähmettyy kiinteäksi.

4. Lisää lopuksi rasva.

5. Kaada kuumana kakun pinnalle ja reunoille.





Tosca kuorrutus:



75 g voita

2 rkl vehnäjauhoja

1/2 dl sokeria

1/2 dl siirappia tai juoksevaa hunajaa

2 rkl maitoa

75 g mantelilastuja



1. Sulata voi pinnoitetussa kasarissa.

2. Lisää jauhot, sokeri, siirappi ja maito.

3. Kiehauta sekoittaen ja lisää lopuksi mantelilastut.

4. Lusikoi kuorrutus tasaisesti kuuman kakun pinnalle.

5. Säädä uuni 200-asteiseksi.

6. Paista kakkua uunin keskitasolla vielä noin 5 - 10 minuuttia kunnes kuorrutus on saanut kauniin värin.





Täyte ja kuorrutus:



2 dl mansikkahilloa

2 tlk (á 2 dl) vispikermaa

2 prk (á 250g) maitorahkaa

3/4 dl sokeria

3 tl vanilliinisokeria



1. Vaahdota kerma.

2. Sekoita vaahto rahkan joukkoon.

3. Mausta seos sokerilla ja vanilliinisokerilla.

4. Levitä pohjaviipaleelle mansikkahilloa ja rahkatäytettä.

5. Pane päälle kakkulevy ja täytä samoin kuin ensimmäinen väli.

6. Nosta päällimmäiseksi viimeinen kakkulevy ja kostuta sitä vielä pinnalta.

7. Päällystä kakku rahkaseoksella.





Suklaa kuorrutus:



1 dl tomusokeria

1 rkl kaakaojauhetta

2 rkl vahvaa kahvijuomaa

2 rkl sulatettua margariinia



1. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään, kahvi ja sulatettu margariini jäähtyneinä.

2. Kaada seos kakun pinnalle ja levitä kuorrutus kostealla veitsellä.





Kinuskikuorrutus (täytekakkuun)



11,5 dl kuohukermaa

1 dl fariinisokeria

1 tl vanilliinisokeria

1 rkl voita



Reunoille:

1-2 dl kuohukermaa

2 tl sokeria

1 tl vanilliinisokeria



1. Keitä kermaa ja fariinisokeria kunnes seos sakenee.

2. Kokeile pisaralla kakun päälle; jos ei imeydy, kuorrutus on valmista.

3. Lisää vanilliinisokeri ja voi.

4. Kaada kuumana kakun päälle.

5. Levitä reunoille kermavaahtoa.



Reunat:

1. Vatkaa kerma vaahdoksi.

2. Levitä kakun reunoille lastalla tai pursota.





Suklaa kuorrutus:

1 dl Flora Vispiä

200 g taloussuklaata/ valkosuklaata tms.

2 dl tomusokeria



1. Sekoita kuorrutuksen aineet kattilassa ja kuumenna.

2. Jäähdytä hieman ja kaada kuorrutus pohjalevyn päälle.





Kaakao kuorrutus:



2,5 dl Flora Vispiä

5 rkl kaakaojauhetta

0,5 dl sokeria (1dl=85g)



1. Vatkaa Flora Vispi, kaakaojauhe ja sokeri vaahdoksi.

2. Pursota tai levitä kuorrutus kakun päälle.

3. Leikkaa kakku paloiksi ja koristele halutessasi halkaistuilla mansikoilla.





kahvi-kaakao kuorrutus:



2 dl tomusokeria

2 rkl kaakaota

1 tl vaniljasokeria

3 rkl kuumaa kahvia



1. Aineet sekoitetaan keskenään.

2. Kuorrutus levitetään jäähtyneen kakun päälle.

Vierailija
2/2 |
25.04.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä näillä kakku kasassa pysyy :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä neljä kaksi