Olen kaupassa ja pohdin onkohan pangasiusfileet hyviä?
Ihan outo kala minulle, joten jos on kokemuksia haimonnista niin kerro ihmeessä mielipiteesi.
Kommentit (9)
On hyvää! Aika mieto maku joten vaatii enemmän mausteita minun mielestäni, mutta hyvä kala se on.
Kysy lihatiskiltä väliliha filettä, se on herkkua tuoreena ja nuorena.
Hyvä ja syötävä, mutta suosisit kotimaisia lajeja.
Mieto ja mauton ja eettisesti huono. Miksi ostaisit kalaa joka on raahattu toiselta puolen maapalloa?
Muistelen lukeneeni tuosta juttuja jotka eivät juuri makuhermoja hivele. Vaikka niin kai se on monen muunkin ruoan kanssa, ja köyhän on tyydyttävä halpaan. Mutta ehkä ennemmin ostaisin silakkaa.
Hmm, tavallaan on, sellainen melko kiinteä ja koostumukseltaan lihamainen kala, aika neutraali maku.
Mutta kun on nähnyt dokumentteja missä paskalammikoissa niitä tuolla Aasiassa kasvatetaan ( on pohjamönkijäkala, jossa usein myös mudan makua), ja lisäksi siellä paikalliset köyhät näkee nälkää kun varakkaat kalastaa vedet tyhjiksi pangasiuksesta koska siitä saa länsimaalaisilta hyvät rahat, niin menee kyllä ruokahalu.
Olen joskus testannut marinoitua pangasiusta. Tulos: en osta enää ikinä. Samanlaisen ruoan ja vielä lisäksi paremmanmakuisen olisin saanut hauesta.
Tällä tavallahan suomalainen kala loppuu kaupoista kokonaan, kun näköjään kannattaa rahdata kalaa maailman toiselta laidalta...
Jos et raski ostaa kotimaista kalaa, kysäise vaikka kalastavalta tuttavalta olisiko hänellä antaa jotain omasta saaliistaan.
Ympäristökin tykkäisi, jos suosittaisiin kotimaista kalaa.
Ei minusta mikään ihmeellinen. Tai sitten valmistin väärin. Samaa tasoa sein kanssa.
On ne hyviä! Mutta ole tarkkana ettet paista liikaa, menevät tosi koviksi. (Vähän kuin kanafile jota paistetaan liikaa)