HS: Suomalaisten vatsat ovat rikki -juttu
En pääse lukemaan, kun on vain tilaajille. Miksi vatsat ovat rikki, mitä voi tehdä?
Kommentit (67)
Miksi aiheen viittaus hesariin saa olla täällä, mutta ei aihe jossa oli viittaus hesarin romanikerjäläisten kootut kertomukset juttuun. Hesarin kertomuksia ei saa loukata?
Näin vuosien päästä samaa uutista?
Laakson sairaalaan eivät löytäneet "muistivammaiset", mutta jatkossa sinne ohjataan kaikki.
"Bostonissa, jossa 33 000 kuluttajaa altistui viiden vuoden ajan maidolle, jossa oli D-vitamiinia litraa kohden yli 1000 mikrogrammaa.
Yleisimpiä myrkytysoireita olivat ruokahaluttomuus,
laihtuminen,
yleinen heikkous,
sekavuus,
oksentelu ja
nestevajaus.
Laboratoriotutkimuksissa veren D-vitamiinin eli kalsidiolin pitoisuudet olivat hyvin suuret 560 nmol/l.
Englannissa ja Tanskassa on ollut muutamia maitotuotteisiin liikaa lisätyn D-vitaminin aikaansaamia myrkytyksiä." I.S.
Suomalaisilla nuo oireet "korjataan" epilepsialääkkeillä, koska ruoassa on jo valmiiksi liikaa tuota lisättyä ainesta. Ne taas aiheuttavat lihasten voimattomuutta, joten tarvitaan kokonaan uusi sairaala. Vanhukset napsivat niitä nappuloita, kun eivät ulos pääse:-(
Vierailija kirjoitti:
Ikinä missään ei mainita niitä asioita, joissa suomalaiset ovat maailman huipulla:
- kahvinjuonti
- alkoholinkäyttö
- maidonjuonti
- d-vitamiinin vähyys
Voisiko noista ihan tavallisista asioista löytyä massoihin liittyviä maharatkaisuita ilman että pitää karsia jokainen herne ruokavaliosta?
Suomi ei ole lähelläkään maailman huippua alkoholin kulutuksessa. Hieman OECD-maiden keskikulutuksen alapuolella.
Vedetään hiilareita karkkien ja munkkien muodossa niin, että vatsaa vääntää. Ja huomenna uusix!
Tottahan tuo artikkeli on.
Suomalaiset ovat sairasta kansaa, eikä asiaa ainakaan helpota ruoan hinnan kallistuminen ja ainainen kiire.
Vierailija kirjoitti:
Ikinä missään ei mainita niitä asioita, joissa suomalaiset ovat maailman huipulla:
- kahvinjuonti
- alkoholinkäyttö
- maidonjuonti
- d-vitamiinin vähyys
Voisiko noista ihan tavallisista asioista löytyä massoihin liittyviä maharatkaisuita ilman että pitää karsia jokainen herne ruokavaliosta?
-irtokarkit
Sen jälkeen kun lähikauppoihin ja luontaistuotekauppoihin tuli myyntiin huonolaatuiset proteiinijauheet ja proteiinipatukat niin alkoi suomalaisten mahat mennä huonompaan kuntoon.
Vierailija kirjoitti:
Vanhan vanha aloitus. Ainakin 2 vuotta sitten tehty.
Tänään Hesarissa uudestaan. juuri luen. Hyvä juttu!
Vierailija kirjoitti:
Vedetään hiilareita karkkien ja munkkien muodossa niin, että vatsaa vääntää. Ja huomenna uusix!
Mutta niinhän sitä tehdään esim. jenkeissäkin. Myös Etelä-Euroopassa ylipainosta on tullut ongelma, ihmisillä on liikaa herkkuja saatavilla.
Kyllä minä itse veikkaan, että kyseessä on geenien ja joidenkin suomalaisten tapojen, kuten maidon, yhteisvaikutus.
Toinen mikä voi vaikuttaa on meidän tasainen ruokarytmi, kenties aamupalavoittoinen viisi ateriaa päivässä ei olekaan hyvä tapa syödä. Muualla syödään iltapainoitteisesti ja vähemmän aterioita päivässä.
Vierailija kirjoitti:
Sen jälkeen kun lähikauppoihin ja luontaistuotekauppoihin tuli myyntiin huonolaatuiset proteiinijauheet ja proteiinipatukat niin alkoi suomalaisten mahat mennä huonompaan kuntoon.
Proteiinilisiä käyttää vain pieni vähemmistö.
Ruisleipä jäi tuolta listalta.
Minäkin epäilen kahvin olevan yksi merkittävä tekijä. Vanhemmalla väellä pannukahvi on sekoittanut vatsan. Nuoremmalla sukupolvella Juhla Mokka yms. vaaleapaahdot. Kun on vähän aikaa juonut tummapaahtoa tai ollut ulkomailla ja ottaa pitkästä aikaa taas suomalaista vaaleapaahtoa, niin vatsa menee todella kipeäksi. Se on myrkkyä.
Syyllinen on rypsiöljy.
Uskokaa pois, se ei ole ihmisravinnoksi sopivaa.
Mutta kun se kasvaa hyvin kuin rikkaruoho suomalaisilla pelloilla niin sitä viljellään.
Olen tilaaja ja luin tuon. Käytännössä lopputulema on, että vatsavaivojen syyt ja mm. ihmisten suolistomikrobistot on niin yksilöllisiä, että silloin kun mitään selkeää yliherkkyyttä tai sairautta (keliakia, vilja-allergia, maitoallergia, IBD) ei löydy, jokaisen pitää itse kokeilemalla löytää mitä vatsa sietää ja mitä ei.
Todettiin myös, että vatsayliherkkyys on lisääntynyt hygienian paranemisen myötä samaa tahtia kuin allergiatkin. Usein on kyse autoimmuunireaktioista, kun toimeton immuunipuolustus ylireagoi esim. normaaliin suolistoflooraan. Sekin sanottiin, että gluteeniton ruokavalio voi auttaa viljasta oireileva, vaikka heillä ei olisi varsinaista keliakiaa tai vilja-allergiaa. Ja FODMAP ohjeet annettiin jutun lopussa.
Ikinä missään ei mainita niitä asioita, joissa suomalaiset ovat maailman huipulla:
- kahvinjuonti
- alkoholinkäyttö
- maidonjuonti
- d-vitamiinin vähyys
Voisiko noista ihan tavallisista asioista löytyä massoihin liittyviä maharatkaisuita ilman että pitää karsia jokainen herne ruokavaliosta?