Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Oletko koskaan miettinyt miksi Suomessa oliivit tarjoillaan käytännössä aina kivettöminä, mutta muualla Euroopassa kivellisinä?

Vierailija
25.04.2018 |

Toivon hartaasti ettei vastaus ole: "Muualla Euroopassa ja maailmalla tunnetaan oliivit ja osataan varoa niissä olevaa kiveä, mutta suomalaiselle oliivi on sen verran vieras että varmuuden vuoksi ne tarjoillaan aina kivettöminä hampaiden loukkaantumisen ja vahingonkorvausvaatimusten estämiseksi."

Kommentit (19)

Vierailija
1/19 |
25.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juuri siksi.

Vierailija
2/19 |
25.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi kysyt, kun tiedät vastauksen?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/19 |
25.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oliivit ovat todella pahoja

Vierailija
4/19 |
25.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minua taas häiritsee että Suomesta on erittäin vaikeaa jollei mahdotonta löytää kotimaisia 1. luokan sipuleita vaan lähes kaikki myynnissä olevat sipulit ovat 2. luokkaa.

https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/79800-miss…

http://www.kysy.fi/kysymys/miksi-kaupoissa-myytavana-vain-2-luokan-sipu…

Syynä tähän on Suomen oloissa vaikeasti hallittava sipulin uloimman kuoren eheys, eli niin sanotut pintaviat. Pintavikoja ovat mm. uloimman kuoren puuttuminen ja repeytyminen sekä  pienet arpeumat ja hankaumat, joita tulee helposti sipulinnoston, varastoinnin ja pakkaamisen yhteydessa.

Vierailija
5/19 |
25.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oliivit maistuu etikalle.

Vierailija
6/19 |
25.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi ne kivet pitäisi olla siinä? Voisivat keksiä sellaisia lajikkeita jossa ei ole kiviä ollenkaan, niin kuin osalle viinirypäleillekin on tehty.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/19 |
25.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miksi ne kivet pitäisi olla siinä? Voisivat keksiä sellaisia lajikkeita jossa ei ole kiviä ollenkaan, niin kuin osalle viinirypäleillekin on tehty.

Kivet ovat siinä maun takia! Naurattaa koko kysymys, joka osoittaa ettei tajua oliiveista tuon taivaallista!

Vierailija
8/19 |
25.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

En syö oliiveja joten en ole asiaa miettinyt.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/19 |
25.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kivellinen oliivi maistuu yleensä paremmalta, mutta onhan se syöminen hankalampaa. Kysymys on enemmänkin käyttötarkoituksesta. Jos oliiveja on tarkoitus napostella niin kivellinen on ehdottomasti parempi ratkaisu, jos taas lisätään ruokaan niin kivetön tai siivutettu oliivi on helpompi eikä sillä ruoassa ole niin suurta merkitystä. Salaatissa kysymys on makuasiasta, mutta suosisin kivellistä.

Vierailija
10/19 |
25.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Miksi ne kivet pitäisi olla siinä? Voisivat keksiä sellaisia lajikkeita jossa ei ole kiviä ollenkaan, niin kuin osalle viinirypäleillekin on tehty.

Kivet ovat siinä maun takia! Naurattaa koko kysymys, joka osoittaa ettei tajua oliiveista tuon taivaallista!

Pskanmarjat niitä kiviä syödä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/19 |
25.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Miksi ne kivet pitäisi olla siinä? Voisivat keksiä sellaisia lajikkeita jossa ei ole kiviä ollenkaan, niin kuin osalle viinirypäleillekin on tehty.

Kivet ovat siinä maun takia! Naurattaa koko kysymys, joka osoittaa ettei tajua oliiveista tuon taivaallista!

Pskanmarjat niitä kiviä syödä!

Tämä lähinnä vahvistaa epäilyni.

Vierailija
12/19 |
25.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ole kiva räkiä ulos niitä kiviä suusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/19 |
25.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Miksi ne kivet pitäisi olla siinä? Voisivat keksiä sellaisia lajikkeita jossa ei ole kiviä ollenkaan, niin kuin osalle viinirypäleillekin on tehty.

Kivet ovat siinä maun takia! Naurattaa koko kysymys, joka osoittaa ettei tajua oliiveista tuon taivaallista!

Pskanmarjat niitä kiviä syödä!

Tämä lähinnä vahvistaa epäilyni.

... Vahvistaa epäilyni siitä että en tiedä oliiveista mitään . ap

Vierailija
14/19 |
25.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liittyykö maamme etäiseen sijaintiin ja tuoreuteen, tuoreissahan on kivet sisällä :D oon tyhmä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/19 |
25.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oon kerran halkassu hampaani kun söin kivettömiä oliiveja ja siellä oliki yhessä kivi ohis :D

Vierailija
16/19 |
25.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse tykkään ahmia kivettömiä oliiveja suuni täyteen, kivellisiä pitäisi syödä yksitellen ja se vtuttais mässäilyni tarkoitusta. Ehkä jotkut jättimegaoliivit ajais sitten tuota mässäilyasiaa.

Vierailija
17/19 |
25.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olisiko muualla maailmassa lyhyemmät hammashoitojonot? Täällä saa varoa purimiaan, kun apua saa sitten puolen vuoden päästä.

Vierailija
18/19 |
25.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oliivit ovat hämmentävä asia.

Vierailija
19/19 |
25.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Koska suomalaiset ovat (ruoka)kulttuurittomia juntteja.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kaksi kaksi