Oletko koskaan miettinyt miksi Suomessa oliivit tarjoillaan käytännössä aina kivettöminä, mutta muualla Euroopassa kivellisinä?
Toivon hartaasti ettei vastaus ole: "Muualla Euroopassa ja maailmalla tunnetaan oliivit ja osataan varoa niissä olevaa kiveä, mutta suomalaiselle oliivi on sen verran vieras että varmuuden vuoksi ne tarjoillaan aina kivettöminä hampaiden loukkaantumisen ja vahingonkorvausvaatimusten estämiseksi."
Kommentit (19)
Miksi kysyt, kun tiedät vastauksen?
Minua taas häiritsee että Suomesta on erittäin vaikeaa jollei mahdotonta löytää kotimaisia 1. luokan sipuleita vaan lähes kaikki myynnissä olevat sipulit ovat 2. luokkaa.
https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/79800-miss…
http://www.kysy.fi/kysymys/miksi-kaupoissa-myytavana-vain-2-luokan-sipu…
Syynä tähän on Suomen oloissa vaikeasti hallittava sipulin uloimman kuoren eheys, eli niin sanotut pintaviat. Pintavikoja ovat mm. uloimman kuoren puuttuminen ja repeytyminen sekä pienet arpeumat ja hankaumat, joita tulee helposti sipulinnoston, varastoinnin ja pakkaamisen yhteydessa.
Miksi ne kivet pitäisi olla siinä? Voisivat keksiä sellaisia lajikkeita jossa ei ole kiviä ollenkaan, niin kuin osalle viinirypäleillekin on tehty.
Vierailija kirjoitti:
Miksi ne kivet pitäisi olla siinä? Voisivat keksiä sellaisia lajikkeita jossa ei ole kiviä ollenkaan, niin kuin osalle viinirypäleillekin on tehty.
Kivet ovat siinä maun takia! Naurattaa koko kysymys, joka osoittaa ettei tajua oliiveista tuon taivaallista!
En syö oliiveja joten en ole asiaa miettinyt.
Kivellinen oliivi maistuu yleensä paremmalta, mutta onhan se syöminen hankalampaa. Kysymys on enemmänkin käyttötarkoituksesta. Jos oliiveja on tarkoitus napostella niin kivellinen on ehdottomasti parempi ratkaisu, jos taas lisätään ruokaan niin kivetön tai siivutettu oliivi on helpompi eikä sillä ruoassa ole niin suurta merkitystä. Salaatissa kysymys on makuasiasta, mutta suosisin kivellistä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksi ne kivet pitäisi olla siinä? Voisivat keksiä sellaisia lajikkeita jossa ei ole kiviä ollenkaan, niin kuin osalle viinirypäleillekin on tehty.
Kivet ovat siinä maun takia! Naurattaa koko kysymys, joka osoittaa ettei tajua oliiveista tuon taivaallista!
Pskanmarjat niitä kiviä syödä!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksi ne kivet pitäisi olla siinä? Voisivat keksiä sellaisia lajikkeita jossa ei ole kiviä ollenkaan, niin kuin osalle viinirypäleillekin on tehty.
Kivet ovat siinä maun takia! Naurattaa koko kysymys, joka osoittaa ettei tajua oliiveista tuon taivaallista!
Pskanmarjat niitä kiviä syödä!
Tämä lähinnä vahvistaa epäilyni.
Ei ole kiva räkiä ulos niitä kiviä suusta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksi ne kivet pitäisi olla siinä? Voisivat keksiä sellaisia lajikkeita jossa ei ole kiviä ollenkaan, niin kuin osalle viinirypäleillekin on tehty.
Kivet ovat siinä maun takia! Naurattaa koko kysymys, joka osoittaa ettei tajua oliiveista tuon taivaallista!
Pskanmarjat niitä kiviä syödä!
Tämä lähinnä vahvistaa epäilyni.
... Vahvistaa epäilyni siitä että en tiedä oliiveista mitään . ap
Liittyykö maamme etäiseen sijaintiin ja tuoreuteen, tuoreissahan on kivet sisällä :D oon tyhmä.
Oon kerran halkassu hampaani kun söin kivettömiä oliiveja ja siellä oliki yhessä kivi ohis :D
Itse tykkään ahmia kivettömiä oliiveja suuni täyteen, kivellisiä pitäisi syödä yksitellen ja se vtuttais mässäilyni tarkoitusta. Ehkä jotkut jättimegaoliivit ajais sitten tuota mässäilyasiaa.
Olisiko muualla maailmassa lyhyemmät hammashoitojonot? Täällä saa varoa purimiaan, kun apua saa sitten puolen vuoden päästä.
Koska suomalaiset ovat (ruoka)kulttuurittomia juntteja.
Juuri siksi.