Siis pitääkö tankoparsa kuoria? Mitä kuormittavaa siinä edes on?
Vähän googlailin ja törmäsin Hans Välimäen neuvoon, mutta en kyllä saa kuorittua tota..
Paistaa aattelin
Kommentit (8)
Mun mielestä se väri on aika kuormittava. Jotenkin tuntuu niin pirtsakan keväiseltä, etten oikein jaksa.
Vihreitä ei tarvitse, valkoiset kyllä. Parsankuorimisveitsi helpottaa hommaa huomattavasti.
Vierailija kirjoitti:
Näin tuoreita parsoja ei tarvitse kuoria. Pannulle vaan.
Okay. Heitin tosin uuniin, mutta sama kai se! Voita päälle lopuksi.
Mä kuorin tavallisella kuorimaveitsellä ja leikkaan kannasta puutunutta pois. Joskus kuori on kovin sitkeä en tiedä voiko siitä jotain muuta haittaa olla?
Valkoinen parsa pitää kuoria, vihreää ei. Ja kaikenlaisista parsoista pitää katkaista puumainen, kuivunut tyvi pois. Se tapahtuu niin että taittaa parsaa, kunnes se napsahtaa poikki. Tyvi roskiin, latva ruoanlaittoon. Valitettavasit Suomessa usein parsa on niin kauan sitten nostettua, että jopa puolet tangosta päätyy roskiin. Mutta jos et niin tee, saat säikeistä, inhottavan koostumuksista parsaa syötäväksi.
Ei tarvitse kuoria. Huuhtelet parsat, taivutat tyvipäästä ja parsa löytää itse parhaan kohdan josta napsahtaa poikki. Tyvet roskiin, parsat uunipellille, päälle öljyä tai voita, seesaminsiemeniä ja ripaus suolaa. Grillivastus 200 asteeseen ja parsat siihen alle 8 minuutiksi, siinä se.
Luin jostain kokin ohjeen, että valkoinen parsa pitää kuoria "koska se on kasvanut maan alla". Ei kai se voi olla oikea syy - kasvavathan perunat, porkkanat jne maan alla, eikä niitäkään tarvitse kuoria - pestä toki hyvin.
No, teen kokeilun - kuorin osan parsoista ja osan jätän kuorimatta, sittenhän tiedän eron :)
Näin tuoreita parsoja ei tarvitse kuoria. Pannulle vaan.