mitä teen väärin? Yritän tehdä ruskeaa kastiketta mutta vehnäjauho menee kokkareille
Pääsen siihen vaiheeseen kun vehnäjauho ruskistetaan rasvan kanssa. Mutta sitten kun se vesi kaadetaan joukkoon vehnäjauho menee kokkareiseksi. Mitä teen väärin? Teen kuitenkin ihan ohjeen mukaan :(
Kommentit (15)
Käytä oikeaa voita. Voi-jauhoseoksen oltava juoksevaa ruskistuksessa. Jos on kuivaa niin lisää voita.
Onko rasvaa tarpeeksi? Ruskistatko kunnolla?
Vettä lisätään pikkuhiljaa samalla koko ajan sekoittaen.
Knorrin pussista kun lusikoit kiehuvaan maitoon ja laitat ketsuppia väriksi, niin eipä tule kokkareita!
Et ole ruskistanut tarpeeksi kauan? Liian vähän rasvaa?
Veikkaan itse että rasvaa on liian vähän.
Ei mene kokkareille vaikka lisään veden suoraan hanasta pannulle eikä sitä tarvii mitenkään ihmeemmin vatkata vaan lastalla sekoitella.
Kokoomuslaiset pilasivat sitten tämänkin sopan...
Kaadathan veden vähitellen sinne sekaan, samalla sekoittaen reilusti?
Lisää nestettä laitetaan vasta kun edellinen loraus on täysin sekoittunut. Sekoittaa saa varsin reippaasti. Paras väline on mielestäni pallovatkain. Jos paakkuja jää, siivilöi kastike lopuksi.
Tätä se aktiivimalli tuottaa...... venhäjauhokin menee kokoomukselle.
Vierailija kirjoitti:
Kaadathan veden vähitellen sinne sekaan, samalla sekoittaen reilusti?
Kyllä kaadan ja toinen käsi vatkaa munaa samaan aikaan. Ei tästä tuu mitään.
Vierailija kirjoitti:
Knorrin pussista kun lusikoit kiehuvaan maitoon ja laitat ketsuppia väriksi, niin eipä tule kokkareita!
Knorrin pussillinenkin kannatta sekoitaa ensin kylmään veteen, muuten voi kokkaroitua. Jos tarvitseee enemmän kastiketta, niin voi sekoittaa kuivana vehnäjauhoja ja kastikeainetta, sitten kattilaan kylmään veteen ja sekoitus kunnes kiehuu.
Ettekö te osaa? Tärkein työvaihe puuttuu kokonaan.
Kun vehnäjauhoa on pannussa, sitä aletaan heti painelemaan ja pyörittämään lusikan pohjalla.
Eikä levy saa olla liian kuumalla eli jauho ei saa palaa mustaksi.
Kun toivottu väri on saavutettu, lisätään vettä vähin erin.
Ja jälleen sekoitetaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kaadathan veden vähitellen sinne sekaan, samalla sekoittaen reilusti?
Kyllä kaadan ja toinen käsi vatkaa munaa samaan aikaan. Ei tästä tuu mitään.
Mitä munaa? Pitää olla kuuma vesi.
Toi on kyllä paha kun perusduunareiden lisäksi Knorrin pussukatkin alkaa kokkaroitua
Lisää vesi pieni määrä kerrallaan koko ajan hyvin sekoittaen.