Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mua ärsyttää ravintolassa se, että viiniä tullaan kaatamaan ensin suullinen ja sitten pitäisi maistaa ja nyökätä hyväksyvästi ja vasta sitten kaadetaan lasiin.

Vierailija
06.03.2018 |

Kyse on kuitenkin keskiluokkaisesta ravintolasta, keskiluokkaisesta viinistä ja arjesta. Ymmärrän tuollaisen paremmissa ravintoloissa ja juhlapäivinä. Minulle viinilasi ruoan kanssa on arkea, enkä haluaisi tuollaista pelleilyä siihen alkuun.

Kerran jopa yritin ja sanoin, että kaada vaan, niin tarjoilija alkoi änkyttää, että pitää maistaa heti.

Juon viiniä noin pullon verran viikossa ruoan kanssa. Ravintoloissa syön ehkä kerran kahdessa viikossa. Olen 42-vuotias. En ole KOSKAAN juonut pilaantunutta viiniä. IKINÄ! On siis täysin aiheetonta maistattaa viinejä etukäteen.

Kommentit (32)

Vierailija
1/32 |
06.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

No jotkut muut ovat saaneet korkkivikaista viiniä.

Vierailija
2/32 |
06.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä omalle kohdalle on osunut korkkivikaista viiniä. Ei se niin kovin harvinaista ole.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/32 |
06.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juo maitoa.

Vierailija
4/32 |
06.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Viinihän on pilalle mennyttä mehua. 

En ymmärrä miten jotkut voi juoda sitä, jotain kitkerää litkua. 

Vierailija
5/32 |
06.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juuri sunnuntaina sain eräâssä tilaisuudessa korkkivikaista samppanjaa, joka haisi ummehtuneelta maakellarilta. Saman tien tuotiin uusi pullo.

Vierailija
6/32 |
06.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikä sinulle on ongelma siinä, että maistat ettei se ole korkkivikaista? Et osaa? Et erottaisi korkkivikaista kunnollisesta?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/32 |
06.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ap on kyllä tavallaan aiban oikeassa koska:

a) Suurin osa suomalaisista ei tajua koko maistamisen tarkoitusta, vaan he kuvittelevat siitä arvioitavan onko viinivalinta ollut oikeaan osunut.

b) Ylivoimaisesti suurin osa ei tunnista mausta korkkivikaista viiniä, koska korkkivian antama vivahde makuun voi olla hyvinkin pieni ja vähäpätöinen ja sen erottaakseen tulisi tuntea juotavan viinin maku etukäteen. Korkkiviasta huolimatta viini tuskin koskaan on juomakelvotonta.

Vierailija
8/32 |
06.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joo, ei nykyään korkkivikoja ole ja asiakas ei välttämättä ole paras sitä korkkivikaa maistamaan koska viini ei useinkaan ole tuttu. Tarjoilijan tai viinurinhan pitäisi se viini maistaa jos on siinä asiantuntija.

Vielä enemmän ärsyttää sellaiset miehet jotka pyörittelee lasia, purskuttelee hemmetti suussa sitä viiniä ja henkäilee ja pyörittelee silmiään. Hyi hitto...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/32 |
06.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niille tarjoilijoille voi muuten sanoa suoraan, että kaataa vaan lasin täyteen niin säästyy ap tältäkin ongelmalta :D

Vierailija
10/32 |
06.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kun tilaa laseittain, ei maistella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/32 |
06.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pitää purskuttaa, kurlata ja maiskutella, mutta viiniä ei koskaan niellä. Vaan se sylkäistään tarjoilijan tuomaan kippoon.

Vierailija
12/32 |
06.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuule ap, älä vaan osta kallista viiniä noilla makunystyröillä. Pilalle etikoitunut viini nimittäin on kyllä selvästi pahaa ja sen maistaa, vaikkei olisikaan mikään enologi.

Itse olen viisikymppinen ja olen saanut pilallista viiniä useita kertoja. 

TOISAALTA toki se on niinkin, että pilalle mennyt on pilallista, joten sen voisi yhtä hyvin palauttaa sitten, kun sitä on ehditty kaataa jo koko lasilinen. Eroahan ei nimittäin ole haaskuussa, koska molemmissa tapauksissa koko pullollinen pitää kaataa pois. Joten sikäli lopputulos on täysin sama, palauttaa asiakas sitten viinin siinä vaiheessa, kun sitä on pullossa vielä melkein koko pullollinen vai siinä vaiheessa, kun sitä on pullossa viisi lasillista ja yksi on lasissa. Kaikki menee viemäriin.

Joten osin tuo kyllä on maneeri ja tapa. Mikä sinänsä on ihan ok, piintyneitä tapojahan meillä on elämä täynnä. Yhtä hyvin voisit ap kitistä siitä, miksi on muka kohteliasta pitää ovea auki takaa tulevalle - kyllähän jokainen saa sen oven itsekin auki... jnejne.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/32 |
06.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mikä sinulle on ongelma siinä, että maistat ettei se ole korkkivikaista? Et osaa? Et erottaisi korkkivikaista kunnollisesta?

Ap:n ravintolabudjetti riittää vain kierrekorkillisessa pullossa myytävään viiniin.

Vierailija
14/32 |
06.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi somelier, tarjoilija tai joku muu hlökunnasta ei voi maistaa ensin onko viini korkkivikaista ja asiakkaalle siten soveltuvaa? Asiakkaana arvostaisin tätä elettä enemmän.

Olisihan se hassua, jos keittiön puolella kokki huomaisi jonkin raaka-aineen parasta ennen pvm:n menneen ja kiikuttaisi saliin maistattamaan ja haistattamaan asiakkaalla onko tuote pilalla vai saako siitä valmistaa hänelle aterian :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/32 |
06.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miksi somelier, tarjoilija tai joku muu hlökunnasta ei voi maistaa ensin onko viini korkkivikaista ja asiakkaalle siten soveltuvaa? Asiakkaana arvostaisin tätä elettä enemmän.

Olisihan se hassua, jos keittiön puolella kokki huomaisi jonkin raaka-aineen parasta ennen pvm:n menneen ja kiikuttaisi saliin maistattamaan ja haistattamaan asiakkaalla onko tuote pilalla vai saako siitä valmistaa hänelle aterian :)

Missä niissä viinipulloissa on parasta ennen päivämäärä?

Jos ostan kalliin pullon viiniä, niin todellaKIN haluan nähdä, että sitä ei ole avattu jo aiemmin ja mahdollisesti täytetty jollakin halvemmalla viinillä.

Vierailija
16/32 |
06.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kyse on kuitenkin keskiluokkaisesta ravintolasta, keskiluokkaisesta viinistä ja arjesta. Ymmärrän tuollaisen paremmissa ravintoloissa ja juhlapäivinä. Minulle viinilasi ruoan kanssa on arkea, enkä haluaisi tuollaista pelleilyä siihen alkuun.

Kerran jopa yritin ja sanoin, että kaada vaan, niin tarjoilija alkoi änkyttää, että pitää maistaa heti.

Juon viiniä noin pullon verran viikossa ruoan kanssa. Ravintoloissa syön ehkä kerran kahdessa viikossa. Olen 42-vuotias. En ole KOSKAAN juonut pilaantunutta viiniä. IKINÄ! On siis täysin aiheetonta maistattaa viinejä etukäteen.

Unohdit mainita että olet yksinkertainen

Vierailija
17/32 |
06.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tarjoilianko sita viinia pitais maistaa? Ei kyse ole mistaan hienostelusta, vaan laadun tarkkailusta... Yleensa viininjuomista harrastavat tietavat etta viini, kalliskin sellainen voi maistua etikalle jos pullo on"hapettunut". Lisaksi viinissa voi olla ikava sivumaku(sa di tappo). Jos ei kasita sen enema a kannattaa tosiaan tilata lasissa.

Vierailija
18/32 |
06.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä yleensä otan sen pullon ja hörppään yhdellä kulauksella.

Vierailija
19/32 |
06.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

No, onhan se toki todella vittumaista, että siihen maistamiseen menee ainakin 2 minuuttia ja saat rahoillesi vastinetta ja kunnossa olevan viinin. Voit myös halutessasi pyytää tarjoilijaa tai vaikka seuralaistasi maistamaan, jos omat kyvyt epäilyttävät. Tai sano, että ei tarvitse maistaa, meni syteen tai saveen. Problem solved.

Näitä samoja ärsyyntyjiä todennäköisesti risoo myös, kun tarjoilija käy kysymässä, onko pihvin kypsyys ok/kaikki hyvin. Se on kuulkaa ihan juuri sitä varten, että teille mölleille avautuu samalla mahdollisuus sanoa, jos sen pihvin kypsyys ei olekaan ok, jotta jälleen kerran varmasti saisitte rahoillenne vastinetta. Kun ette muuten kuitenkaan "kehtaa" tai saa suutanne auki. Mutta ettehän te sano edes kysyttäessä, luimuilette vain ja haukutte jälkeen päin palvelun ja koko paikan.

Viinissä voi muuten olla muutakin vikaa kuin korkkivika, kun jotain ärsytti kierrekorkillisten maistattaminen.

Ja kun joku vertasi viinin maistattamista siihen, että kokki kävisi maistattamassa ruoan tai raaka aineen asiakkaalla ennen valmistusta, niin tajuat varmaan itsekin, että oli varsin typerä vertaus?

Voi Luoja, ota minut jo pois täältä. Tai anna unessa profetia tai visio, mille alalle uudelleenkouluttaudun.

T: Tarjoilija

Vierailija
20/32 |
06.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minuakin tuo tapa on välilä viime aikoina ärsyttänyt, koska huonoa viiniä olen sekä Suomessa, että ulkomailla saanut melko usein ja aina vain silloin, kun tilaan laseittain.

Se purskuttaminen ja sylkeminen on mielestäni moukkamaista ravintolapöydässä, vaikka maisteluun sinänsä kuuluukin. Yäk. Jos pullosi maksaa tonneja, voin katsella sellaista, muuten nyrpistän kyllä seuralaisena nokkaani. Viiniä ei tarvitse kurlata, sitä voi pyöritellä suussaan ja sitä paitsi sitä kannattaa ennen kaikkea haistaa, ainakin itselleni haju kertoo usein jopa enemmän kuin maku.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi yhdeksän viisi