Keliaakikot, resepti apua!
https://kotiliesi.fi/resepti/appelsiinisuklaakakku/
Onnistuukohan tämä resepti korvaamalla suoraan vehnäjauhon gluteenittomiin jauhoihin
Kommentit (6)
Siivilöi tarkkaan. Gluteeniton jauho tekee helposti temput ja paakkuuntuu. Muuten sillä onnistuuu kyllä. :)
Kiitos vastauksista! Tämä on aivan herkku kakku ja haluaisin ystäville tarjota. Mikähän merkki olisi oikein teidän luottojauho tällaisiin kahvikakkuihin?
Mun mielestä Pirkka gluteeniton jauhoseos on toimiva (huom, se vaalea!), mutta siinä on vehnätärkkelystä, joten jotkut välttelevät sitäkin. Gluteeniton kyllä on!
Varmaan tuo vehnä tekee just sen että toimii leivonnassa niin hyvin.
Semperillä on luontaisesti gluteeniton Fin mix- jauhoseos jossa ei siis ole käytetty viljoja laisinkaan, vaan jotain perunaa ja riisiä jne. Lopputuloksesta tulee vähän tiiviimpi.
Eli ratkaisevaa on, täytyykö olla luontaisesti gluteeniton vai käykö tuollainen ”gluteeni poistettu” -versio.
Uskon että kyllä, kunhan katsot tarkkaan että se gluteeniton jauho on nimenomaan sellaista tosi vaaleaa kakkujauhoa.