Pancho Villan ruuat ja raskaus
Raskaana olevat, uskallatteko syödä Panchossa? Sain selville että remukastikkeessa on raakaa kananmunaa, ja sitä on kaikissa lempiannoksissani..
Kommentit (18)
Suomalaisissa kananmunissa ei ole herranaikaan tavattu salmonellaa, jos sitä jotenkin pelkäät. Jos siis soossi on Suomessa/siellä ravintolassa tehty eikä tule valmiina ulkomailta.
Pyydä annos ilman kastiketta, jos olet epävarma?
Salmonella ei mietitytä, vaan tokso. Sitä saattaa joidenkin lähteiden mukaan löytyä myös kananmunista.
Ap
70-luvulla raskaana oleville naisille suositeltiin raa'an kananmunan syömistä viikottain ja hengissä siitäkin lapsi selvisi.
80-luvulla neuvolassa sanottiin, että pitää syödä maksa- tai veriruokia kerran viikossa ja hengissä lapsi selvisi tästäkin.
Mitä sinä raa'asta kananmunasta kuvittelet saavasi, salmonellan? Kotimaisissa kanoissa salmonellaa esiintyy hyvin harvoin. Jos nyt kuitenkin haluat välttää raakaa kananmunaa, niin muista, että majoneesissa on aina raakaa kananmunaa; ei pelkästään remoulade-kastikkeessa.
On kyllä vaikea uskoa, että olisi oikeasti raakaa kananmunaa. Tekeekö ne ihan tosissaan majoneesin alusta asti itse? Kysynpä vielä tarjoilijalta. Pillimehusta vetoa, että eivät tee, vaan valmiista majoneesissa tehdään soosit.
Valmismajoneesien muna on pastöroitu.
Panchossa käytetään paljon puolivalmisteita, joten voit ihan huoletta syödä. Ei siellä kukaan kananmunista majoneesia vatkaile, sillä hintojen pitää olla kohtuulliset kun ei ole kyse mistään fine dining gourmet -paikka.
Vierailija kirjoitti:
70-luvulla raskaana oleville naisille suositeltiin raa'an kananmunan syömistä viikottain ja hengissä siitäkin lapsi selvisi.
80-luvulla neuvolassa sanottiin, että pitää syödä maksa- tai veriruokia kerran viikossa ja hengissä lapsi selvisi tästäkin.
Mitä sinä raa'asta kananmunasta kuvittelet saavasi, salmonellan? Kotimaisissa kanoissa salmonellaa esiintyy hyvin harvoin. Jos nyt kuitenkin haluat välttää raakaa kananmunaa, niin muista, että majoneesissa on aina raakaa kananmunaa; ei pelkästään remoulade-kastikkeessa.
Maksaruokia neuvotaan välttämään A-vitamiinin takia. Sen liiallinen nauttiminen raskausaikana voi aiheuttaa mm. sikiövaurioita eli kehityshäiriöitä.
Turha vedota siihen, että ”kyllä silloin keskiajalla...”, kun silloin ei vielä tiedetty. Nyt tiedetään ja on aika normaalia olla huolissaan ja vältellä mahdollisesti sikiönä vaurioittavia ainesosia.
Maksamakkaraakin saa syödä. Kohtuus on avainsana. Listerian saa todennäköisemmin huonosti pestyistä vihanneksista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
70-luvulla raskaana oleville naisille suositeltiin raa'an kananmunan syömistä viikottain ja hengissä siitäkin lapsi selvisi.
80-luvulla neuvolassa sanottiin, että pitää syödä maksa- tai veriruokia kerran viikossa ja hengissä lapsi selvisi tästäkin.
Mitä sinä raa'asta kananmunasta kuvittelet saavasi, salmonellan? Kotimaisissa kanoissa salmonellaa esiintyy hyvin harvoin. Jos nyt kuitenkin haluat välttää raakaa kananmunaa, niin muista, että majoneesissa on aina raakaa kananmunaa; ei pelkästään remoulade-kastikkeessa.
Maksaruokia neuvotaan välttämään A-vitamiinin takia. Sen liiallinen nauttiminen raskausaikana voi aiheuttaa mm. sikiövaurioita eli kehityshäiriöitä.
Turha vedota siihen, että ”kyllä silloin keskiajalla...”, kun silloin ei vielä tiedetty. Nyt tiedetään ja on aika normaalia olla huolissaan ja vältellä mahdollisesti sikiönä vaurioittavia ainesosia.
Paitsi että nykyään kielletään lähes kaikki kun olet raskaana. Ja kymmenen vuoden päästä nämä neuvojat on taas eri mieltä, koska uudet tutkimustulokset. Maalaisjärjellä pärjää. Eli älä juo viinaa äläkä tupakoi jne. Ihan turha stressata jostain ravintolasafkasta.
No ensinnäkin, kannattaa muistaa että raaka kananmuna ei ole ns. "kiellettyjen listalla" thl:n uusimmissa suosituksissa.
Toiseksi, pancho villa käyttää 99% todennäköisyydellä pastöroidusta kananmunajauheesta tehtyä valmistetta. Asiasta voi myös kysyä. Esimerkiksi Suomessa kaikissa hampurilaispaikoissa on ok syödä majoneesia, sillä ovat samaa kamaa kuin se kaupan hyllyllä oleva tuote, jonka päiväys on kirjattu vuoden päähän.
Kolmanneksi, jos asia vaivaa, niin jätä kastikkeen tilauksesta pois.
Ei kannata jotain ravintolaa (jossa haluaa käydä) sulkea pois listalta vain yhden annoksen vuoksi. Itse olen raskaana jättänyt vain sellaiset ravintolat pois, joissa hygienia on vaikuttanut huonolta. Jos reissussa on ollut pakko syödä epäilyttävässä paikassa, niin olen tilannut pitsan, se käy niin kuumassa uunissa, että todennäköisyydet saada tokso/listeria ovat olemattomat. Ja normaali ruokamyrkytys ei ole sikiölle vaarallinen (ei sillä että sen silti haluaisi).
Asia on selvitetty kysymällä Panchosta, käyttävät siis oikeasti raakaa kananmunaa.
Ap
En menisi syömään raskaana.Edellisenä kertana sain kananrintaa joka ei ollut kypsää vaan raaka sisältä.Ei enää koskaan tuonne.
Siellä on kyllä niin huonoa ruokaa, että itse en ilkeäisi syödä siellä olinpa raskaana tai en.
Olen syönyt raskaana ollessani.