Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kastikkeenruskistaja päiväkotiruoissa ???

Vierailija
07.02.2018 |

Miks ihmeessä tuollaista käytetään keitoissa ja kastikkeissa, pelkkiä lisäaineita !

Kommentit (40)

Vierailija
1/40 |
07.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko se sitä tummanruskeaa nestettä josta tulee hyvä maku?

Vierailija
2/40 |
07.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei sitä keitoissa käytetä.

Tai sitten on aika höhlä keittiöporukka jos käyttää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/40 |
07.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

colloritia

Vierailija
4/40 |
07.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Koska kultamussukoiden kastiketta ei saa suurustaa, eikä ruskistaa. Ei saa laittaa lihalientä.

Ilman tuota kastike ois harmaata. Käytetään myös lounasravintoloissa.

Vierailija
5/40 |
07.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytetään keitoissa, ainakin ruokalistojen tuoteselosteiden mukaan, ja on pelkkää E-koodia. Ei tuo makua, vaan väriä vaan

Vierailija
6/40 |
07.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lihaliemet ja suurusteet on toki ok, ei väriaineita tarvitsisi lisätä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/40 |
07.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Päiväkodit poikottiin ny!

Vierailija
8/40 |
07.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ai sellaistakin on. Lapsemme aina haluaisivat, että tekisin samanlaisia ruokia kuin koulussa. En kuitenkaan ole onnistunut tekemään esim. nakkikastikkesta tummanruskeaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/40 |
07.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei meillä käytetä. 

Joskus olen nähnyt sellaista ainetta ja muistaakseni se sisälsi sokerikulööriä (ja vettä ja suolaa), jota käytetään myös esim. karkeissa, jossain juomissa ja kekseissä. Mielestäni ruokaan sitä on turhaa lisätä. Karkkipäivänä tai mäkkäripäivänä lapsi saa kyllä varmasti suuremman annoksen lisäaineita kuin päiväkotiruoasta yhteensä. Ainakin jos vertaa meidän keittiön ruokaan. 

Vierailija
10/40 |
07.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tavallisin kastikkeen ruskistaja sisältää vain sokerikulööria, eli poltettua(ruskistettua) sokeria. Jos joku nyt saa tuosta lisäainemyrkytyksen niin hohhoijaa. Siis sokeria vain. Ammattikielellä kutsutaan AT-kastikkeeksi (ammattitaito).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/40 |
07.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tiedä mitä on ja miten muutenkaan tekevät ruuan, kun ei se pidä nälkää yhtään. Jos kotona syö esim 2 perunaa, kastiketta ja salaattia on kylläinen olo koko päivän, mutta jos syö saman annoksen laitos ruokaa on nälkä jo parin tunnin päästä.

Vierailija
12/40 |
07.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En tiedä mitä on ja miten muutenkaan tekevät ruuan, kun ei se pidä nälkää yhtään. Jos kotona syö esim 2 perunaa, kastiketta ja salaattia on kylläinen olo koko päivän, mutta jos syö saman annoksen laitos ruokaa on nälkä jo parin tunnin päästä.

Koko päivä kylläinen olo kahdesta perunasta, kastikkeesta ja salaatista? Oho, aika hyvin. Itselleni tulee kyllä nälkä tuollaisesta annoksesta jo joskus 4 tunnin jälkeen vaikka olisi ihan kotona tehtyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/40 |
07.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niin lisäsin vielä että ruskistaminen aidolla tavalla on karsinogeenien synnyn takia varmasti epäterveellisempää kuin kastikkeen ruskistajan käyttäminen, mutta koska lisäainehullut ovat päättäneet että lisäaineet on suoraan saatanasta, niin ei voi mitään.

Vierailija
14/40 |
07.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ai sellaistakin on. Lapsemme aina haluaisivat, että tekisin samanlaisia ruokia kuin koulussa. En kuitenkaan ole onnistunut tekemään esim. nakkikastikkesta tummanruskeaa.

Härkäfondi tai soija tummentaa (ja tietenkin suolaa) kastikkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/40 |
07.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruokalistojen tuoteselosteelta : Kastikkeenruskistaja (väri (sokerikulööri E150c)

Vierailija
16/40 |
07.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

E150c eli mitä tuo aine on : Valmistetaan sokeria kuumentamalla. Prosessissa voidaan lisätä eri aineita, esimerkiksi. ammoniakkia tai ammoniumsuoloja (ammoniummenetelmä) ja lisäksi rikkidioksidia tai sulfiitteja (ammoniumsulfiittimenetelmä).

Jokainen voi päätellä, voisiko lihasopan tehdä ilmankin?

Vierailija
17/40 |
07.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Valivalivali. Olkaa tyytyväisiä, että Suomessa on kohtuuhintainen päivähoito, jossa tarjotaan jopa lämmin ruoka.

Vierailija
18/40 |
07.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Valivalivali. Olkaa tyytyväisiä, että Suomessa on kohtuuhintainen päivähoito, jossa tarjotaan jopa lämmin ruoka.

Juuri näin. Loistava kommentti.

Vierailija
19/40 |
07.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Valivalivali. Olkaa tyytyväisiä, että Suomessa on kohtuuhintainen päivähoito, jossa tarjotaan jopa lämmin ruoka.

Juuri näin. Loistava kommentti.

Avatkaa nyt ne silmänne. Aikuiset ihmiset kohkaavat siitä miten päiväkodin kastike suurustetaan. Luulisi, ettei kiireisiä ruuhkavuosia elävillä ihmisillä olisi aikaa moiseen. Senkin ajan voisi käytää sen lapsen kanssa olemiseen.

Vierailija
20/40 |
07.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän neljä kaksi