Kastikkeenruskistaja päiväkotiruoissa ???
Miks ihmeessä tuollaista käytetään keitoissa ja kastikkeissa, pelkkiä lisäaineita !
Kommentit (40)
Ei sitä keitoissa käytetä.
Tai sitten on aika höhlä keittiöporukka jos käyttää.
Koska kultamussukoiden kastiketta ei saa suurustaa, eikä ruskistaa. Ei saa laittaa lihalientä.
Ilman tuota kastike ois harmaata. Käytetään myös lounasravintoloissa.
Käytetään keitoissa, ainakin ruokalistojen tuoteselosteiden mukaan, ja on pelkkää E-koodia. Ei tuo makua, vaan väriä vaan
Lihaliemet ja suurusteet on toki ok, ei väriaineita tarvitsisi lisätä
Ai sellaistakin on. Lapsemme aina haluaisivat, että tekisin samanlaisia ruokia kuin koulussa. En kuitenkaan ole onnistunut tekemään esim. nakkikastikkesta tummanruskeaa.
Ei meillä käytetä.
Joskus olen nähnyt sellaista ainetta ja muistaakseni se sisälsi sokerikulööriä (ja vettä ja suolaa), jota käytetään myös esim. karkeissa, jossain juomissa ja kekseissä. Mielestäni ruokaan sitä on turhaa lisätä. Karkkipäivänä tai mäkkäripäivänä lapsi saa kyllä varmasti suuremman annoksen lisäaineita kuin päiväkotiruoasta yhteensä. Ainakin jos vertaa meidän keittiön ruokaan.
Tavallisin kastikkeen ruskistaja sisältää vain sokerikulööria, eli poltettua(ruskistettua) sokeria. Jos joku nyt saa tuosta lisäainemyrkytyksen niin hohhoijaa. Siis sokeria vain. Ammattikielellä kutsutaan AT-kastikkeeksi (ammattitaito).
En tiedä mitä on ja miten muutenkaan tekevät ruuan, kun ei se pidä nälkää yhtään. Jos kotona syö esim 2 perunaa, kastiketta ja salaattia on kylläinen olo koko päivän, mutta jos syö saman annoksen laitos ruokaa on nälkä jo parin tunnin päästä.
Vierailija kirjoitti:
En tiedä mitä on ja miten muutenkaan tekevät ruuan, kun ei se pidä nälkää yhtään. Jos kotona syö esim 2 perunaa, kastiketta ja salaattia on kylläinen olo koko päivän, mutta jos syö saman annoksen laitos ruokaa on nälkä jo parin tunnin päästä.
Koko päivä kylläinen olo kahdesta perunasta, kastikkeesta ja salaatista? Oho, aika hyvin. Itselleni tulee kyllä nälkä tuollaisesta annoksesta jo joskus 4 tunnin jälkeen vaikka olisi ihan kotona tehtyä.
Niin lisäsin vielä että ruskistaminen aidolla tavalla on karsinogeenien synnyn takia varmasti epäterveellisempää kuin kastikkeen ruskistajan käyttäminen, mutta koska lisäainehullut ovat päättäneet että lisäaineet on suoraan saatanasta, niin ei voi mitään.
Vierailija kirjoitti:
Ai sellaistakin on. Lapsemme aina haluaisivat, että tekisin samanlaisia ruokia kuin koulussa. En kuitenkaan ole onnistunut tekemään esim. nakkikastikkesta tummanruskeaa.
Härkäfondi tai soija tummentaa (ja tietenkin suolaa) kastikkeen.
Ruokalistojen tuoteselosteelta : Kastikkeenruskistaja (väri (sokerikulööri E150c)
E150c eli mitä tuo aine on : Valmistetaan sokeria kuumentamalla. Prosessissa voidaan lisätä eri aineita, esimerkiksi. ammoniakkia tai ammoniumsuoloja (ammoniummenetelmä) ja lisäksi rikkidioksidia tai sulfiitteja (ammoniumsulfiittimenetelmä).
Jokainen voi päätellä, voisiko lihasopan tehdä ilmankin?
Valivalivali. Olkaa tyytyväisiä, että Suomessa on kohtuuhintainen päivähoito, jossa tarjotaan jopa lämmin ruoka.
Vierailija kirjoitti:
Valivalivali. Olkaa tyytyväisiä, että Suomessa on kohtuuhintainen päivähoito, jossa tarjotaan jopa lämmin ruoka.
Juuri näin. Loistava kommentti.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Valivalivali. Olkaa tyytyväisiä, että Suomessa on kohtuuhintainen päivähoito, jossa tarjotaan jopa lämmin ruoka.
Juuri näin. Loistava kommentti.
Avatkaa nyt ne silmänne. Aikuiset ihmiset kohkaavat siitä miten päiväkodin kastike suurustetaan. Luulisi, ettei kiireisiä ruuhkavuosia elävillä ihmisillä olisi aikaa moiseen. Senkin ajan voisi käytää sen lapsen kanssa olemiseen.
Tilaukseen lähti!
https://www.ekamarket.com/elintarvikkeet/ruuanlaitto-ja-leivonta/oljyt-…
Onko se sitä tummanruskeaa nestettä josta tulee hyvä maku?