Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Saunaan ei tietysti saa tuoda puhelinta, mutta ramppaa jatkuvasti pukuhuoneessa juoksemassa joka piippauksen perään. Kun en antanut ottaa pukuhuoneeseenkaan niin peseytyi minuutissa ja ryntäsi huoneeseensa puhelimen ääreen.

Sama tilanne ruokapöydässä, perheen kesken jos vaikka pelaamme lautapelejä (muut mukana pelissä, tämä 12v on ihan ulalla "häh kuka mitä, kenen vuoro" ) kun tuijottaa ja näpertää puhelintaan.

On maailmanloppu jo joku kuva ei saa tarpeeksi tykkäyksiä ja sitten on kuin per*eeseen ammuttu karhu.

Tekisi joskus mieli vaan katkaista koko netti!

  • ylös 4
  • alas 10

Kommentit (6)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Mitä jos ottaisit vaan puhelimen pois? Vaikka viikoksi näin alkuun?

Ei mitään rajoja puhelimen käytölle, ole hiljaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Ja äiti tuskin kestää saunareissua ilman huulipunaa tai isä ilman saunakaljaansa. Mutta toki, lapsen ajanvietto on ongelma... Jos käyttäytyy muuten asiallisesti, vastaa kun puhutaan ja on sosiaalinen, tuohan olisi vain kiusantekoa ottaa häneltä luuri pois.

Vierailija

Teillä lapset kasvatetaan vapaasti, ja ne saavat tehdä mitä itse haluavat. Muista ihmisistä ei tarvitse välittää, eihän?

Lettutieteen Vihtori

Olet vanhempi. Ota asia puheeksi ja sano, että tuo on riippuvuutta (sitä tuo nimitäin on). Sanot, että näissä ja näissä tilanteissa puhelin pysyy poissa tai sitten tulee kunnon rajoitukset kehiin.

On aina parempi, että tyttö kykenee itse rajoittamaan hommaa. Aikoinaan meillä ennen älypuhelinta, oli vanhimmalla tekstiviestiongelma. Silloin tekstiviesteillä oli vielä kappalehinta, olikohan 6 senttiä kappaleelta.

Sitten tuli 120 euron puhelinlasku. Puhuteltiin ja homma toimi lähes vuoden. Kunnes tulikin yli 200 euron lasku, laskuerittelyssä 3500 tekstaria kuukaudessa. Siinä kohdassa puhelin lähti pois ja rahat laskuun otettiin lapsen kuukausirahoista. Raha oli 30 euroa/kk ja puhelimen sai takaisin, kun lasku oli kuolletettu.

Sen jälkeen ei ollut mitään ongelmaa. Olen ihan tyytyväinen siitä, että tuolloin jutun juoni näkyi laskusta, vaikka rahaa menikin. Nämä nykyiset rajattomat liittymät eivät paljasta, jos ruutuaika on käymässä ongelmaksi.

Vaikka joku väittäisi, että se on nykyaikaa, niin ei se ihan pidä paikkaansa. Elämässä pitää olla muutakin sisältöä, kuin puhelimen näpräys ja päivystys, nykyisinkin. Jos jonkun mielestä ei pidä, kannattaa palata kohtaan "riippuvuus".

On hyvin vaikeaa keskittyä mihinkään muuhun, jos elämä pyörii pelkästään puhelimesta tulevien viestien ja niiden lähetyksen ympärillä. Tuon näkee esimerkiksi koulussa. Puhelinriippuvuuden ja koulussa alisuoriutumisen välillä on selkeä yhteys. Jos sieltä puhelimesta haettaisiin esim tietoa, asia olisi toinen. Se toimisi esimerkiksi lehtien ja hakuteosten korvikkeena, mutta kun ei haeta. Suurin osa on melko turhanpäiväistä pöhinää.

  • ylös 10
  • alas 1
Sisältö jatkuu mainoksen alla