Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Onko kasvisruoka ekologista?

ekomummo
22.01.2018 |

Paljonko hiilijalanjälkeä tulee kun vegetuotteita lennätetään kaukaa merten takaa. Vain pieni osa pellon tuotteista on priimaa. Mihin kasvissyöjät käyttävät rehuviljan?

Kommentit (33)

Vierailija
1/33 |
22.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä sitä soijaa roudataan vielä enemmän lihakarjalle ruuaksi. Yli puolet soijan tuotannosta menee lihakarjan ruuaksi.

Vierailija
2/33 |
22.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kai se itse kasvatetun porkkanan hiilijalanjälki on aika paljon pienempi kuin sian tai lehmän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/33 |
22.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Soija on vähän kyseenalainen proteiinin lähde. Sen tuottaminen ei ole ekologista, itse pyrin suosimaan enemmän kotimaisista herne- ja papuproteiinista tehtyjä tuotteita. Härkis menee kunhan siinä on maustetta :D Nyhtökaura ei passaa mun vatsalle lainkaan... 

Vierailija
4/33 |
22.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kasvissyöjät syövät aina paljon kaukaa lentorahdilla tuotua soijaa. Kotimainen liha paljon ekologisempaa. Lisäksi erinäiset puutostaudit yleisiä kasvissyöjillä. Liha, maito, kananmuna ja kala sekä kotimaiset vihannekset luonnollisia ja ekologisia.

Vierailija
5/33 |
22.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ole. Se vie peltoalaa ja viljelytilaa, sekä kuluttaa sähköä. Sitten vielä päälle kuljetukset ja muoviroska, johon se pakataan ja ruoan valmistuksesta ja pakkauksesta aiheutuvat päästöt.

Vierailija
6/33 |
22.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei ole. Se vie peltoalaa ja viljelytilaa, sekä kuluttaa sähköä. Sitten vielä päälle kuljetukset ja muoviroska, johon se pakataan ja ruoan valmistuksesta ja pakkauksesta aiheutuvat päästöt.

Lihaahan ei pakata koskaan muoveihin? Saati sitten niistä eläimistä ja niidne ruhoista ei aiheudu yhtään päästöjä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/33 |
22.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

kasvisruokaa tuotetaan vaikka kuinka paljon täällä Suomessakin ja voitaisiin tuottaa enemmänkin, jos kaikki ne lihantuotannolle maksettavat tuet siirrettäisiin kasviproteiinien viljelyyn.

Vierailija
8/33 |
22.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tottakai kasvisten syöminen on pääosin ekologisempaa kuin lihan syöminen. Mutta tietysti ei tämäkään asia (kuten ei juuri mikään) ole ihan niin yksioikoista että kasvis kuin kasvis, aina on ekologisempaa kuin liha.

Nimittäin juurikin kaukaa roudatut siemenet ja hedelmät eivät ole erityisen ekologisia. Rahtilaivat syytävät tunnetusti saasteensa meriin. Järkikin jo sanoo, että mahdollisimman paljon pitäisi suosia ruokaa, joka tulee läheltä. Sitten taas asiaa monimutkaistaa tosin sekin, että napapiirin tienoilla keinovalolla ja -lämmöllä tuotetut kotimaiset salaatit ja tomaatit tuskin ovat erityisen ekologisia. Mielessään pitäisi myös arvioida ruokansa pakkausmateriaalit - oli ruoka sitten lihaa tai kasvista. Paljonko muovia, onko suojakaasuja...

Ei ole helppoa elää tämän huonon omantunnon aikoina... ja valtaisan kaikesta tiedostamisvastuussa olemisen aikoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/33 |
22.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei vittu taas tätä. Oikeastiko tässä maassa on vielä ihmisiä, jotka ei todella ymmärrä kasvisruuan olevan ekologisempaa kuin liharuoka vai tahallaanko trollaatte?

Vierailija
10/33 |
22.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

kasvisruokaa tuotetaan vaikka kuinka paljon täällä Suomessakin ja voitaisiin tuottaa enemmänkin, jos kaikki ne lihantuotannolle maksettavat tuet siirrettäisiin kasviproteiinien viljelyyn.

Miksi kummassa lihantuotannon tuet pitäisi siirtää kasvisproteiinin viljelyyn? Soija jos mikä on epäekologista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/33 |
22.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ei ole. Se vie peltoalaa ja viljelytilaa, sekä kuluttaa sähköä. Sitten vielä päälle kuljetukset ja muoviroska, johon se pakataan ja ruoan valmistuksesta ja pakkauksesta aiheutuvat päästöt.

Lihaahan ei pakata koskaan muoveihin? Saati sitten niistä eläimistä ja niidne ruhoista ei aiheudu yhtään päästöjä?

No kun aloittaja kysyi nimenomaan kasvissyönnistä, eikä ollut mitään puhetta lihan tuotannosta.

Vierailija
12/33 |
22.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei ole. Se vie peltoalaa ja viljelytilaa, sekä kuluttaa sähköä. Sitten vielä päälle kuljetukset ja muoviroska, johon se pakataan ja ruoan valmistuksesta ja pakkauksesta aiheutuvat päästöt.

Lihakarjalle syötettävän rehun viljely vie moninkertaisesti enemmän peltoalaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/33 |
22.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Soijan epäekologisuudesta nurisijat voivat saman tien ryhtyä kasvissyöjiksi. Mitäpä kuvittelette niiden pihvienne syöneen?

Vierailija
14/33 |
22.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ei ole. Se vie peltoalaa ja viljelytilaa, sekä kuluttaa sähköä. Sitten vielä päälle kuljetukset ja muoviroska, johon se pakataan ja ruoan valmistuksesta ja pakkauksesta aiheutuvat päästöt.

Lihakarjalle syötettävän rehun viljely vie moninkertaisesti enemmän peltoalaa.

Aloittaja ei mielestäni sitä kysynyt...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/33 |
22.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

kasvisruokaa tuotetaan vaikka kuinka paljon täällä Suomessakin ja voitaisiin tuottaa enemmänkin, jos kaikki ne lihantuotannolle maksettavat tuet siirrettäisiin kasviproteiinien viljelyyn.

Miksi kummassa lihantuotannon tuet pitäisi siirtää kasvisproteiinin viljelyyn? Soija jos mikä on epäekologista.

Lihaan verrattuna soija on erittäin ekologista, jopa tuontisoija.

Vierailija
16/33 |
22.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kasvissyöjät syövät aina paljon kaukaa lentorahdilla tuotua soijaa. Kotimainen liha paljon ekologisempaa. Lisäksi erinäiset puutostaudit yleisiä kasvissyöjillä. Liha, maito, kananmuna ja kala sekä kotimaiset vihannekset luonnollisia ja ekologisia.

En syö lihaa ja en syö soijaa lainkaan. Vaikutusta on myös kuinka paljon mitäkin syö.

Mitä ovat kasvissyöjän puutostaudit? Jos et osaa eritellä niitä, väitteessäsi ei ole perää.

Vierailija
17/33 |
22.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suomessahan karja syö pääosin kotimaista rypsiä. Eli SUOMESSA sekasyönti taitaa olla jopa ekologisempaa, eri asia varmasti maissa, joissa ei tällaista laaduntarkkailua ole muutenkaan ja soijaa tuodaan ties mistä.

Vierailija
18/33 |
22.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ei ole. Se vie peltoalaa ja viljelytilaa, sekä kuluttaa sähköä. Sitten vielä päälle kuljetukset ja muoviroska, johon se pakataan ja ruoan valmistuksesta ja pakkauksesta aiheutuvat päästöt.

Lihakarjalle syötettävän rehun viljely vie moninkertaisesti enemmän peltoalaa.

Aloittaja ei mielestäni sitä kysynyt...

Äläpä heittäydy tyhmäksi. Koska ihminen ei voi jättää syömättä, on ruuan ekologisuudessa aina kyse suhteellisesta ekologisuudesta, eli siitä, onko ruoka ekologista verrattuna muihin ruoka-aineisiin. Liharuokaan verrattuna kasvisruoka on ekologista, eikä kasvisruokaa ole mikään pakko "lennättää" kaukaa merten takaa.

Vierailija
19/33 |
22.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Soijan epäekologisuudesta nurisijat voivat saman tien ryhtyä kasvissyöjiksi. Mitäpä kuvittelette niiden pihvienne syöneen?

:D Jos joku haluaa rääkätä ruumistaan kasvisruoalla, niin siitä vaan. Itse pidän lihasta.

Kasvissyöjät huom! Liha ei syö mitään, mutta lihakarja saattaa syödä mm. sitä teidän koulussa laskiin laittamaa soijapihviänne, sen rehun ohella, joka muistuttaa vähän niitä teidän eväitänne, paitsi ettei niitä tarvitse tuoda meren takaa.

Vierailija
20/33 |
22.01.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kysymys kasvissyöjille. Pidättekö kasvisruoan mausta? Mielestäni ne maistuu sonnalle, kun olen joskus kokeillut.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä kaksi yksi