Lohesta löydetty lapamatoja! Muuttaako tämä sushikulttuuria?
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201801212200684750_ul.shtml
Sushinsyöjän sisältä löytyi 1.5m lapamato.
Kommentit (90)
Ei, itse menen sushille mahd. pian
Luulin ettei lohessa ole lapamatoja. Tämä muuttaa kyllä kalanvalmistus tapojani.
Ei haittaa mua, en syö kalaa koskaan raakana tai muutakaan lihaa.
Onhan nämä tartunnat lisääntyneet Suomessakin sushivillityksen myötä.
Merikalassa lapamatoja? Aika erikoista.
Sianliha, naudanliha, ulosteet ja kala. Joku näistä on tartunnan aiheuttaja. Kalan käsittelyssäkin on voinut jäädä puhdistamatta välineitä tai astioita joiden kautta voi tartunnan saada.
En syö tyynenmeren lohta vaan Norjan kassilohta.
Salaatistakin voi saada loisinkaisia. Vai mitä nyt olikaan. Siis suolinkaisia, tarkistin.
Vierailija kirjoitti:
Sianliha, naudanliha, ulosteet ja kala. Joku näistä on tartunnan aiheuttaja. Kalan käsittelyssäkin on voinut jäädä puhdistamatta välineitä tai astioita joiden kautta voi tartunnan saada.
Lue juttu. Asiantuntijoiden mukaan Tyynenmeren lohesta ON löytynyt lapamatoja viime aikoina
No jaa, en syö kuin suomalaista merilohta/kirjolohta joten tartunnan saaminen on äärettömän epätodennäköisestä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sianliha, naudanliha, ulosteet ja kala. Joku näistä on tartunnan aiheuttaja. Kalan käsittelyssäkin on voinut jäädä puhdistamatta välineitä tai astioita joiden kautta voi tartunnan saada.
Lue juttu. Asiantuntijoiden mukaan Tyynenmeren lohesta ON löytynyt lapamatoja viime aikoina
Jutussa ei ollut mitään selventävää tähän.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sianliha, naudanliha, ulosteet ja kala. Joku näistä on tartunnan aiheuttaja. Kalan käsittelyssäkin on voinut jäädä puhdistamatta välineitä tai astioita joiden kautta voi tartunnan saada.
Lue juttu. Asiantuntijoiden mukaan Tyynenmeren lohesta ON löytynyt lapamatoja viime aikoina
Mikähän on muuttunut? Miten on Suomen lohikalojen laita? Onkohan niissä nykyään loisia? Sehän tiedetään, että petokaloissa kuten ahven ja hauki on loisia, mutta miten on taimenen, siian, harjuksen ja muiden laita?
Todennäköisemmin saat kypsästä naudanlihasta toksoplasmoosin tai hullunlehmän taidin kuin merikalasta lapamadon. Sensijaan jos kärsit diabeteksestä, saatat joutu lähitulevaisuudessa aloittamaan heisimato kuurin. Koirilla yleisen heisimadon on havaittu helpottavan ihmisten diabetestä
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sianliha, naudanliha, ulosteet ja kala. Joku näistä on tartunnan aiheuttaja. Kalan käsittelyssäkin on voinut jäädä puhdistamatta välineitä tai astioita joiden kautta voi tartunnan saada.
Lue juttu. Asiantuntijoiden mukaan Tyynenmeren lohesta ON löytynyt lapamatoja viime aikoina
Mikähän on muuttunut? Miten on Suomen lohikalojen laita? Onkohan niissä nykyään loisia? Sehän tiedetään, että petokaloissa kuten ahven ja hauki on loisia, mutta miten on taimenen, siian, harjuksen ja muiden laita?
Taimen on aina ollut ko listalla. Kiiski hauki ahven taimen ja made on siinä listassa.
https://www.is.fi/terveys/art-2000001154465.html
"naapurin isäntä oli metsässä tarpeillaan ollessa huomannut lapamadon kurkistelevan. Hän sitoi madon puuhun ja juoksi kymmenen metriä ennen kuin mato tuli ulos kokonaan"
Tapahtui Yhdysvalloissa.
Syön raakaa pohjoismaista merilohta ja muutamia muitakin fisuja ihan iloisesti edelleen.
Söin juuri merihaukeakin graavattuna. Toki pakastamisen jälkeen. Hyvää oli.
Vierailija kirjoitti:
Söin juuri merihaukeakin graavattuna. Toki pakastamisen jälkeen. Hyvää oli.
Tarkasta hanurisi onko matoja.
Lapamadoilla laihduttaminenhan on ollut jo jonkun aikaa trendi, joten miksi ei?