Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Nykyjään salin puolelle osataan palkata tarpeeksi henkilökuntaa, jotta asiakas saa palvelua nopeasti. Mutta taas keittiössä tehdään kuumassa työtä kauhealla kiireellä vuorot menee miten sattuu joskus on 12 tunnin työpäiviä joskus 4 tunnin. Ja AINA viimeisessä vuorossa olevat joutuu siivoamaan ilmaisena ylityönä. Vaihtuvuus on suurta on kaikenmaailman kausityöntekijöitä, pätkätyöläisiä, ja ennen kaikkea harjotelijoita. Heille pitää aina kaikki opettaa uudestaan ja kun he ovat kaiken oppineet niin heidän työnsä on jo loppuneet. Edellisen lounastauon pidin 27.12.2017 joo on kalenteriin merkattu tottakai niitä saisi joka päivä pitää mutta jos pitää keittiö tukkeutuu. Tehkää muutama työvuoro ravintolassa ennen kuin menette alalle moni tulee ja näkee mitä tää homma oikeasti on ja lähtee parin kuukauden päästä. Työ painottuu iltoihin ja viikonluppuihin joten omalle elämälle ei jää paljoo aikaa työ on myös raskasta fyysisesti etenkin olkapäille kun tauotta niitä pitää koholla koko päivän. Aina joku paikka rikki. Siivoaminen tehdään ylitöinä koska työaika loppuu kun ravintola suljetaan siivota pitäisi samalla kuin sotkee joka on tietenkin mahdotonta. Elviran määräämät viikkosiivoukset on naurettavia ja jos niitä ei tarvitsisi tehdä jäisi aikaa oikealle hygieenialle totta kai pitää olla viranomaisten määrämät hygieeniasäännöt mutta nykyset on turhat ja en ole ikinä 20 vuoden urallani ollut paikassa jossa niitä noudatetaan.
Ainoa plussa on että hyvä kokki saa työtä mistäpäin maailmaa tahansa eli pääsee asumaan ympäri maailmaa mutta huonolla palkalla tietenkin. Kokkikoulussa pitäisi opettaa nää perjantain nollauskännit ja tupakanpoltto ilman niitä ei tätä työtä jaksaisi. Ei ole montaa pitkää uraa tekevää kokkia jolle ei viina maistuisi. Työpäivän kiireestä palautuminen kestää aina sen 3 tuntia jolloin saa kuunella vaimolta kuinka ei tee kotona mitään ei vaan yksinkertaisesti jaksa. Kesät ja pyhät on sesonki aikaa jolloin ei ehdi lomia pitää. Keittiöapulaisen homma on vielä kauheampaa sama kiire vielä huonommat tunnit pienempi palkka. Tiskarin hommissa yleensä sama jos heille ylipäätään mitään maksetaan eikä ole vain harjoittelemassa ja harjoittelijoita riittää meillä on 3 kokkia ja 3 harjotelijaa. Äläkä myöskään perusta omaa ravintolaa jokaisen menestystarinan takana on kaksi velkasta ravintoloitsijaa jotka tekee 90 tuntista viikkoa että ravintola pysyy pystyssä. On vielä paljon lisää mutta ei kukaan jaksa enempää lukea

Mutta joo PITÄKÄÄ ESSUNNE MÄ LOPETAN

Sivut

Kommentit (75)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Hae merelle kokiksi, viikko töitä ja viikko vapaata

Oon tehnyt enkä enää tuu tekemään kiire on tuplasti kovempi mutta ennen kaikkea palkka maksetaan sen maan lakien mukaan minne se on rekisteröity eli jos on panamassa rekisterit saat panamalaista palkkaa työtekijät on ympäri maailmaa kommunikoidaan huonolla englannilla töitä tehdään se 16 tuntia maksetaan 10 jos ei maistu saa potkut laivat rekisteröidään maihin joissa ne voidaan antaa milloin vain miksi vain. Mutta tosi hyvä mahdollisuus kehitysmaiden kansalaisille saada paljon parempaa palkkaa suomeen nähden tosin surkeaa.
En tiiä asiat erilaille viron tai ruotsin laivoilla mutta jos ne on viron rekisterissä saat viron palkkaa.

Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Aika uskaliasta nykyisessä tilanteessa valittaa työpaikastaan. Näin kun teet niin kohta on joku saarnaamassa kuinka sunkin työ kelpaa kyllä jollekkin muulle ja onneksi on aktiivimalli nyt aktivoimassa sun kaltaisia laiskoja paskoja kun ei palkaton ja tauoton työ kelpaa.

Vierailija

Ite lopetin 6 vuotta sitten olen nykyjään toimistossa töissä. Töitä vain arkisin vain 9-17
Vähemmän stressiä, kukaan ei huuda, työ paljon helpompaa ja palkka on kolmanneksen parempaa. Ehdin juoda kahvinikin kuumana kokkina jätin sen aina jäähtymään ja join yhdellä kulauksella kylmänä.
Lopettaminen oli yksi elämäni parhaista valinnoista joudut muutenkin 50 vuotiaana lopettamaan viimeistään koska tosi harva jaksaa enää vanhempana. Ja silloin vaikeampi uutta työtä saada.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Aika uskaliasta nykyisessä tilanteessa valittaa työpaikastaan. Näin kun teet niin kohta on joku saarnaamassa kuinka sunkin työ kelpaa kyllä jollekkin muulle ja onneksi on aktiivimalli nyt aktivoimassa sun kaltaisia laiskoja paskoja kun ei palkaton ja tauoton työ kelpaa.

Ei muuten kelpaa 80% kelan lähettämistä harjottelijoista lopettaa 3 kuukauden jälkeen. Jonka ymmärrän en tekisi itsekkään tätä työtä ilmaiseksi.
Ap

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hae merelle kokiksi, viikko töitä ja viikko vapaata

Oon tehnyt enkä enää tuu tekemään kiire on tuplasti kovempi mutta ennen kaikkea palkka maksetaan sen maan lakien mukaan minne se on rekisteröity eli jos on panamassa rekisterit saat panamalaista palkkaa työtekijät on ympäri maailmaa kommunikoidaan huonolla englannilla töitä tehdään se 16 tuntia maksetaan 10 jos ei maistu saa potkut laivat rekisteröidään maihin joissa ne voidaan antaa milloin vain miksi vain. Mutta tosi hyvä mahdollisuus kehitysmaiden kansalaisille saada paljon parempaa palkkaa suomeen nähden tosin surkeaa.
En tiiä asiat erilaille viron tai ruotsin laivoilla mutta jos ne on viron rekisterissä saat viron palkkaa.

Ap

Hae Suomen lipun alle.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hae merelle kokiksi, viikko töitä ja viikko vapaata

Oon tehnyt enkä enää tuu tekemään kiire on tuplasti kovempi mutta ennen kaikkea palkka maksetaan sen maan lakien mukaan minne se on rekisteröity eli jos on panamassa rekisterit saat panamalaista palkkaa työtekijät on ympäri maailmaa kommunikoidaan huonolla englannilla töitä tehdään se 16 tuntia maksetaan 10 jos ei maistu saa potkut laivat rekisteröidään maihin joissa ne voidaan antaa milloin vain miksi vain. Mutta tosi hyvä mahdollisuus kehitysmaiden kansalaisille saada paljon parempaa palkkaa suomeen nähden tosin surkeaa.
En tiiä asiat erilaille viron tai ruotsin laivoilla mutta jos ne on viron rekisterissä saat viron palkkaa.

Ap

Hae Suomen lipun alle.

Ei taida olla montaa suomeen rekisteröityä laivaa jossa löytyy keittiö. Niinkuin ap mainitsikin palkat maksetaan rekisteri maan mukaan mutta ennenkaikkea myös verot tän takia monet on veroparatiiseissä rekisterissä. Pahinpana vielä on että ympäristö säännökset on rekisteri maan mukaan joten kaikkista likaisin ja saastunein bensa poltetaan laivoissa joista ne leviää sataman lähellä asuville. Bensa jota niissä poltetaan on kielletty kaikissa sivistysmaissa. Tässä lisää aiheesta
https://www.google.fi/amp/s/www.marineinsight.com/maritime-law/7-dangers...

Vierailija

Olen hämmästellyt tuota ravintola-alan käytäntöä, että kun baari/ravintola menee kiinni, palkka lakkaa juoksemasta, vaikka sen jälkeen on vielä vaikka mitä hommaa. Kassa pitää laskea, pitää siivota yms. Miksi pirussa näistä töistä ei makseta palkkaa?

Vierailija

Mene osa-aikaisiin töihin niin ei tarvitse pelätä karenssia ja palkan lisäksi saat soviteltua päivärahaa. Tai sitten vaihdat työpaikan ihan erilaisiin hommiin tai opiskelemaan.

Nyt oli lehdessä juttua kuinka kokkeja ei saa enää töihin normaalilla palkalla vaan pitää maksaa enemmän 😂
Taitaa moni ravintola olla pulassa

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Laskutat pomoa ylityöstä tai lopetat kokkailun 40 minuuttia ennen työajan loppumista, koska alat siivota.

Käskis kotiin ja jäis siivomatta joutuis. seuraavaan vuoroon tulija joutuis siivoomaan mutta ennen kaikkea hygieenia riski. En ala ammattilaisena semmoisia riskejä ottamaan. Nykysin tosin olen ravintolassa töissä jossa omistaja tekee sitä 70 tunnin viikkoa ja ajaa 80 luvun fordilla tulis kotoota sinne siivoomaan.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Lounasravintolaan

Kokeiltu on en kaikista tiedä mutta missä olin ruoka tuli keskuskeittiöstä siellä vaan lämmitettiin ja tehtiin liukkeet. Tuntipalkka vielä huonompi. Kiirettä ei ollut mutta työtä ei ollut kuin 5 tuntia päivässä. Joissaan taas työpäivä jatkuu keskuskeittiöllä. Käteen jäi kuussa muistaakseni 1270 euroa pitäis ottaa toinen työ lisäksi. Noissa keskuskeittiöissä on kuulema ihan mukavaa työtä kun koneet tekee helpoimmat ja aikaavievät työt. Oon sinne menoa miettinyt.
Ap

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Olen hämmästellyt tuota ravintola-alan käytäntöä, että kun baari/ravintola menee kiinni, palkka lakkaa juoksemasta, vaikka sen jälkeen on vielä vaikka mitä hommaa. Kassa pitää laskea, pitää siivota yms. Miksi pirussa näistä töistä ei makseta palkkaa?

Ravintoloilla kilpailu on kovaa joka penni pitää säästää. Suomessa ihmiset vertailee hintoja paljon (niin minäkin). Ja monissa ravintoloissa tehdään työtä pimeenä jonka kanssa on vaikea kilpailla rehellisesti. Voittomarginaali on tosi pieni ravintoloilla jos on hyvällä paikalla vuokrakin on kova.

Ap

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Laskutat pomoa ylityöstä tai lopetat kokkailun 40 minuuttia ennen työajan loppumista, koska alat siivota.

Käskis kotiin ja jäis siivomatta joutuis. seuraavaan vuoroon tulija joutuis siivoomaan mutta ennen kaikkea hygieenia riski. En ala ammattilaisena semmoisia riskejä ottamaan. Nykysin tosin olen ravintolassa töissä jossa omistaja tekee sitä 70 tunnin viikkoa ja ajaa 80 luvun fordilla tulis kotoota sinne siivoomaan.


?

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla