Syödäänkö kaikilla hienoja juhlaruokia pääsiäisenä??
Meillä kun ei mitään erityisen hienoa ole tiedossa.... ihan normaalia kotiruokaa vaan... ei kyllä mistään lampaasta edes tykätäkään...
Kommentit (6)
jos vaikka innostuisin sunnuntaiksi tekemään.... =D
t. ap
500 g luutonta lapaa tai paistia (vaikka valmiina kuutiona)
1 rkl öljyä
1-2 rkl marg.
2 rkl vehniksiä
2 dl vettä
2 dl punaviiniä
1 lihaliemikuutio
4 pientä sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 laakerinlehteä
3/ 4 tl timjamia
1 tl suolaa
pikkusen mustaapippuria
3 porkkanaa
1 purjo
200 g herkkusieniä
* Ruskista lihat pienissä erissä voin ja öljyn kanssa.
Laita lihat kattilaan, päälle vehnikset. Lisää vesi pannun kautta niin saat kaiken maun mukaan!
Lisää punkku, lihaliemi, kuoritut ja lohkotut sipulit, valkosipulit ja mausteet. Keitä matalalla lämmöllä tunnin verran. Lisäile vettä jos siltä näyttää..
Kuori porkkana ja leikkaa viipaleiksi, puhdista purjo ja leikkaa paloiksi. Lisää porkkanat ja kohta purjo ja herkkusienet -ja taas vettä jos näyttää siltä..
Hauduta 20 - 30 minsaa.
Ton padan kanssa voi sitten syödä pottuja tai riisiä.
Ja niinkun aina keittiössä niin voi jättää herkkusienet pois ja jos tulee joku mieleen niin voi testata sen sopivuutta..
3
Nautin kovasti kokkailusta, koristelusta ja leipomisesta, joten kiva päästä laittamaan pöytä koreaksi.
Lammas on sitäpaitsi TOELLA maukasta juhlaruokaa, kun se on oikein tehty. Viime vuonna kutsuttiin kaveritkin syömään viulua ja kehuivat, että sitä söi paljon mieluummin kuin ainaista naudan sisäfilettä pippurikastikkeella.
Meillä on lammasta ja yhdeksi päiväksi tortilloja :)
lapset mummolassa huomiseen saakka ja äsken tilasin itelleni 2 pizzaa
tilillä 5e joten huomenna syödään riisiä ja kanaa
Syödään, mut joku vois ajatella ettei Burgundilainen lihapata oo juhlavaa.. ;) Meille se on yks juhlistettu herkku.
Jouluruokia teen välillä pitkin vuotta, ne on ihan tavallisia kotiruokia.. :)