Apua! Sienisalaatista tuli ihan liian suolaista. Mikä neuvoksi?
En sitten vissiin huuhdellut sieniä tarpeeksi, kun ajattelin että kyllä se saakin jäädä mukavan suolaiseksi. Mut nyt on ihan liikaa...
Kommentit (13)
Viipaloi raakaa tai kiinteää keitettyä perunaa n. 1cm paksuisiksi viipaleiksi salaattiin. Poista ennen tarjoilua :)
Laita joukkoon smetanaa tai sipuli silputtuna.
Ei auta kuin huuhtoa kaikki pois ja liottaa sienet uudestaan.
Sitten uusi salaatti samoilla sienillä, kaikki muut ainekset menee vaihtoon.
Sokeri on antisuolaa ja kumoaa varsinaisen suolan vaikutuksen - laita siis sitä.
Tosiaan,raaka peruna joukkoon,imee suolat pois ja poistat tietty lopuksi. Testattu ja hyväksi todettu. Tietty lisää smetanaa toimii myös,mutta rakenne saattaa muuttua...
En lähtisi lisäämään mitään sipuleita tai kermaa tms, suurella todennäköisyydellä käsiin jää vaan isompi määrä epäonnistunutta sienisalaattia.
Kastikkeen pesu pois, ja sienien liotus uusiksi on varma ratkaisu, eihän siihen kovin paljon muita aineksia tule.
Kaupatkin vielä huomenna auki, niin voi ne pari smetanaa vielä hakea.
Heitä pois, kukaan järkevä ei syö sieniä
Laita voita ja kermaa, tee sienikastike!
Pippuroi suolaisuus piiloon. Ei sitä salaattia nyt kai kukaan niin paljoa syö, että siitä mitään haittaa on?
Lisää sieniä ja muita ainesosia niin paljon että suolaisuus laimenee. Tai käytä sienisalaatti johonkin muuhun ruokaan, esim. perunasalaattiin tai pastaan.
Ei auta mikään.