Miten teen marjamehua kattilassa?
Kommentit (3)
Vierailija kirjoitti:
Marjoja, vettä ja sokeria kattilaan. Keitetään kunnes marjoista on kaikki maku liuennut, voi myös murskata niitä vähän. Siivilöidään.
Googlesta löytyy ohjeita
Jäänyt epäselväksi voiko säilyttää limsapulloissa ja miten hyvin ne tulee desinfioida? Voiko kaataa kuumana vai odottaa jäähtymistä? Pakkaseen kuitenkin laitan säilytykseen.
Riippuu siitä, kauanko aiot säilyttää. Seuraavaan kesään saat säilymään, kun kuumennat lasipullon uunissa vähän yli 100 asteessa sillä aikaa kun mehu kiehuu. Kaadat kiehuvan kuuman mehun pulloon ja laitat kiehuvassa vedessä kuumennetun korkin kiinni, tai vaikka muovitulpan.
Muovipulloa et saa desinfioitua ilman kemiaalia kun ei kestä kuumaa. Siitä kannattaa käyttää mehu heti eikä kannata edes yrittää säilyttää.
Tiivistettä tulee käyttämällä vähemmän vettä ja enemmän sokeria. Höyrymehu "maijalla" on helpompi tapa, kun tulee suoraan letkusta kuumana eikä tarvitse erikseen siivilöidä.
Marjoja, vettä ja sokeria kattilaan. Keitetään kunnes marjoista on kaikki maku liuennut, voi myös murskata niitä vähän. Siivilöidään.
Googlesta löytyy ohjeita