Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Voiko lapset/ raskaana oleva syödä terästettyä kakkua

Vierailija
11.12.2017 |

Jos jouluiseen hedelmäkakkuun laitetaan 40% alkoholia 0,5dl taikinaan ja paistetaan tunnin uunissa, jonka jälkeen alkoholia koko kakussa on jäljellä 0,125 dl eli alle ruokalusikallinen. Kakussa ehkä 20 palaa, joten yhteen kakkupalaan tulisi alkoholia 0,6 ml. Alkoholia sisältää pieniä määriä mm. kypsät hedelmät, piimä tai viili. Toki voi tuon alkoholimääränkin vielä puolittaa, jolloin kakkupalaan jäisi 0,3 ml alkoholia.

Eli voiko yhden kakkupalan syödä turvallisesti raskaana oleva nainen tai lapsi jos piimää ja kypsiä hedelmiäkin saa syödä.

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 |
11.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joo ei tuosta ole haitta kenellekään.

Vierailija
2/12 |
11.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Joo ei tuosta ole haitta kenellekään.

Sikiövaurioiden todennäköisyys lähestyy 100% ja lapsethan tulevat oitis känniin. Vastuutonta tehdä tuollaista kakkua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/12 |
11.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se alkoholi kyl haihtuu jo uunissa..eli ei huolta

Vierailija
4/12 |
11.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset
Vierailija
5/12 |
11.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Se alkoholi kyl haihtuu jo uunissa..eli ei huolta

Ei kaikki haihdu jos ei vuorokautta paista...

Vierailija
6/12 |
11.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Se alkoholi kyl haihtuu jo uunissa..eli ei huolta

Uunissa ei haihdu kaikki alkoholi eli 25% jää jäljelle tunnin paistamisen jälkeen. Kakkua on tarjolla joulupöydässä peristeiseen tapaan ja toki raskaana olevat tai lasten vanhemmat päättävät itse ottavatko /tarjoavatkin kakkua vai eivät.

Lähinnä kiinnostaa tietää jos tällaisen kakun promillet ovat samat kuin kypsien hedelmien, piimän jne niin silloin kakku on varmasti riittävän turvallista kun ei niitä edellä mainittuja kielletä lapsilta/odottavilta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/12 |
11.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Antaa syödä vaan.

Vierailija
8/12 |
11.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voihan sen alkoholin kiehauttaa kattilassa ennen kakkuun laittamista jos nyt täysin varma haluaa olla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/12 |
11.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuka edes jaksaa miettiä tuollaisia... ihan sama, vaikka kakku kostutettaisiin paistamisen jälkeen viinalla. Puoli desiä koko kakkuun jakautuneena ei tee paskaakaan yhtä palaa kohden. Söi palan sitten lapsi tai raskaana oleva, vaikutus on sama kuin klassisella pierulla Saharassa.

Vierailija
10/12 |
11.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä sillä on jo hieman väliä jos kakku sellaisenaan kostutetaan alkoholilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/12 |
11.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kyllä sillä on jo hieman väliä jos kakku sellaisenaan kostutetaan alkoholilla.

Perustele.

40% viinaa 0.5 dl, vaikka 10 hengen kakku.

Vierailija
12/12 |
11.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihmiset ovat ihan ylihysteerisiä. Lapsi saattaa pihalta tai metsästä syödä vaikka käyneen marjan, jossa on enemmän alkoholia kuin tuossa kakkupalassa, eikä siihen kuole. Raskaana oleva voi ihan hyvin juoda vaikka lasin viiniä kerran kuussa, eikä sikiö siitä kummene. Mikä teitä vaivaa? Tuollainen hysteerisyys on perusteltua vain, jos pöydässä on entinen rapajuoppo, joka on totaaliabsolutisti pakon edessä.