Ideoita joulupöytään?
Ehdottakaa jotain hyviä ja suht helpohkoja ruokalajeja, joita voisin tarjoilla aattoiltana pienen kinkun lisäksi. Haluaisin vähän modernisoida ja keventää joulupöydän tarjoiluja, mutta miten?
Kommentit (11)
ES-ranskanperunasoppa makaryllillä.
Tein itse asiassa myös tätä, ja tämäkin oli tosi hyvää: https://www.soppa365.fi/reseptit/kasvis-lisukkeet-gluteeniton/ruusukaalikvinoa Pientä kvinoayliannostusta ehkä, mutta sopii eri päivinä syötäväksi. -1-
Meillä ei kukaan tykkää rosollista, niinpä sen tilalla meillä on punajuuri-fetasalaattia sekä suolakurkkuja. Laatikoiden sijasta voi tarjoilla vaikkapa bataatti-perunasosetta tuorejuustolla höystettynä. Tai valkosipuliperunoita. Jos ei tykkää graavilohesta, sen sijaan voi tarjoilla alkupalaksi vaikka katkarapuja kananmunan ja majoneesin kanssa.
Jälkkäriksi hyviä suklaakonvehteja tai jätskiä murusteltujen piparien kanssa
Kävin katsomassa tuon ensimmäisen linkin juusto-karpalo-kvinoalisukkeen ja huomasin, että tuolla Soppa 365 sivustolla oli mukavasti myös muita reseptejä, joita voisin hyödyntää omassa modernisoidussa joulupöydässäni. Kiitos vinkistä!
Vierailija kirjoitti:
Meillä ei kukaan tykkää rosollista, niinpä sen tilalla meillä on punajuuri-fetasalaattia sekä suolakurkkuja. Laatikoiden sijasta voi tarjoilla vaikkapa bataatti-perunasosetta tuorejuustolla höystettynä. Tai valkosipuliperunoita. Jos ei tykkää graavilohesta, sen sijaan voi tarjoilla alkupalaksi vaikka katkarapuja kananmunan ja majoneesin kanssa.
Jälkkäriksi hyviä suklaakonvehteja tai jätskiä murusteltujen piparien kanssa
Tämä punajuuri-fetasalaatti kuullostaa mielenkiintoiselle! Onko oma resepti vai löytyykö netistä? t. Ap
Punajuuri- sinihomejuustolaatikko on vanhan tätini kestoklassikko. Eli punajuuret nopankokoisiksi kuutioiksi, sekaan sinihomejuustoa ja kermaa, suolaa, valkopippuria ja uuniin. Täydellinen kinkun kanssa.
Meillä on usein myös juurescoleslawta, kaalin jne lisäksi sekaan tulee lanttua ja palsternakkaa ja mitä vaan sattuu olemaan.
Retiisismetana on myös voittaja, viipaloi ja itketä retiisit, sekoita smetanaan.
Tää on helppo ja taateleista tulee kuitenkin jouluinen fiilis:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Meillä ei kukaan tykkää rosollista, niinpä sen tilalla meillä on punajuuri-fetasalaattia sekä suolakurkkuja. Laatikoiden sijasta voi tarjoilla vaikkapa bataatti-perunasosetta tuorejuustolla höystettynä. Tai valkosipuliperunoita. Jos ei tykkää graavilohesta, sen sijaan voi tarjoilla alkupalaksi vaikka katkarapuja kananmunan ja majoneesin kanssa.
Jälkkäriksi hyviä suklaakonvehteja tai jätskiä murusteltujen piparien kanssa
Tämä punajuuri-fetasalaatti kuullostaa mielenkiintoiselle! Onko oma resepti vai löytyykö netistä? t. Ap
Varmasti löytyy netistäkin ohjeita. Omani sisältää vihanneshyllystä saatavia valmiiksi keitettyjä punajuuria viipaloituna tai lohkoina, marinoidaan yön yli esim. öljy-viinietikkakastikkeessa (tai ihan vaan ranskalaisessa salaattikastikkeessa), seuraavana päivänä kaadetaan sopivalle vadille, mutustellaan tai viipaloidaan mukaan hyvää fetajuustoa (mielellään sellaisesta isosta palasta). Lopuksi päälle hieman sormisuolaa sekä mustaa pippuria ja revittyjä basilikan lehtiä. Todella yksinkertaista ja helppoa.
Joululaatikoita uudella tavalla
Äityliinin joululaatikot ovat parasta, mitä tiedän.
Mä tein tällaista viime jouluna ja tykkäsin kovasti: https://www.soppa365.fi/reseptit/kodin-kuvalehti/kasvisruuat-lisukkeet/juustoinen-karpalo-kvinoalisuke