Hanna Partanen HS:ssä: ranskalaiset parempia kuin kermaperunat
https://www.hs.fi/ruoka/art-2000005461371.html
Ja kuulemma majoneesi on parempaa kuin pesto, koska pesto on "tosi suolaista." Sitä tosin ei mainita, että mykyään kaupallinen majoneesi on usein melko sokerista, varsinkin kevytmajoneesi. Ja miksi ylipäätään nipottaa jostakin majoneesista tai pestosta, kun niitä ei muutenkaan ole tarkoitus vetää kaksin käsin vaan käyttää lisukkeina?
Tuttua kevyttuotteitten ylistystä oli mukana myös, samoin leivänpäällisistä sanottiin seuraavaa:
"Vaikka prosessoitujen lihatuotteiden syömistä pitäisi vähentää, myös kevytjuustossa on rasvaa suunnilleen yhtä paljon kuin perusmakkarassa. Siksi erityisesti painonhallinnan kannalta kinkku on parempi leivänpäällinen, sillä kalorimäärä on juustoa pienempi ja proteiiniakin löytyy.”
Jotenkin omaan korvaani särähtää tuo teollisen ylistäminen ja kevyttuotteitten rummutus. En edes ole milään karppaaja vaan syön surutta perunaa ja leipää, mutta kumi"juuston" ynnä muun teollisen ruoan puolustajia en ole koskaan ymmärtänyt. Lisäksi lopussa väitetään, että ranskalaiset (jotka varsinkin pikaruokaravintoloissa paistetaan aika härskiintyneessä öljyssä) olisivat parempia kuin kermaperunat. Minnekäs suolaisen ruoan kauhistelu unohtui - onhan raneissa paljon enemmän suolaa kuin kermaperunoissa!
Kumma juttu kaikenkaikkiaan.
Kommentit (11)
Vierailija kirjoitti:
https://www.hs.fi/ruoka/art-2000005461371.html
Ja kuulemma majoneesi on parempaa kuin pesto, koska pesto on "tosi suolaista." Sitä tosin ei mainita, että mykyään kaupallinen majoneesi on usein melko sokerista, varsinkin kevytmajoneesi. Ja miksi ylipäätään nipottaa jostakin majoneesista tai pestosta, kun niitä ei muutenkaan ole tarkoitus vetää kaksin käsin vaan käyttää lisukkeina?
Tuttua kevyttuotteitten ylistystä oli mukana myös, samoin leivänpäällisistä sanottiin seuraavaa:
"Vaikka prosessoitujen lihatuotteiden syömistä pitäisi vähentää, myös kevytjuustossa on rasvaa suunnilleen yhtä paljon kuin perusmakkarassa. Siksi erityisesti painonhallinnan kannalta kinkku on parempi leivänpäällinen, sillä kalorimäärä on juustoa pienempi ja proteiiniakin löytyy.”
Jotenkin omaan korvaani särähtää tuo teollisen ylistäminen ja kevyttuotteitten rummutus. En edes ole milään karppaaja vaan syön surutta perunaa ja leipää, mutta kumi"juuston" ynnä muun teollisen ruoan puolustajia en ole koskaan ymmärtänyt. Lisäksi lopussa väitetään, että ranskalaiset (jotka varsinkin pikaruokaravintoloissa paistetaan aika härskiintyneessä öljyssä) olisivat parempia kuin kermaperunat. Minnekäs suolaisen ruoan kauhistelu unohtui - onhan raneissa paljon enemmän suolaa kuin kermaperunoissa!
Kumma juttu kaikenkaikkiaan.
Joidenkin uskonto kieltää kinkun syönnin, esim. juutalaiset, muslimit, adventistit.
Hannan ulkonäöstä jo näkee sen, etteivät hänen oppinsa oikein toimi.
Miten yliopistossa voidaan opettaa tuollaista paskaa? On olemassa muutamia "tieteen"aloja, joiden opetus pitäisi siirtää aivan muualle.
Tuo Partanen on kyllä ihan kumma tyyppi. Eikö sillä ollut joku oma blogikin jossa kirjoitteli ihan kuin syömishäiriöinen?
Ja nuo rasvattomat kevyttuotteet on ihan hirveetä roskaa, ei kai kukaan luule niillä laihtuvansa? Ovat täynnä sokeria ja lisäaineita, lisäksi niiden on todettu aiheuttavan painonnousua.
Ravitsemusterapeutti on normaali ihmiselle täysi turhake. Jollekin ylensyöneelle tai syömishäiriöiselle näistä saattaa olla apua.
Joo olen Partasen kanssa samaa mieltä, ranskikset ovat parempia. Tosin ajattelen vain makua. Kermaperunat ovat tylsää mössöä.
Ja se majoneesi, siinä mitään sokeria ole kun itse tekee. Ja itse päätän vedänkö kaksin käsin vai käytän lisäkkeenä.
Ja kun on hyvä leipä, ei se muuta päällistä kaipaa kuin voita. Jos sitäkään.
Hanna Partanen on pelkkä vitsi. Sehän hehkuttaa kaikkea teollista sontaa ja sen mielestä aito ruoka on suorastaan vaarallista.
Siis majoneesi vastaan pesto? Molemmat on öljypohjaisia (itse tehtynä siis), toisessa on kananmunaa ja toisessa basilikaa. Mausteina sitten käytännössä toisessa mitä vaan ja toisessa perinteisesti parmigianoa ja pinjan siemeniä. Suolaa ei tarvitse kuin hyppysellisen. Tehkää ihmiset itse noita, sauvasekoittimella kumpikin surahtaa parissa minuutissa. Ja on parempaa kuin kaupan valmistavara, joissa on kaikenmoisia säilöntäaineita ym skeidaa.
Vierailija kirjoitti:
Ravitsemusterapeutti on normaali ihmiselle täysi turhake. Jollekin ylensyöneelle tai syömishäiriöiselle näistä saattaa olla apua.
No tuota Partasta en suosittelisi sellaisellekaan. Joten tuntuu olevan ammattitaito ihan hukassa. Muistan kun hän oli jossain ohjelmassa vuosia sitten ostamassa asiakkaalle parempia eväitä ja kyttäsi leipäpussin tuoteselosteen todella tarkkaan ja samalla ostoskori täyttyi erilaisista kevyt-tuotteista. Siinä vaiheessa kun siirtyy tuollaiseen lisäainemoskaan, joku leivän suolapitousuuden kyttääminen on ihan turhaa.
Sen pestonkin voi tehdä itse, pääsee vähemmällä suolalla kuin valmiissa pestossa. Ja mitä järkeä vertailla jonkun ranskalaisen ja kermaperunan terveellisyyttä, kummatkaan kun eivät varmaan useimmille ole se jokapäiväinen ruuan lisuke vaan enemmän sellainen satunnainen herkku.