Kuinka pitkään syötte avattuja tuotteita?
Mehukeitossa sanotaan, että säilyy avattuna viikon. Heitättekö menemään viikon jälkeen jos päivämäärää on jäljellä? Sama turkkilaisessa jogurtissa tai tavallisessa valion banaanijogurtissa.
Leikkeleet, kuten ylikypsä kinkku säilyy paketin mukaan muutaman päivän avattuna. Heitättekö sen jälkeen menemään jos tuotetta on vielä jäljellä?
Itse en ole aiemmin edes tiennyt näin tiukoista säännöistä, vaan syönyt viimeiseen käyttöpäivään asti jos tuote on vaikuttanut syömäkelpoiselta.
Kommentit (11)
Syön kunnes nälkä lähtee tai tuote on syöty.
M
Syön niin kauan kuin riittää. En juuri katsele päivämääriä, enkä ole ikinä saanut mitään oireita.
Niin kauan kuin näyttää, tuoksuu ja maistuu hyvältä, en katsele päivämääriä. Joskus on käynyt niinkin, että kylmäketju luultavasti katkennut, kun esimerkiksi kananliha haissut ihan pilaantuneelta jo ennen viimeistä käyttöpäivää. Eli omiin aisteihin luotan aina enemmän kuin päiväykseen.
Syö niin kauan kuin näyttää ja haisee syötävältä.
Aika moni haluaa nähtävästi itselleen ruokamyrkytyksen.
Jugurtti minuutissa ja tonnaritölkki kahdessa.
Päivämäärät ovat todella alakanttiin teollisuuden vastuun välttelyn takia.
Eli usein säilyvät oikeissa olosuhteissa kylmässä jääkaapissa paljon pidempään. Jos omissa aisteissa on vikaa, niin silloin tietysti kannattaa olla varovainen päiväyksien jälkeen.
Muuten voi luottaa maku- ja hajuaistiinsa.
Näin olen aina toiminut ja koskaan minä tai kukaan jolle olen tarjonnut ruokaa ei ole sairastunut (tai tietääkseni ainakaan).
Tietysti elintarviketeollisuus kiittää, kun jatkuvasti heitetään käyttökelpoista kamaa roskiin ja ostetaan tilalle uutta. Hehän siitä hyötyvät, että kierto on lyhyt.
Kypsentämättömät liha, kala ja kana kannattaa kyllä käyttää hyvin pian avaamisen jälkeen. Eli kyllä käytän parissa päivässä, vaikka viimeinen käyttöpäivä olisi vielä edessäpäin.
Niihin voi kehittyä bakteerikasvua, jota ei aistein havaitse. Sen sijaan esim. maitotuotteet voi huoletta käyttää niin kauan kuin tuoksuvat ja maistuvat hyvälle.
Vierailija kirjoitti:
Päivämäärät ovat todella alakanttiin teollisuuden vastuun välttelyn takia.
Eli usein säilyvät oikeissa olosuhteissa kylmässä jääkaapissa paljon pidempään. Jos omissa aisteissa on vikaa, niin silloin tietysti kannattaa olla varovainen päiväyksien jälkeen.
Muuten voi luottaa maku- ja hajuaistiinsa.
Näin olen aina toiminut ja koskaan minä tai kukaan jolle olen tarjonnut ruokaa ei ole sairastunut (tai tietääkseni ainakaan).
Tietysti elintarviketeollisuus kiittää, kun jatkuvasti heitetään käyttökelpoista kamaa roskiin ja ostetaan tilalle uutta. Hehän siitä hyötyvät, että kierto on lyhyt.
Noinhan sitä voisi kuvitella, mutta todellisuudessa haitalliset tai jopa hengenvaaralliset bakteerit voivat muodostua, vaikka tuote tuoksuisi hyvältä.
Vierailija kirjoitti:
Päivämäärät ovat todella alakanttiin teollisuuden vastuun välttelyn takia.
Eli usein säilyvät oikeissa olosuhteissa kylmässä jääkaapissa paljon pidempään. Jos omissa aisteissa on vikaa, niin silloin tietysti kannattaa olla varovainen päiväyksien jälkeen.
Muuten voi luottaa maku- ja hajuaistiinsa.
Näin olen aina toiminut ja koskaan minä tai kukaan jolle olen tarjonnut ruokaa ei ole sairastunut (tai tietääkseni ainakaan).
Tietysti elintarviketeollisuus kiittää, kun jatkuvasti heitetään käyttökelpoista kamaa roskiin ja ostetaan tilalle uutta. Hehän siitä hyötyvät, että kierto on lyhyt.
Samaa mieltä. Paitsi vieraille en tarjoa ns. vanhentunutta ruokaa, onhan siinä aina pieni riski. Otan itse sen riskin, mutta en altista päivällisvieraita samalla riskillä - eli kaikki meillä vieraille tarjottu ruoka on kyllä varmasti tuoretta.
Heitän roskiin, koska en halua ottaa riskejä.