Mitä lihaa hernekeittoon?
Päätin tehdä ekan kerran elämässäni hernekeittoa ja herneet on jo likoamassa huomista varten. Mitä lihaa mä käyn huomenna ostamassa keittoon? Ei mielellään jauhelihaa eikä sellaista kokonaista, raakaa lihaklönttiä joka pitäisi kypsentää, vaan jotain "valmista". Lähistöllä on lihansavustamo+myymälä, haenko sieltä palan palvikinkkua vai mitä laitan keittoon?
Kommentit (4)
Keiton maku riippuu pitkälle siitä mitä lihaa käytät. Jos haluat savuisen keiton, käytät valmista savupalvia. Jos haluat raikkaamman keiton, käytät joko porsaan jauhelihaa tqi muuta tuoretta porsaanlihaa (kinkkupaloja, ulkofilepaloja yms). Puolet lihasta voi olla myös nautaa. Venäläiset käyttävät lammastakin, mitta silloin pitää uskaltaa laittaa kunnolla meiramia.
Savuluita. Savustettua lihaa.