Täydellisen kananmunan keittäminen vie 32min
Tuohon tulokseen on tullut italialainen tutkimusryhmä. Että eikun kokeilemaan.
Kommentit (21)
Vierailija kirjoitti:
Tarkoittaako ap että: Kananmunan keittäminen täydellisen hyväksi kestää 32min?
Itse tulkitsisin niin, että jos kananmuna on täydellinen, sen keittäminen vie 32 min.
Tavallisesti kananmunan keittämiseen ei mene niin kauan! Jos haluat keittää täydellisen kananmunan, aika vaihtelee sen mukaan, millaista kypsyyttä haluat munalle:
Pehmeä kananmunan keltuainen: Keitä 46 minuuttia.
Keskivahva keltuainen: Keitä 79 minuuttia.
Kovaksi keitetty: Keitä 1012 minuuttia.
32 minuuttia on hyvin pitkä aika, ja se saattaisi johtaa kuivaan, kumimaiseen keltuaiseen ja hapon hajuun. Voisiko se olla, että keität munia liian matalalla lämmöllä tai lämpötila on liian korkea?
Vierailija kirjoitti:
Tavallisesti kananmunan keittämiseen ei mene niin kauan! Jos haluat keittää täydellisen kananmunan, aika vaihtelee sen mukaan, millaista kypsyyttä haluat munalle:
Pehmeä kananmunan keltuainen: Keitä 46 minuuttia.
Keskivahva keltuainen: Keitä 79 minuuttia.
Kovaksi keitetty: Keitä 1012 minuuttia.
32 minuuttia on hyvin pitkä aika, ja se saattaisi johtaa kuivaan, kumimaiseen keltuaiseen ja hapon hajuun. Voisiko se olla, että keität munia liian matalalla lämmöllä tai lämpötila on liian korkea?
Arvon AI, 32 minuutin jutussa munaa pidetään 2 minuuttia kiehuvassa vedessä, sitten 2 minuuttia 30 asteisessa vedessä ja sitten takaisin kiehuvaan jne.
Vierailija kirjoitti:
Tarkoittaako ap että: Kananmunan keittäminen täydellisen hyväksi kestää 32min?
Kyllä mikäli tuossa olevaa tutkimusta uskoo.
https://www.mtvuutiset.fi/makuja/artikkeli/tutkijat-kananmunaa-kannatta…
Vierailija kirjoitti:
Tavallisesti kananmunan keittämiseen ei mene niin kauan! Jos haluat keittää täydellisen kananmunan, aika vaihtelee sen mukaan, millaista kypsyyttä haluat munalle:
Pehmeä kananmunan keltuainen: Keitä 46 minuuttia.
Keskivahva keltuainen: Keitä 79 minuuttia.
Kovaksi keitetty: Keitä 1012 minuuttia.
32 minuuttia on hyvin pitkä aika, ja se saattaisi johtaa kuivaan, kumimaiseen keltuaiseen ja hapon hajuun. Voisiko se olla, että keität munia liian matalalla lämmöllä tai lämpötila on liian korkea?
Miten keitetään matalalla lämmöllä? Tai liian korkealla?
Paras ohje: kiehuvassa vedessä 2min, pois liedeltä ja 10min haudutus. Ei tule kumimuna
Otan saman kattilan, lasken siihen vettä niin että munat peittyvät ja käännän lieden kuutoselle.
Ajastimeen laitan 20 minuuttia ja kun kello soi, munat ovat täydellisen hyytyneet ja surureunusta ei ole.
Vierailija kirjoitti:
Otan saman kattilan, lasken siihen vettä niin että munat peittyvät ja käännän lieden kuutoselle.
Ajastimeen laitan 20 minuuttia ja kun kello soi, munat ovat täydellisen hyytyneet ja surureunusta ei ole.
Itse laitan munat veden peittoon, levy kuutoselle, kun vesi kiehuu sammutan ja 8 minsan päästä valmis, vedet pois ja pöydälle hetkeksi ja sitten vasta kylmää vettä niskaan. Kuori irtoaa helpoiten ja keltuainen ...nam, just sopiva.
Tämä suomalainen keittiöspesialisti keittää täydellisen munan munankeittimellä + jäähdytettynä noin 20 minuutissa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tavallisesti kananmunan keittämiseen ei mene niin kauan! Jos haluat keittää täydellisen kananmunan, aika vaihtelee sen mukaan, millaista kypsyyttä haluat munalle:
Pehmeä kananmunan keltuainen: Keitä 46 minuuttia.
Keskivahva keltuainen: Keitä 79 minuuttia.
Kovaksi keitetty: Keitä 1012 minuuttia.
32 minuuttia on hyvin pitkä aika, ja se saattaisi johtaa kuivaan, kumimaiseen keltuaiseen ja hapon hajuun. Voisiko se olla, että keität munia liian matalalla lämmöllä tai lämpötila on liian korkea?
Arvon AI, 32 minuutin jutussa munaa pidetään 2 minuuttia kiehuvassa vedessä, sitten 2 minuuttia 30 asteisessa vedessä ja sitten takaisin kiehuvaan jne.
On se ainakin kovin vaivalloista, helpompi ottaa monien turhakkeeksi tutkima munankeitin käyttöön.
Vierailija kirjoitti:
Tavallisesti kananmunan keittämiseen ei mene niin kauan! Jos haluat keittää täydellisen kananmunan, aika vaihtelee sen mukaan, millaista kypsyyttä haluat munalle:
Pehmeä kananmunan keltuainen: Keitä 46 minuuttia.
Keskivahva keltuainen: Keitä 79 minuuttia.
Kovaksi keitetty: Keitä 1012 minuuttia.
32 minuuttia on hyvin pitkä aika, ja se saattaisi johtaa kuivaan, kumimaiseen keltuaiseen ja hapon hajuun. Voisiko se olla, että keität munia liian matalalla lämmöllä tai lämpötila on liian korkea?
46 minuutin keiton jälkeen en jaksa uskoa keltuaisen olevan kovinkaan pehmeä enää.
Vierailija kirjoitti:
Tavallisesti kananmunan keittämiseen ei mene niin kauan! Jos haluat keittää täydellisen kananmunan, aika vaihtelee sen mukaan, millaista kypsyyttä haluat munalle:
Pehmeä kananmunan keltuainen: Keitä 46 minuuttia.
Keskivahva keltuainen: Keitä 79 minuuttia.
Kovaksi keitetty: Keitä 1012 minuuttia.
32 minuuttia on hyvin pitkä aika, ja se saattaisi johtaa kuivaan, kumimaiseen keltuaiseen ja hapon hajuun. Voisiko se olla, että keität munia liian matalalla lämmöllä tai lämpötila on liian korkea?
Tämä on sen entisen blondin keittotapa. Itkuisena soitti äidilleen ja ihmetteli, kun ei ne munat millään pehmene, vaikka kuinka pitkään keittäisi.
ei vaan näin . .. munat veteen ja kun alkaa kiehua, siis ihan kunnolla niin virta heti pois ja annat olla 8 min. DADAA valmiit munat,
Mistä saa täydellisiä munia? Kaupassa oli vain vapaan kanan ja luomumunia, yhdessäkään paketissa ei kerrottu ovatko munat täydellisiä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tarkoittaako ap että: Kananmunan keittäminen täydellisen hyväksi kestää 32min?
Itse tulkitsisin niin, että jos kananmuna on täydellinen, sen keittäminen vie 32 min.
Itse keitän veden kuplimisesta asti n.9minuuttia, aina on onnistunut.
Vierailija kirjoitti:
Tavallisesti kananmunan keittämiseen ei mene niin kauan! Jos haluat keittää täydellisen kananmunan, aika vaihtelee sen mukaan, millaista kypsyyttä haluat munalle:
Pehmeä kananmunan keltuainen: Keitä 46 minuuttia.
Keskivahva keltuainen: Keitä 79 minuuttia.
Kovaksi keitetty: Keitä 1012 minuuttia.
32 minuuttia on hyvin pitkä aika, ja se saattaisi johtaa kuivaan, kumimaiseen keltuaiseen ja hapon hajuun. Voisiko se olla, että keität munia liian matalalla lämmöllä tai lämpötila on liian korkea?
17 tuntia keittää kananmuna kovaksi? 46 minuutin jälkeen ei kyllä taida olla kovin pehmeä keltuainen....
Tarkoittaako ap että: Kananmunan keittäminen täydellisen hyväksi kestää 32min?