Lue keskustelun säännöt.
Mansikkamarenkitortun ohje kateissa!
10.07.2008 |
hei,
olisiko jollain ystävällisellä laittaa tähän viime viikon Me Naisissa ollutta Eva Kelan mansikkamarenkitortun ohjetta. Olen näköjään hukannut koko lehden, eikä ohjetta löydy googlaamalla. Kiitos avusta!
Kommentit (1)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Pohja:
75 g voita
2 dl tomusokeria
5 munankeltuaista
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
4 rkl maitoa
Marenki:
5 munanvalkuaista
2 dl sokeria
35 g mantelilastuja
Täyte:
3 dl kuohukermaa
500 g mansikoita
Vaahdota pehmeä voi ja tomusokeri. Lisää joukkoon keltuaiset 1 kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää kuivat aineet ja maito.
Levitä taikina voidellulle leivinpaperille.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri ja jatka vaahdottamista vielä muutama minuutti. Levitä valkuaisvaahto taikinan päälle hieman epätasaisesti. Ripottele pinnalle mantelilastut.
Paista 175 asteessa uunin ala- tai keskiosassa n. 20 min. kunnes marenki on saanut väriä ja pohja on kypsää.
Anna hieman jäähtyä ja irrota voipaperi. Leikkaa levy kahteen osaan ja täytä kakku kermavaahdolla ja puolitetuilla mansikoilla.