Mitä tehdä kuivuneesta naudanpaistista?
Mies valmisti paistin parissa tunnissa uunissa, mikä ei selvästikään ihan riittänyt... Lopputuloksena sisältä roseen värinen mutta auttamatta kuiva ja sitkas lihakimpale. Vieraat tulee 2h päästä. Olisiko pelastusehdotuksia paistille? Seurana kermaperunat
Kommentit (6)
Paperinohuiksi viipaleiksi ja kastiketta messiin.
Paloittelette paistin ja pataan hautumaan niin pitkäksi ajaksi kuin ehtii. Pataan lisäksi juureksia ja sipula, olutta tai punaviiniä.
Olisin sanonut, että keittoa, mutta vieraille tuo pataan hautumaan kastikeliemeen pelastaa varmasti helpoiten.
Ohuiksi suikaleiksi pannulle, öljyä/voita/sipulia. Kun pannu kuuma, vehnäjauhoja mukaan ja annat kuumentua kunnolla. Vettä+paistinlientä kokoajan sekoittaen, mausteita joko ennen jauhoja tai tässä vaiheessa. = hyvä kastike.
Tuli laitettua tiukasti folioon ja takasim uumiim 1,5 tunniksi. Vähän kuivakkaa, mutta parani edellisestä!
Paisti on siis otettu uunista jo hyvä tovi sitten ja on jäähtynyt