Ei jollain ois antaa kukkakaalista ja/tai parsakaalista reseptiä, johon EI tule kermoja ja juustoja?!
Onhan ne juustolla ja kermoilla kuorrutetut kukkakaaligratiinit sun muut hyviä, mutta tuskin kauhean terveellisiä.. Tuntuu ettei löydy sellasta reseptiä, jossa noita ei käytetä??
Kommentit (29)
Ei juustoa... No tässä on kuitenkin vähän.
Parsakaali uunivuokaan, päälle vähän öljyä, timjamia ja valkosipulirouhetta. Vähän fetaa. Jos on säilötty öljyyn, niin ei tarvitse aloittaa sillä öljynvalelulla.
Sitten uusiin 200 astetta kunnes feta on vähän ruskistunut reunoistaan.
Kokonaisena paahdettu kukkakaali (siihen on eri reseptejä, etsi mieluinen).
Kukkakaalikeiton voi ainakin tehdä ihan vedessä keittäen ja soseuttamalla ja lisätä suolaa. Tai laatikkoa munamaidolla. Esikeitettynä grilliin
Näin joku aika sitten sellaisen, missä kukkakaalin kukinnot siveltiin jollain tulisella kastikkeella ja paistettiin uunissa. Olisikohan ollut joku kukkakaaliwingsit tms. Piti kokeilla mutten vielä ole ehtinyt.
Uunissa paahdettuna toimii molemmat. Viipaloidaan kaali, laitetaan viipaleet uunipellille. Päälle oliiviöljyä, tinjamia, sotruunan kuorta raastettuna, suolaa, pippuria ja valkosipulia. Paahdetaan uunissa 30 min, käännetään 15 min kohdalla.
Kukkakaali, parsakaali, kookoskerma ja pekoni.
Jos englanti taittuu niin tee joku intialainen curry kukkakaalista. Löytyy mm. seuraavilla hakusanoilla:
Gobi curry
Cauliflower curry
Gobi masala
Usein yhdistetään perunan kanssa ja silloin kyseessä aloo gobi.
Samoin parsakaaliin löytyy curry-reseptejä.
Vierailija kirjoitti:
Kokonaisena paahdettu kukkakaali (siihen on eri reseptejä, etsi mieluinen).
Mä kokeilin joskus tätä ja oli aivan sairaan pahaa. Kärvännyt kukkakaali, naminami. Roskiin meni.
Vierailija kirjoitti:
Uunissa paahdettuna toimii molemmat. Viipaloidaan kaali, laitetaan viipaleet uunipellille. Päälle oliiviöljyä, tinjamia, sotruunan kuorta raastettuna, suolaa, pippuria ja valkosipulia. Paahdetaan uunissa 30 min, käännetään 15 min kohdalla.
Niin ja tästä löytyy pinterestistä lukuisia versioita, kun hakee sanoilla roasted vegetables.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kokonaisena paahdettu kukkakaali (siihen on eri reseptejä, etsi mieluinen).
Mä kokeilin joskus tätä ja oli aivan sairaan pahaa. Kärvännyt kukkakaali, naminami. Roskiin meni.
No miksi kärvensit sen, ois kannattanut katsoa ettei se pala.
Kukkakaali pannulle, voita ja rakuunaa. Nams.
Itse en myöskään tykkää kermassa uitetuista kukkakaaleista, mutta joku juusto kyllä toimii, kunhan sitä käyttää kohtuudella.
Paloittele molempia suupalan kokoisiksi paloiksi, lisää seesamiöljyä ja pyörittele kulhossa. Wokkaa nopeasti ja lisää lopuksi teriyakikastiketta ja vaikka paahdettuja seesaminsiemeniä. Ai että on hyvää ja valmistuu muutamassa minuutissa.
Keitä kukkakaali suolavedessä lyhyesti (ettei ylikypsy) ja laita päälle ihan vähän voita. Syö.
Jos vähäinen määrä voita on mielestäsi liian epäterveellistä, jätä se pois.
Pitkään haudutettu tomaattikastike toimii aina. Aika usein laitan parskaalia, kukkista, sipulia, munakoisoa, kesäkutpitsaa, paprikaa, suolaa ja yrttejä. Ja valmistuu lähes itsestään, voi lautaselle vaikka pastaa ja parmesania jos oikein villiintyy.
Tee peruna-parsakaali tai -kukkakaalikeitto esim. tällä reseptillä. http://www.maku.fi/reseptit/peruna-parsakaalikeitto
Voit vaihtaa ruokakermaan esimerkiksi kaurakermaan tai kookosmaitoon. Kiehu-maitoakin voi käyttää sosekeitoissa.
Kukkakaalimuussi:
Laita kattilaan suunnilleen sama määrä perunaa ja kukkakaalia. Keitä kypsäksi. Soseuta. Lisää nokare voita (tai maidotonta margariiniä) ja keitinvettä tai maitoa. Käytä kuten perunamuussi.
Uunijuurekset:
Liat vuokaan kukka- ja parsakaalia, bataatti, lanttua, porkkanaa (tai ihan mitä vaan juureksia tykkäät) kuutioina. Laita päälle reilu tilkka rypsiöjyä ja suolaa ja mausteita (esim. tinjamia ja rosmariiniä, paprikajauhetta, chiliä, mustapippuria) ja paista 200 astetta ja n. ½tuntia (kesvisten koon mukaan voi mennä pidempäänkin)
Parsakaalin voi keittää pelkästään ?
Paistinpannu vähän öljyä ja kaalit pannulle sipulin kanssa. Valkosipulia, suolaa, pippuria ja lopuksi fetaa.
Vierailija kirjoitti:
Tee peruna-parsakaali tai -kukkakaalikeitto esim. tällä reseptillä. http://www.maku.fi/reseptit/peruna-parsakaalikeitto
Voit vaihtaa ruokakermaan esimerkiksi kaurakermaan tai kookosmaitoon. Kiehu-maitoakin voi käyttää sosekeitoissa.
Noi lisäainelitkutko on sitten terveellisiä?
Tee panang curry kukkakaalilla. Katso kunnon resepti jostain ulkomaiselta sivustolta.