Tuunasin hernekeiton
Pilkoin varsiselleriä, porkkanaa ja erilaisia sipuleja, kuullotin kattilassa, sekaan loraus pari vettä, riippuen miten sakeasta sopasta pitää. Tölkki sekaan, kiehautus, maistelut ja maustelut. Toisinaan pilkon mukaan palvikinkkua tai pekonia.
Kaveri kehaisi hernepihvejä, tölkin pohjaan reikä, pötkö puhalletaan ulos, viipaloidaan ja paistetaan. Voi myös leivittää ja laittaa erilaisia mausteita leivitykseen.
Muita kohennusehdotuksia perusruokiin, muihinkin kuin puolivalmisteisiin? Minkä reseptiin perinteisesti kuulumattomien ainesten olette huomanneet soveltuvan erityisen hyvin vaikka siskonmakkarakeittoon tms?
Kommentit (2)
Siskonmakkaroista just voi pursottaa vaikka pihvejä pannulle.
Makeuttaa mustikkapiirakan sokerin sijasta tilkalla mustaherukkamehua, nam!
Mä opin vasta jokin aika sitten, että siskonmakkaroista voi tehdä vaikka pastakastikkeen. Puristelee kokkareet pannulle, ruskistaa, maustaa mm. mustapippuria, oreganoa ja suolaa, päälle tomaattimurska ja ripaus sokeria.