Kuinka paljon ruokaan tulee lisää kaloreita kun sen paistaa öljyssä/voissa?
Esimerkki 1: jos banaaniletun paistaa nokareessa voita, imeytyykö sen voin kalorit lettuun jolloin siitä tulee runsaasti kalorikkaampaa?
Entä kun paistan pakastekasviksia oliiviöljyssä, imeytyykö sen koko öljyn kalorit ruokaani vai ei? Joskus huomaan, kun pannulla on jostain syystä nestettä jossa öljytippoja.
Kommentit (7)
Jos rasva on tarpeeksi kuumaa, niin että paistamasi asiat "kiehuvat siinä", eikä vain lillu, niin rasva ei imeydy yhtä paljon kuin vain uittamalla matalalla lämmöllä asioita siinä.
Vierailija kirjoitti:
Esimerkki 1: jos banaaniletun paistaa nokareessa voita, imeytyykö sen voin kalorit lettuun jolloin siitä tulee runsaasti kalorikkaampaa?
Entä kun paistan pakastekasviksia oliiviöljyssä, imeytyykö sen koko öljyn kalorit ruokaani vai ei? Joskus huomaan, kun pannulla on jostain syystä nestettä jossa öljytippoja.
Ei taida sulla hissi nousta ylös asti.
Vierailija kirjoitti:
Jos rasva on tarpeeksi kuumaa, niin että paistamasi asiat "kiehuvat siinä", eikä vain lillu, niin rasva ei imeydy yhtä paljon kuin vain uittamalla matalalla lämmöllä asioita siinä.
Ei kyllä ole mitään paistamista, jos ne kiehuu :)
Mitä väliä?! Monipuoliseen ruokavalioon kuulu myös rasvat. Varsinkin öljyt, joita tarvitsee esim iho ja hiukset.
Riippuu lämpötilasta ja paistoajasta. Mitä pidempään ja kuumemmassa paistaa, sitä tehokkaammin kalorit haihtuvat. Todella kuumassa myös jouleja kaasuuntuu jonkin verran.
37kcal