Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Tärkeä hypoteettinen kysymys annostelusta

Vierailija
18.07.2017 |

Jos hiiva tuntemattomasta syystä toimii kohotuksessa tuplasti nopeammin kuin normaalisti,
a) vähennätkö hiivan määrää ja laitat leipomuksen standardiaikaan uuniin, vai
b) annosteletko hiivaa standardimäärän ja laitat leipomuksen huomattavasti nopeammin uuniin?
c) teet jonkin muun sekoituksen (kyseisellä hiivalla ja uunilla, sillä muita mahdollisuuksia ei ole)?

A-vaihtoehdon riskit: leipomuksesta tulee liian pienikokoinen. Tilannetta voi seurata uunin kautta.
B-vaihtoehdon riskit: on epävarmaa, ehtiikö hiiva vaikuttaa tarpeeksi laadukkaasti leipomuksen sisällä ja leipomus saattaa täysin lösähtää eli mennä piloille. Lösähtäminen tapahtuu vasta uunista pois otettaessa, eli uunin kautta tilannetta ei voi seurata.

Entä jos leipomustaikinaan on lisäksi tarkoitus sujauttaa alkoholia, joka vaikuttaa myös kyseisen hiivan toimintaan ja leipomukseen? Perusalkoholiannos leipomuksessa normaalisti aikaansaa hyvän lopputuloksen. Alkoholiannostuksen tuplaaminen osaltaan saattaa vähentää hieman hiivan tarvetta tai kohotusaikaa.
Jos olet kokeillut vaihtoehtoa B perusalkoholiannoksella ja leipomus on lösähtänyt eli mennyt piloille, mitä tekisit seuraavaksi olettaen, että haluaisit käyttää alkoholiannosta leivonnassa?

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 |
18.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

A-vaihtoehto, korjaus: voi seurata kohotuksen kautta.

Vierailija
2/4 |
18.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jos hiiva tuntemattomasta syystä toimii kohotuksessa tuplasti nopeammin kuin normaalisti,

a) vähennätkö hiivan määrää ja laitat leipomuksen standardiaikaan uuniin, vai

b) annosteletko hiivaa standardimäärän ja laitat leipomuksen huomattavasti nopeammin uuniin?

c) teet jonkin muun sekoituksen (kyseisellä hiivalla ja uunilla, sillä muita mahdollisuuksia ei ole)?

A-vaihtoehdon riskit: leipomuksesta tulee liian pienikokoinen. Tilannetta voi seurata uunin kautta.

B-vaihtoehdon riskit: on epävarmaa, ehtiikö hiiva vaikuttaa tarpeeksi laadukkaasti leipomuksen sisällä ja leipomus saattaa täysin lösähtää eli mennä piloille. Lösähtäminen tapahtuu vasta uunista pois otettaessa, eli uunin kautta tilannetta ei voi seurata.

Entä jos leipomustaikinaan on lisäksi tarkoitus sujauttaa alkoholia, joka vaikuttaa myös kyseisen hiivan toimintaan ja leipomukseen? Perusalkoholiannos leipomuksessa normaalisti aikaansaa hyvän lopputuloksen. Alkoholiannostuksen tuplaaminen osaltaan saattaa vähentää hieman hiivan tarvetta tai kohotusaikaa.

Jos olet kokeillut vaihtoehtoa B perusalkoholiannoksella ja leipomus on lösähtänyt eli mennyt piloille, mitä tekisit seuraavaksi olettaen, että haluaisit käyttää alkoholiannosta leivonnassa?

Tietysti annostelen kohoamishavainnon mukaan.

Miksi laittaa ylimääräistä jos vähempi toimii.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/4 |
18.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aassa on pienemmät riskit kuin Beessä, eli aa.

Vierailija
4/4 |
18.07.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Leipoisin monta tuotetta eri vaihtoehdoilla, niin että joku onnistuu. Pilalle menneet voi ehkä osaksi syödä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi viisi neljä