Vegaanista tarjottavaa juhliin
Löytyisikö vinkkejä vegaanisista takuuvarmoista juhlatarjottavista?
Juhlavieraista n. puolet on teinejä ja lapsia serkkujen ja kummien lasten muodossa. Lämmintä ruokaa en tarjoa, mutta suolaisissa on pieniä pizzoja, lihapullia, piirakoita ja salaatteja. Kolme teinivieraista on vegaaneja. Teen noita pizzoja vegaanisia, mutta olisko jollain siis takuuvarma ohjetta falafeleihin/pyöryköihin? Sellaisiin jotka ei ole kuivia ja jotka ei lässähdä uunissa? Olen kokeillut vegaanihaasteen linssipyöryköitä jotka olivat kuivia ja pahanmakuisia, olen kokeillut myös bataattifalafelejä, jotka lässähti uunissa kakkaroiksi.
Makea osuus on vielä pahemmin hukassa. En ole leipuri hiiva ja kaipaan ihan oikeita ja toimivaksi todettuja helppoja ohjeita, en "tsekkaa chocochili" yms.
Kiitos jos löytyy vinkkejä!
Kommentit (7)
Tässä on toimiva täytekakkuohje http://www.kamomillankonditoria.com/2014/04/pupun-syntymapaivalahja.html
tämä mansikka-raparperikakku on myös tosi hyvää ja sesonginmukainen http://www.kamomillankonditoria.com/2015/06/raparperi-mansikkakakku.html
Vegaaninen juustokakku http://www.kamomillankonditoria.com/2016/07/pikku-puhurin-valkosuklaaju…
Nää toimii pikkusyötävinä, jos ei kakusta välitä http://www.kamomillankonditoria.com/2016/03/suklaa-minttupikkukakkuset…
Vegaaninen jätskikakku:
1prk vispautuvaa soijakermaa
n. 2 dl Alpro Go On-"rahkaa"
1 prk sitruuna Täyttis
n. 3/4 pkt Digestivekeksejä
Lakritsikastiketta
Lakritsipaloja
Loraus sitruunamehua
1 sitruunan kuori
Vaniljauutetta
sokeria maun mukaan
Vatkaa kerma ja lisää sitruunamehu. Yhdistä rahka, täyttis, vanilja ja sitruunankuori raasteena (jätä n. 1 rkl koristeluun). Lisää rahka-sitruuna seos kermaan, maista ja lisää tarvittaessa sokeria.
Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja lado pohjalle kerros keksejä. Levitä päälle kerros täytettä ja taas keksejä ja täytettä jne. Päälimmäiseksi täytekerros. Pistä kakku pakkaseen muutamaksi tunniksi/yöksi.
Ota kakku paria tuntia ennen tarjoilua jääkaappiin, valuta päälle lakritsikastike kauniisti ja ripottele sitruunankuoriraaste ja lakritsipaloja.
Taivaallinen vegaanibrownie
7dl jauhoja
5dl sokeria
2dl kaakaojauhetta (maidotonta)
2 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
1/2 litraa vettä
2,5 dl oliivioljyä
4 rkl omenaviinietikkaa
n 1 rkl jauhettua vaniljaa
Uuni 200c
Sekoita kuivat aineet keskenään (kaakaojauhe kannattaa laittaa siivilää apuna käyttäen koska se on niin paakkuuntuvaa) sekoita muut ainekset keskenään ja lisää kuivien aineiden sekaan. Sekoita kunnes seos on sileää. (Kaikenlaiset pähkinät ja esim banaani toimivat hyvin tässä reseptissä, jos haluat erilaista rakennetta)
Laita leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista kunnes kypsä (noin 15-20 minsaa)
Brownie on hyvää sellaisenaan mutta voit tehdä kuorrutkseski vegaani ganachen, tarvitse saman määrään tummaa suklaata ja kasviskermaa tai maitoa ja hieman vahvaa kahvia (kahvin voi jättää poiskin).
Kuumenna maito melkein kiehuvaksi, ota pois liedeltä, sekoita joukkoon paloiteltu suklaa ja jatka sekoittamista kunnes kaikki suklaa on sulanut. Kaada mukaan kahvi ja sekoita. Anna jäähtyä hieman.
Levitä jäähtyneen brownien päälle ja anna kovettua jääkaapissa.
Leivon usein ja yleensä ihan normaalireseptejä mutta tämä on ylivoimaisesti suosituin mun leivonnaisista. Todella hyvää ja mehevää.
Tee vegaaninen pavlova, marenki tehdään siis kikherneiden liemestä. Ja tässä saat kaksi kärpästä yhdellä iskulla, koska niistä itse kikherneistä voit tehdä sitten falafelit.
Tässä esim. pari ohjetta pavlovaan vegaanisena:
http://www.lily.fi/blogit/vernan-365/vegaaninen-pavlova
https://www.viimeistamuruamyoten.com/vegaaninen-passion-pavlova/
Leikkaat pihalta ruohon ja talikoit isoon kulhoon.
Nakkeja, makkaraa, pihvejä.... Vegaanisina tietysti ;)
Minulle maistuisi paksu makkara nyt.... ;)
falafelit:
8 dl keitettyjä kikherneitä
1 sipuli
3 valkosip. kynttä
1 dl korppujauh
1 tl juustokuminaa
1 tl jauhettua korianteria
0,5 tl mustapipp
chiliä
1 tl suolaa
vettä
öljyä paistamiseen
Kuori ja pilko sipulit. laita kaikki aineet samaan kulhoon. Jauha ne sauvasekoittimella. Lisää vettä sopivasti. Pitää pystyä muotoilemaan palloja, mutta saa olla löysähköä. Paista pallot runsaassa öljyssä pannulla.
Testattu, toimii kunhan teet taikinasta sopivan tiukkaa mutta ei liian.