Salaatinsyöjät jotka liikutte aktiivisesti, kuinka pidätte nälkänne kurissa pelkillä salaateilla?
Kommentit (49)
Laitan sinne salaattiin sellaisia aineksia, jotka saavat minut kylläiseksi (kanaa, lihaa, kalaa, pastaa, riisiä, kananmunaa, kvinoaa, linssejä jne.) Salaatti on paljon muutakin kuin salaatinlehtiä ja kurkkua. Ei mikään erityinen salaisuus, vaan ihan terveellä järjellä pääteltävissä
Syön salaattia, mutta energian otan rasvasta.
Salaatteja on monenlaisia. Salaatti voi vastata jopa kokonaista "tavallista" ateriaa sisällöltään ja kalorimäärältään, koska siinä voi olla muutakin kuin kasviksia, ja kaloreita saa helposti lisättyä kastikkeilla tai öljyllä.
Salaatiksihan voi kutsua jotain sellaistakin, jossa ei välttämättä niitä kasviksia edes ole kovin paljon. Esim. jossain tonnikalasalaatissa voi olla jotain pastaa yli puolet koko tilavuudesta.
Vierailija kirjoitti:
Salaatteja on monenlaisia. Salaatti voi vastata jopa kokonaista "tavallista" ateriaa sisällöltään ja kalorimäärältään, koska siinä voi olla muutakin kuin kasviksia, ja kaloreita saa helposti lisättyä kastikkeilla tai öljyllä.
Salaatiksihan voi kutsua jotain sellaistakin, jossa ei välttämättä niitä kasviksia edes ole kovin paljon. Esim. jossain tonnikalasalaatissa voi olla jotain pastaa yli puolet koko tilavuudesta.
"tonnikalasalaattia", jossa yli puolet pastaa??? Sähän olet ottanut mallia ruokateollisuudesta :D:D
Esimerkiksi kanapastalla nälkä lähtee ihan yhtä hyvin söi sen sitten lämpimänä ruokana tai salaattina.
Jos salaatilla tarkoitetaan pelkkää vihersalaattia, sillä ei saa nälkää kuriin kukaan. Mutta kun salaatti voi sisältää käytännössä melkein mitä vaan, siitä saa helpostikin täyttävän aterian.
Tuskin kukaan pelkkää rehua syö. Meillä lisänä on aina esm kanaa, lohta, munia, pähkinöitä, siemeniä, grillattuja paprikoita tms, eri juustoja, lihaa, tonnikalaa, sieniä.
Pastasalaatit ei mun mielestä ole vars salaatteja
Minulla on todella hurja salaisuus tässä asiassa: Laitan salaattiin muutakin kuin lehtisalaattia, kurkkua ja tomaattia :O
Kyllä aika paljon pitää pähkinöitä ja siemeniä olla salaatissa, että täyttää. Tai kunnon lohikimpaleet. Tai vaikka perunaa. Lämmin salaattihan on todella täyttävä. Onhan niitä. Mutta viherpiperryksillä ei kyllä kuntoa nosteta.
Vierailija kirjoitti:
Papuja kaikissa muodoissaan.
Et sä niistä mitään energiaa saa.
Tarkoitin nimenomaan näitä lehtisiä salaatteja, en pasta-/perunasalaatteja. Käytättekö esim. majoneesia tai vastaavaa tuomaan kylläisyyttä proteiinilähteen (liha, kala, juustotuotteet jne) lisäksi?
-ap
Vierailija kirjoitti:
Esimerkiksi kanapastalla nälkä lähtee ihan yhtä hyvin söi sen sitten lämpimänä ruokana tai salaattina.
Siis muuttuuko kanapasta salaatiksi jos sen syö kylmänä vai mitä ihmettä? Tai jos sinne heittää sekaan vähän kurkkua ja tomaattia. Mun mielestä kanapasta ja kanasalaatti on kyllä ihan eri ruokia.
Vierailija kirjoitti:
Salaatteja on monenlaisia. Salaatti voi vastata jopa kokonaista "tavallista" ateriaa sisällöltään ja kalorimäärältään, koska siinä voi olla muutakin kuin kasviksia, ja kaloreita saa helposti lisättyä kastikkeilla tai öljyllä.
Salaatiksihan voi kutsua jotain sellaistakin, jossa ei välttämättä niitä kasviksia edes ole kovin paljon. Esim. jossain tonnikalasalaatissa voi olla jotain pastaa yli puolet koko tilavuudesta.
Kyllä se silloin on tonnikalapastaa ei tonnikalasalaattia jos yli puolet on pastaa! Järki käteen.
Vai että pasta on salaattia.... Kai se pari vihertävää väriä tekee salaatin :D
Vierailija kirjoitti:
Kyllä se silloin on tonnikalapastaa ei tonnikalasalaattia jos yli puolet on pastaa! Järki käteen.
Vierailija kirjoitti:
Vai että pasta on salaattia.... Kai se pari vihertävää väriä tekee salaatin :D
Tein joskus tällaisella ohjeella "jotain juttua", jota reseptissä nimitetään tonnikalasalaatiksi. Ehkä se ei ole kovin kasvispitoinen, mutta ei tonnikalapastakaan kovin sopivalta nimitykseltä mielestäni kuulosta. Tosi iso osa tämän "mössön" massasta koostui pastasta. Jos joku haluaa ihan testata tarkan pastan tilavuusprosentin, niin tehköön itse, minä en muista oliko se nyt yli puolet vai paljonko tarkalleen.
Miettikääs, että niitä kauppojen valmismössöjäkin, joissa jossain tahnassa on jotain kasvia, kutsutaan salaateiksi. Miksi te niitä kutsutte, jos hyvin pastapitoista "salaattia" ei saa sanoa salaatiksi? Miksi te nimittäisitte tätä syötävää asiaa?
https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/29748/Tonnikalasalaatti/
Itse syön tällaisia salaatteja.
Suurimmaksi osaksi n. 70-80 % vihanneksia, hedelmiä ja marjoja painosta. Aineet vihannesta, hedelmää, marjaa, loput lihaa, munia, majoneesi, juustot, leipäkuutioita ja kastike. Riippuen mitä salaattia tekee juusto ja majoneesi tasaavat makuja hyvin kuten osa kastikkeista
250-350g riittää hyvin 2-3h.
Ei tee kuten valmiiksi tehdyt ruoat makaroonit, muusit, keitetyt vihannekset joista on jäljellä hiilarit vain tekevät oloni ruokailun jälkeen todella väsyneeksi , salaatit ei koskaan.
Salaatti voi olla iso ja täyttävä, jos se on muuten vihersalaattia ja kasviksia ja 1-2 dl valiten seuraavista: kana, pavut, linssit, kikherneet, kevyet juustot (5% rasvaa), tonnikala vedessä, kananmuna, maissi, oliivit. Kastikkeeksi balsamiviinietikka tai sitruunamehu ja mausteeksi mustapippuri ja paahdetut siemenet kohtuudella ja muutama suihkaus maustettua öljyä.
Ei mitään makaroneja, kuskuseja, kinkkuvuoria, rasvassa lilluneita säilykkeitä tai rasva/sokerikastikkeella lotraamista.
Vierailija kirjoitti:
Salaatti voi olla iso ja täyttävä, jos se on muuten vihersalaattia ja kasviksia ja 1-2 dl valiten seuraavista: kana, pavut, linssit, kikherneet, kevyet juustot (5% rasvaa), tonnikala vedessä, kananmuna, maissi, oliivit. Kastikkeeksi balsamiviinietikka tai sitruunamehu ja mausteeksi mustapippuri ja paahdetut siemenet kohtuudella ja muutama suihkaus maustettua öljyä.
Ei mitään makaroneja, kuskuseja, kinkkuvuoria, rasvassa lilluneita säilykkeitä tai rasva/sokerikastikkeella lotraamista.
Tuo sinun salaattisi ei kyllä nälkää vie, eihän siinä ole rasvaa.
Salaattiinhan voi laittaa mitä vain. Kanasalaatti, lohisalaatti, kreikkalainen salaatti...