Lue keskustelun säännöt.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Alue: Aihe vapaa
paras pizzpohjan ohje ja suosikkitäytteesi.
11.06.2017 |
Meinasin tehdä itse pitkästä aikaa pizzaa. Kaipailisin hyvää ohjetta pohjalle.
Kommentit (2)
Kyllä se taikina saa tekeytyä lähemmäs viikon jääkaapissa. Eli ei kohoteta tekovaiheessa ollenkaan, vasta kun leivotaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Alue: Aihe vapaa
Taikina on helppo tehdä: Vettä, suolaa, tuorehiivaa, durumvehnäjauhoa, tilkka oliiviöljyä. Taika on siinä että annat taikinan tekeytyä rauhassa ennen kaulitsemista. Vesi saa olla viileääkin. Makuaineita ja oikea sitko muodostuu ajan kanssa. Jopa 12-24h voi antaa tekeytyä.
Täytteissä vähemmän on enemmän. Älä laita liian monta eri täytettä tai liian paljon. Tee mieluummin monta ohutta pizzaa.
Lämmitä uuni niin kuumaksi kuin saat. Lämmitä tyhjä pelti uunissa ja vedä leivinpaperin päälle koottu pizza kuumalle pellille, niin saat rapeamman pohjan.