Onko kaupoissa jo raparperia? Ja hyvä, helppo
Kommentit (4)
Helppo piirakkaohje:
Pellillinen:
6 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
3 dl sokeria
3 dl piimää tai omenamehua
3 dl sulatettua voita tai margariinia tai rypsiöljyä
Pinnalle: pilkottua raparperia/ marjoja/omenalohkoja sekä hienoa sokeria ( ja raparperille/omenalle kanelia).
Mittaa kulhoon jauhot ja sokeri sekä sooda, sekoita.
Lisää neste ja rasva, sekoita tasaiseksi. Kaada leivinpaperille uunipellille, levitä päälle raparperi tai haluamasi täyteaine. Paista 225 asteessa 25-35 min kunnes pinta on kauniin ruskeaa. Koira tikulla keskikohdan kypsyyttä. Jos käytät piirakan pinnalla pakastemarjoja, sekoita marjojen joukkoon perunajauhoja pari ruokalusikallista.
Syötiin eilen just tehtyä raparperipiirakkaa.
Joo meiltäkin saisi raparperia kyllä ottaa, jos joku tahtova tulisi pyytämään. :)
Mutta siis, hyvä raparperipiirakkaohje on tässä:
http://www.maku.fi/blogit/maku-toimituksen-blogi/viime-viikon-suosituin…
Tässä on myös kermaviiliä täytteessä, joten jos vaadit että piirakka on juuri sellainen kun isomummonmummo aikoinaan leipoi niin voi olla että tämä ei ole sellainen, mutta on tosi herkullinen maultaa ja itse tykkään kermaviilitäytteistä niin raparperi- kuin mustikkapiirakassakin.
Kuka OSTAA raparperia?????? Sitä kasvaa ihan joka paikassa melkein kaikkien pihalla eikä loppua näy, kannattaa rohkeesti käydä kysymässä olisko mahdollista saada muutamaa oksaa aika usein ihmiset jakaa omastaan kuin myös syksyllä omenoita....