Apua! Heavy cream suomeksi?
Haluaisin tehdä englannin kielisen reseptin mukaan jäätelöä, mutta heavy cream aiheuttaa vaikeuksia - googlen vastaukset sanoi että heavy cream on luokkaa smetana tmv, mutta en uskoisi että smetanasta saisi vatkattua jäätelöä? Itse uskoisin että heavy cream = vispikerma, mutta vispikerma on kuitenkin whipped cream englanniksi. Sanakirjakaan ei antanut mitään järkevää selitystä.
Resepti on siis tämä, jos joku haluaa tsekata sen; https://www.buzzfeed.com/ngnathan/these-homemade-ice-cream-recipes-are-…
Kiitokset avusta!
Kommentit (23)
eikö whipped cream oo varkattu kerma?
eli hyvin voi olla vispikerma
Osta kermaa, jonka rasvaprosentti on korkein. Sitähän tuo heavy tässä tarkoittaa.
Rasvaprosentti. Yli 35% pinnaa rasvaa niin on heavy. Korvaa kuohukermalla jos ei löydy.
Half-and-half contains 12 percent fat
Light cream contains 20 percent fat
Whipping cream contains 35 percent fat
Heavy cream contains 38 percent fat
Double cream on myös kuohu- tai vispikerma. Eräästä blogista löytyi vastaus: "Heavy cream is the richest type of liquid cream with a fat content of at least 36% (one local dairy I spoke to produces its heavy cream at 39%), while whipping cream contains between 30% and 36% fat."
Eli kuten nelonen sanoi, osta kermaa, jonka rasvaprosentti on korkein, blogin ohjeen mukaan väh. 36 %.
Heavy cream on vispikerma, (koska siinä on eniten rasvaa, esim. enemmän kuin kuohukermassa).
Ohje löytyy myös suomeks. Niissä käytetään kuohukermaa. Löytyy Googlesta ainakin haulla "kondensoitumaito jäätelö".
On muuten hyvää. Makuaineeks ei kannata laittaa mitään kovin makeeta, koska toi kondensoitumaito on sen verran makeeta.
Kiitokset vastauksista! Tätä mietinkin, että pitää olla korkeimmat rasvaprosentit, mutta olin hiukkasen epävarma. Olen ennenkin tehnyt englanninkielisten reseptien mukaan ja joskus on tullut aika suuria epäonnistumisia suomennosten kanssa niin halusin nyt varmistaa asian :D
Kondensoitu maito on kyllä tosi makeaa, mietinkin että laitan "täytteeksi" vain joko suklaata tai keksejä :)
AP
Kuohu- ja vispikerma käyvät molemmat. Eri maissa myytävät maitotuotteet eroavat hieman toisistaan, ja Suomessa myytävät rasvaisimmat, ei-hapatetut kermat ovat tosiaan edellä mainitut.
Heavy cream on tosi paksua ja rasvaista kermaa, sellaista ei taida Suomesta saada. Kuohukerma tosiaan lähimpänä, mutta tuo heavy cream on reilusti tönkönpää.
Wikispedia: "Raskas kerma on ruoanlaiton erikoisuus. Se on noin 10% normaalia kuohukermaa raskaampaa riippuen kerman rasvaprosentista ja veden osuudesta lopputuotteessa. Raskas kerma valmistetaan lehmänmaidosta. Erikoista on että lypsylehmille tarjoillaan juotavaksi raskasta vettä, joka muodostuu vedyn deuterium-isotoopista ja happiatomista ollen kaavaltaan D20. Lopputuotteena saadaan raskasta maitoa (eng. Heavy Milk) josta jalostetaan raskas kerma (eng. Heavy Cream). "
Vierailija kirjoitti:
Hevi kerma
Rock rock!
Heavy Cream on vanha kokoelmalevy v:lta 1972
Valtava siemensyöksy.
HEAVY CREAM.
Valtava siemensyöksy.