Oletteko koskaan tehneet toffeeta itse??
Niin, oletko tehnyt? Sain töistä jäätävän määrän kermaa kotiin ja mietin mitä siitä tekisi. Selasin ohjeita ja tuli toffee vastaan. Tätä teen siis tänään! Onko joku tehnyt joskus, onko vaikeaa? Valion ohje vaikutti aika yksinkertaiselta, mutta onko jotain mitä ottaa huomioon?
Kommentit (11)
Ei oo vaikeaa, seos täytyy vaan lämmittää tarpeeksi kuumaksi, jotta toffee jähmettyy. Kannattaa käyttää lämpömittaria tai jos ei ole niin testata seosta tipputtamalla tippa kylmään lasilliseen vettä ja jos tippa jähmettyy ja putoaa lasin pohjalle ja on sormella muovailtavissa niin seos on valmista.
Resepteissä on myös paljon eroja eli kannattaa kokeilla paria eri reseptiä ja valita sellainen mikä itselle toimii parhaiten. Muistaakseni itsellä parasta tuli valkosuklaafudgesta, löytyy googlella resepti.
Ok kiitti teille! Eipä siinä kai ihmeellistä, tänään (kai) herkutellaan sitten toffeella :)
Tekisin mielummin fudgea kuin toffeeta
Olen tehnyt 10-vuotiaasta asti itse toffeeta ja hyvää on aina tullut! Itse olen tosin käyttänyt aina maitoa, mutta kermasta tulee varmasti parempaa. Jos haluaa erilaisia, niihin voi laittaa sekaan pähkinärouhetta, kaakaojauhetta, ihan mistä itse tykkää!
Itse olen sekoittanut sitä toffeeta sen koko tunnin kun se on hellalla. En ota sitä riskiä että se palaa pohjaan. Joku jo kertoikin että kannattaa testata kylmään veteen pudottamalla, että jähmettyykö. Muita neuvoja en keksi, toffeeta on hankala saada pilalle jos tekee ohjeen mukaan!
Hei ap, joko teit toffeeta? Miten onnistui?
(eka kommentoija)
Lapsena tehtiin jatkuvasti! Voita paistinpannuun + sokeria ja maitoa ja kaato leivinpaperille jäähtymään. Vielä 30 vuoden jälkeenkin paistuvan voin tuoksu tuo mieleeni tämän omatekoisen toffeen :)
Vierailija kirjoitti:
Olen tehnyt 10-vuotiaasta asti itse toffeeta ja hyvää on aina tullut! Itse olen tosin käyttänyt aina maitoa, mutta kermasta tulee varmasti parempaa. Jos haluaa erilaisia, niihin voi laittaa sekaan pähkinärouhetta, kaakaojauhetta, ihan mistä itse tykkää!
Itse olen sekoittanut sitä toffeeta sen koko tunnin kun se on hellalla. En ota sitä riskiä että se palaa pohjaan. Joku jo kertoikin että kannattaa testata kylmään veteen pudottamalla, että jähmettyykö. Muita neuvoja en keksi, toffeeta on hankala saada pilalle jos tekee ohjeen mukaan!
Miten tuo tehdään maidosta?
netissä on valtavasti erilaisia ohjeita. yksinkertaisimmissa vain keitellään parisenkymmentä minuuttia ja kaatetaan johonkin astiaan. joissain ohjeissa neuvotaan käyttämään lämpömittaria.
Käsittämättömän hidasta ja tylsää, mutta ei vaikeaa.
Olen tehnyt, mutten osaa sen kummemmin neuvoa. Aika pitkään saa siinä hellan vieressä keitosta vahtia, ettei pala pohjaan. Helpompaa kuin lihapullien teko :).