Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Liha unohtui huoneenlämpöön 11 tunniksi, voikohan sen vielä valmistaa ruuaksi?

Vierailija
12.05.2017 |

Niin, että ostoskassi unohtui sitten eteiseen yön yli. Sisällä maitoa, viiliä, jugurttia, voi ja possunlihaa. Ja tietysti lämpimässä säilyviä tuotteita. Maidosta tuli pannaria ja viilit syötiin. Lihan paistoin ja haudutin pari tuntia hellalla. Mutta uskaltaakohan sitä syödä... ei haissut eikä näyttänyt mitenkään pilaantuneelta. Voikohan siitä hyvän kypsennyksen jälkeen saada jotain mahataudin poikasta...

Kommentit (44)

Vierailija
1/44 |
12.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse söisin riskillä, mutta muille en kyllä tarjoaisi.

Vierailija
2/44 |
12.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

En kyllä söisi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/44 |
12.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvin voi syödä, kun on hyvin kypsennetty.

Vierailija
4/44 |
12.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi jessus. Järkeä saa käyttää.

SUOMEKSI: EI TIETENKÄÄN OLE SYÖMÄKELPOISTA.

Vierailija
5/44 |
12.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

En söisi, mutta yleensä sen pilaantumisen huomaa. Varsinkin kun on varautunut ja tutkii tuotteen. Meillä eteinen on sen verran kylmä, että liha voisi säilyäkin.

Vierailija
6/44 |
12.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksei? Mitä sille ehtii tuossa ajassa tapahtua? Ei se mätäne ainakaan... ja kuten sanoin, haju ja ulkonäkö oli ihan ok. Mistähän saisi ihan oikeaa faktaa, pitäisköhän soittaa Eviraan 😂

Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/44 |
12.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei, se on tappavan vaarallista.

Anna se tänne, minä voin viedä sen lihan puolestasi roskiin...

M

Vierailija
8/44 |
12.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Taidan ottaa riskin ja syödä, kerron sitten miten kävi, jos pystyn...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/44 |
12.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lihassa alkaa mikrobitoiminta huoneenlämmössä. Aistinvaraisesti sitä ei välttämättä huomaa. Neljän tunnin huoneenlämmössä olon jälkeen liha on pilalla. Vatsavaivoja tai pahempaa luvassa.

Vierailija
10/44 |
12.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos päätät käyttää lihan, älä tarjoa sitä lapsille tai vanhuksille. Ja huuhtele pinta vedellä hyvin ennen paistoa, valmista se ylikypsäksi.

Älä käytä ollenkaan, mikäli kaupan tiskiltä tai kaupan pakkaama, tai jos pakkaus ei muuten ole ollut ilmatiivis.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/44 |
12.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

En uskaltaisi, mutta ota riski jos kerran niin päätät. Älä missään nimessä tarjoa lapsille.

Vierailija
12/44 |
12.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Luultavasti 11h tunnina aikana jos liha ollut tuoretta ei ole kerennyt alkaa bakteerit, huonot, niin paljoa lisääntymään että liha olisi syömäkelvotonta, mutta en silti itse söisi sitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/44 |
12.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miten ihmeessä ihmiset Intiassa,Afrikassa ja vaikka missä muualla lämpimissä maissa ovat säilyneet kautta koko ihmiskunnan historian elossa ilman jääkaappia tai muuta kylmäsäilytystä ??

Vierailija
14/44 |
12.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Naudan ja lampaan voisi syödä, mutta possua ei! Se on oikeasti myrkyllistä kun pilaantuu!!

T. Sen Eviran hygieniapassin juuri pari kk sitten suorittanut

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/44 |
12.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miten ihmeessä ihmiset Intiassa,Afrikassa ja vaikka missä muualla lämpimissä maissa ovat säilyneet kautta koko ihmiskunnan historian elossa ilman jääkaappia tai muuta kylmäsäilytystä ??

Oisko vaikka siksi, että liha pyydetään nälkään ja syödään välittömästi, eikä unohdeta sitä kauppakassissa eteiseen...

Vierailija
16/44 |
12.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miten ihmisillä voi unohtua kassillinen ruokaa yöksi eteiseen, ihmettelen.

Tämän tästä täältä saa lukea, että voiko syödä sitä ja tätä, kun unohtui huoneenlämpöön. Liekö elämänhallinta jotenkin unholassa, vai miten tuota selitetään.

Vierailija
17/44 |
12.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miten ihmeessä ihmiset Intiassa,Afrikassa ja vaikka missä muualla lämpimissä maissa ovat säilyneet kautta koko ihmiskunnan historian elossa ilman jääkaappia tai muuta kylmäsäilytystä ??

Oletko kuullut esim. ilmakuivauksesta, suolauksesta?

Vierailija
18/44 |
12.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Järjetön ketju. Vastaako joku oikeasti, että voi syödä?

Vierailija
19/44 |
12.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miten ihmeessä ihmiset Intiassa,Afrikassa ja vaikka missä muualla lämpimissä maissa ovat säilyneet kautta koko ihmiskunnan historian elossa ilman jääkaappia tai muuta kylmäsäilytystä ??

Kylmäsäilytyksen lisäksi lihaa voi säilöä muillakin tavoilla esim. kuivattaminen.

Vierailija
20/44 |
12.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riskihän sen syöminen on, mutta riskiä pienentää, jos liha oli vakuumipakattu, suolattu tai happamassa marinadissa, päiväystä hyvin jäljellä, viileä eteinen, muita kylmätuotteita ympärillä...

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi seitsemän neljä