mitä karppaaja syö makean nälkään?
Kommentit (12)
Mulla lähtenyt kokonaan, joten sen puolesta ei tarvitse makeita juttuja vääntää. Mutta marjat ja hedelmät on hyviä, marjakermarahka tietty ihan ykkösvaihtoehto. Marjatkin maistuvat lopulta karppiintuneeseen suuhun niin makeilta että makeutusainetta en itse rahkaan koskaan laita. Ja voihan sitä säveltää vaikka mitä leipomuksia esim. mantelijauholla ja makeutusaineella jos tosiaan makeaa tekee mieli. Itse en ole alkanut näitä korvikkeita vääntämään.
ole makeannälkää. Jopa esim. lanttu maistuu ällön makealta.
laksatiivinen vaikutus tekisi terää tähän ummetukseen.
Karppaus. infossakin niistä on monesti keskusteltu.
Samalla aspartaamisössöllä kai ne makeutetaan kuin light-limutkin?
eli minusta kohmeisiksi jäädytetyt viinirypäleet ovat loistavia karkkeja, samoin jäiset marjat ja sulatettu tumma suklaa, joka notkistettu lorauksella likööriä tai appelsiinimehua. Myös " kura" on hyvää -- banaania ja kaakaojauhetta mössöksi haarukalla, folion väliin ja levyksi pakkaseen. jäädyttyä voi syödä paloina kuin suklaata. Ja tumma suklaa sekä rahakta tosiaan sellaisinaan hyviä. Myös kaurahiutaleista, pähkinärouheesta ja voisula-rahkaseuksesta, kanelista, pienestä määrästä makeutusjauhetta/hunajaa sekä marjoista voi tehdä herkkupaistoksia. Ja (kevyt)tuorejuusto on hyvää sitruunamehulla ja sokeriripauksella notkistettuna marjojen ja hedelmien kanssa tai dippinä.
T: Entinen ravitsemusterapeutti -- näitä ehdottelin laihduttaville asiakkaille ja nämä jäävät kohtalaisen vähähiilihydraattisiksi herkuiksi. Itsekin suosin uudempia tutkimuksia ravinnon vaikutuksista enkä ole suinkaan vakuuttunut valtavien hiilihydraattimäärien tarpeellisuudesta. Paras periaate terveelliseen ravintoon on mielestäni hyvin simppeli: 500 g tuoreita kasviksia, pari hedelmää ja gramma proteiinia/painokilo päivässä. Vielä 2 litraa puhdasta vettä ja sen jälkeen voi syödä mitä mielii jos enää jaksaa. Näillä elintavoilla ei ole tarvinnut painosta stressata...
Mikäs on sun rasvapolitiikka noin ravitsemusasiantuntijana? Mitä rasvoja käytät ja oletko rasvan kyseessä ollessa enemmän virallissuositusten (rasvat minimiin) vai karppisuuntauksen (luonnonrasvat tärkeitä) kannalla?
Vierailija:
Itsekin suosin uudempia tutkimuksia ravinnon vaikutuksista enkä ole suinkaan vakuuttunut valtavien hiilihydraattimäärien tarpeellisuudesta. Paras periaate terveelliseen ravintoon on mielestäni hyvin simppeli: 500 g tuoreita kasviksia, pari hedelmää ja gramma proteiinia/painokilo päivässä. Vielä 2 litraa puhdasta vettä ja sen jälkeen voi syödä mitä mielii jos enää jaksaa. Näillä elintavoilla ei ole tarvinnut painosta stressata...
rasva-ajatukseni on jossakin karppien ja nykysuositusten puolivälissä -- mielestäni rasvan hysteerinen välttäminen on turhaa -- kannattaa mieluummin kiinnittää huomiota rasvan laatuun. Oma kokemukseni on, että laadukkaat, happoja ja suojaravinteitra sisältävät kasviöljyt ja varsinkin kalan rasva eivät ole niitä ruokavalion kompastuskiviä vaan sokerien ja puhdistettujen viljatuotteiden JA huonolaatuisten rasvojen yhdistelmä. Puhtaita, mahdollisimman jalostamattomia elintarvikkeita voi syödä paljon paremmalla omalla rtunnolla ja suurempia määriä ongelmitta. ja kun tuoreidenkasvisten ja proteiinin saanti on kunnossa, ei rasvan määrää tarvitse hysteerisesti tuijottaa. Joidenkin karppaajien voivillitys ja hurja eläinrasvojen käyttö on sen sijaan verenkiertoelimistön kannalta ainakin nykytutkimuksen valossa vähän kyseenalainen juttu...
Minun ohjeeni rasvan suhteen: laadukasta, pääosin kasviperäistä ja riittävästi yhdistettynä muuten kunnossa olevaan ruokavalioon.
makeasti tulee pahaolo. Napostelu tarpeet täyttää mm. kourallinen cashew- tai pistaasipähkinöitä.
vaan koska se on nautinto muutenkin.
Joskus teen marjarahkaa makeutusaineella maustettuna tai suklaamoussea.